Sari la continut

Iisus Hristos
Este o randuiala a lui Dumnezeu, ca pe masura ce creste trupul, sufletul sa se umple de minte, ca omul sa poata alege dintre bine si rau ceea ce ii place. Dar sufletul care nu alege binele nu are minte. Toate trupurile au suflet, nu insa si toate sufletele minte. Caci mintea iubitoare de Dumnezeu vine la intelepti, cuviosi, drepti, curati, buni, milostivi si binecinstitori. Iar prezenta mintii se face omului ajutor spre Dumnezeu. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

COMCUBINAJUL O IMPROVIZAȚIE!


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:13124 | tid:6028
cristiboss56

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 4316 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
  • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
  • Confesiune:ORTODOX


Duhovnicul tinerilor, aşa cum a fost numit adesea părintele Teofil Părăian, este renumit pentru sfaturile sale referitoare la viaţa de familie. „Toată lumea știe că viața de familie trebuie binecuvântată de Dumnezeu”, spunea părintele atrăgând atenţia că, de altfel, „concubinajul este o improvizație”.

„Concubinajul nu este o mărturisire de credință, este o mărturisire de necredință. Noi știm că măsura credinței este măsura vieții, cum îți trăiești viața așa îți este și credința”, sublinia părintele într-un interviu acordat la Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

Părintele Teofil Părăian a vorbit adesea despre necesitatea trăirii unei vieţi curate înainte de căsătorie. El spunea mereu: „ţi-ai pregătit căsătoria prin viaţa superioară pe care ai dus-o înainte de căsătorie”.

„Cei care sunt la tinereţe şi se pregătesc de viaţă, trebuie să ştie că bătrâneţea, maturitatea, tinereţea, copilăria şi toate vârstele omului sunt un dar de la Dumnezeu, la care ajung mai ales aceia care au o tinereţe curată, o tinereţe cinstită. Viaţa de familie aşa cum a lăsat-o Dumnezeu şi cum o vrea Dumnezeu, este un dar de la Dumnezeu”.

De asemenea, în ceea ce priveşte viaţa de familie, el spunea că „nu există nimic particular” , ci trebuie să fie „în doi o unitate, o unitate în diversitate”.

„Nici gândurile, ai putea să zici că nu-s particulare. Totul trebuie să fie împreună, al tuturor, aşa încât în familie trebuie să fie pusă în valoare şi credinţa religioasă”, mărturisea părintele.

Exemplele de comuniune pe care le oferă părinţii copiilor lor sunt indinspensabile în actul educaţiei în Hristos.

„Nu se poate socoti că omul îşi împlineşte datoria atunci când, pentru a se ruga, se separă de celălalt, ci trebuie să se roage împreună. Dacă nu se poate totdeauna, cel puţin din când în când, dar cât se poate mai des şi să le dea şi copiilor exemple de rugăciune împreună”.

Părintele Teofil, unul dintre marii duhovnici pe care i-a avut vreodată Ardealul şi întreaga Biserică Ortodoxă Română, s-a născut în data de 3 martie 1929 într-o familie de plugari din satul Topârcea, din apropierea Sibiului.A trecut la cele veșnice la 29 octombrie 2009, în Cluj Napoca, înmormântat la Mănăstirea Sâmbăta.


"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi