Sari la continut

Iisus Hristos
Cei ce sunt siliti de niscai trebuinte, sau imprejurari, sa treaca inot rauri foarte mari, de vor fi treji la minte, scapa de primejdie chiar de ar fi valuri potrivnice; si de se scufunda putin, prinzandu-se de ceva de la tarm, scapa. Dar cei ce vor fi beti, chiar daca de zeci de mii de ori vor lupta sa ajunga la tinta, nu vor putea, ci biruiti de vin se vor scufunda in valuri si isi vor afla moartea. Tot asa si sufletul, cazand in involburarea valurilor vietii, de nu se va trezi din pacatul materiei ca sa se cunoasca pe sine ca e dumnezeiesc si nemuritor si ca numai pentru scurta vreme a fost legat cu trupul cel muritor si plin de patimi, va fi atras de placerile trupesti spre pierzare; si dispretuindu-se pe sine si imbatandu-se de nestiinta, se va pierde si se va afla in afara de cei mantuiti. Caci trupul ne trage adeseori ca un rau spre placerile necuvenite. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Despre Sfânta Biserică


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:12975 | tid:6008
L. G. Sorin

    De al casei

  • cruce Membri
  • 25 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Confesiune:Ortodox

Despre Sfânta Biserică


Mântuitorul Iisus Hristos a zidit Biserica în chip tainic pe Sfânta Cruce, când a curs Sânge şi apă din Coasta Sa, izvorând apa Botezului şi Sângele Sfintei Împărtăşanii. Însă Biserica o face văzută la 50 de zile după Învierea Sa, adică la Cincizecime, când Iisus Hristos a trimis Duhul Sfânt, în chip de limbi de foc, asupra Sfinților Apostoli, care prin cuvântul lor au întemeiat prima comunitate creştină.
Biserica are patru însuşiri: este „Una”, pentru că Unul este Hristos întemeietorul ei; este „Sfântă”, pentru că Sfânt este Hristos Dumnezeu; este „Sobornicească”, pentru că este întinsă peste tot pământul; este „Apostolească”, pentru că a fost întemeiată pe cei 12 Apostoli.
Biserica este trăire vie a vieţii noi; este cea care ne descoperă adevărata lume a lui Dumnezeu, lumea cea dintru început. Biserica este taină eshatologică, deoarece lumea cea dintru început este deja salvată de Domnul Iisus Hristos. Biserica este taina începutului şi a sfârşitului, a lumii şi a împlinirii ei ca Împărăţie a lui Dumnezeu, care se săvârşeşte prin înălţarea ei la cer.
Prin pogorârea Duhului Sfânt în ziua cea din urmă şi mare a Cincizecimii, are loc prefacerea aceastei ultime zi, în ziua cea dintâi a creaţiei noi. Sfânta Biserică descoperă prezenţa ultimei zile ca ziua Întâi şi ziua a Opta. Tot pogorârea Sfântului Duh ne descoperă că Sfânta Biserică înseamnă prefacerea sfârşitului în început și a vieţii vechi în viaţă nouă. De aceea, întreaga Biserică este îndreptată spre Duhul Sfânt și totul este însetare de a agonisi Sfântul Duhul.

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi