Sari la continut

Iisus Hristos
Dumnezeul nostru a daruit celor din ceruri nemurirea; celor de pe pamant le-a dat prefacerea; si in toate a randuit viata si miscare. Iar toate acestea pentru om. Sa nu te amageasca asadar nalucirea lumeasca a diavolului, care iti strecoara ganduri rele in suflet. Ci, aducandu-ti indata aminte de bunatatile ceresti, zi intru tine: daca vreau, de mine atarna sa biruiesc si acest razboi al patimei; dar nu voi birui daca vreau sa-mi fac pofta mea. Nevoieste-te dar cu ceea ce poate sa-ti mantuiasca sufletul. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Despre sensul vieții


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:12945 | tid:6003
L. G. Sorin

    De al casei

  • cruce Membri
  • 25 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Confesiune:Ortodox

Despre sensul vieții


Scopul vieţii este să ne unim cu Dumnezeu, nu într-un mod exterior, ci ontologic, fiinţial. Dacă acest scop s-ar fi rezumat doar la un aspect moral, atunci Mântuitorul Iisus nu mai trebuia să se nască din Sfânta Fecioară Maria și să se răstignească din iubire pentru păcatele noastre.
Doar întâlnirea personală cu Hristos poate revigora viaţa noastră duhovnicească, dăruindu-ne libertatea interioară și împlinirea după care tânjim. Doar prin Taina Întrupării, Iubirea dumnezeiască pătrunde în lumea noastră lăuntrică şi o umple cu prezenţa ei. Unirea cu Dumnezeu se face în Trupul lui Hristos, Sfânta Biserică fiind singurul loc al îndumnezeirii omului prin harul divin.
Este un îndemn de a ne întoarce mai cu luare-aminte către Maica Domnului, pentru că Ea a împlinit în mod absolut unirea cu Dumnezeu şi tot Ea ne călăuzește pe această cale. Fecioara Maria s-a dăruit pe sine și s-a făcut, în chip desăvârşit și unic, mijlocitoarea întrupării Cuvântului lui Dumnezeu. Și aşa cum Sfânta Fecioară a fost vrednică, prin credinţa şi iubirea ei, de a-L naște pe Mesia, şi noi ne împărtășim, dacă nu de cinstea de a-L fi adus pe lume pe Domnul Iisus Hristos, atunci, cu siguranţă, de bucuria de a-L naşte în inimile noastre. Pentru că, asemenea Maicii Domnului, şi noi consimţim şi primim pe Dumnezeu care Se întrupează, în noi toţi, prin Duhul Sfânt.
Într-adevăr, oricărui creștin îi este dat darul de a zămisli şi naşte Logosul divin înlăuntrul ființei sale, așa cum ne încredințează însuși Hristos: „Cei care ascultă cuvântul lui Dumnezeu și-l îndeplinesc, aceia sunt Mama Mea și frații Mei” (Lc. 8, 21). Să prefacem inimile într-o Sfântă Biserică, în care Pruncul Iisus să se nască neîncetat, ca o permanentă înnoire a vieții noastre!

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi