Sari la continut

Iisus Hristos
Nimeni nu vede cerul, nici nu poate sa inteleaga cele dintr-insul, fara numai omul care se ingrijeste de viata virtuoasa si intelege si preamareste pe cel ce l-a facut pe el spre mantuirea si viata omului. Caci barbatul iubitor de Dumnezeu stie sigur ca nimica nu este fara Dumnezeu si ca el este pretutindeni si intru toate, ca Unul ce este nemarginit. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

ÎNDEMN LA RUGĂCIUNE!

- - - - -

3 postari la acest topic

#1 | pid:12251 | tid:5970
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 3604 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
Îndemn la rugăciune!
Îndemn la rugăciune și ajutor pentru Maria, soția preotului Petru Gavrilă, cel care a murit împreună cu doi dintre copiii săi într-un accident de mașină în drum spre Sf. Parascheva !
Sâmbătă, 14 octombrie, în timp ce ieșea din localitatea Cornu Luncii, mașina preotului Petru Gavrilă a fost lovită cu violență de un automobil care venea din sens opus. În urma impactului, preotul a decedat, alături de el murind și sora sa, Aurora Șandru și soțul ei, Dumitru Cătălin Șandru.
Din cei patru copii ai preotului, Anisia, fata în vârstă de 6 ani, a decedat în ambulanță, în drum spre spital. O altă fetiță, Anastasia, în vârstă de 10 ani, a murit vineri, în spitalul din Suceava, la aproape o săptămână de la accident. Ceilalți doi copii sunt în afara oricărui pericol.
Într-o stare gravă se află soția preotului, Maria Gavril, în vârstă de 35 de ani, iar doctorii susțin că pronosticul este rezervat, dar așteaptă o minune.
Directorul medical al Spitalului de Urgență a explicat că pacienta a fost supusă unei intervenții chirurgicale efectuate de o echipă formată din doi chirurgi și un urolog, iar în prezent se află la Terapie Intensivă, unde este intubată, iar "aparatele și substanțele care asigură activitatea inimii o mențin în viață”.
Dr. Motan a spus că „se așteaptă o minune” care ar putea fi adusă de vârsta tânără a femeii, de doar 35 de ani, de regimul de viață sănătos pe care l-a dus și de lipsa unor antecedente patologice.
"Așteptăm o minune care să fie adusă de statusul pacientei – vârsta de 35 de ani, un regim de viață sănătos, a născut natural toți cei patru copii, nu are antecedente patologice, la care sigur că așteptăm ca cineva din Univers să canalizeze energia de care are nevoie pentru a supraviețui și a fi alături de cei doi copii rămași în viață. Spun doi, pentru că, din nefericire, pentru fetița de zece ani nu există nici o șansă de vindecare”, a afirmat directorul medical al spitalului pentru Monitorul de Suceava.
O umbră de optimism în această tragedie care a distrus viața atâtor familii a fost adusă de purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență, dr. Mihai Ardeleanu, care a declarat că medicii din secția Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) au sesizat la mama copiilor un „ușor reviriment”.
"Cei de la Reanimare au remarcat la mamă un ușor reviriment, ei au chiar impresia că a reușit să recâștige din reflexele primare, astfel încât poate că totuși tinerețea și vigoarea organismului ei își spun cuvântul. Reanimatorii au impresia că ea deja aude ceea ce se vorbește în camera în care se află, astfel încât și discuțiile care se desfășoară acolo trebuie gestionate, ca să nu facem o traumă psihică mai mare sau mai devreme. Aici ar fi se pare o ușoară notă optimistă”, a spus dr. Ardeleanu.
Conform procedurilor terapeutice, Alexia a fost informată, luni, de moartea tatălui și a surorii sale mai mici și de faptul că mama și sora mai mare sunt în viață, dar în stare foarte gravă și susținute de aparate.
„Trebuie să știe, este benefic pentru ea să vorbim despre suferința pe care o are. Este important să comunice, să vorbească despre ceea ce simte. Am vorbit despre viață și despre moarte, este foarte matură în gândire. S-a comportat și se comportă foarte firesc, tatăl lor le-a vorbit despre ciclul vieții și al morții și a reacționat extrem de matur. Este un copil căruia nu îi este teamă de moarte și asta este rodul educației primite de la părinți, de la tatăl ei, mai ales. Ieri am învățat multe de la un copil de 9 ani”, a afirmat psihologul Geanina Cîrlan.
Ea a spus că ieri dimineață, când s-a trezit, Alexia le-a cerut medicilor să fie dusă la capela în care au fost depuși tatăl și sora ei, într-un moment al zilei când nu este nimeni acolo, pentru a-și lua rămas-bun, solicitare care i-a fost acceptată imediat, ca parte a terapiei emoționale. Înainte de a ajunge la capelă, unde a fost așteptată de duhovnicul ei, Alexia a trecut pe acasă, de unde a luat o brățară și o iconiță, ultime daruri pentru sora și tatăl ei.
Redacția ActiveNews vă îndeamnă să o pomeniți pe Maria în rugăciunile voastre, iar cei care puteți da o mână de ajutor - prin eventuale soluții medicale, să o facă. Să ne rugăm ca Ioan și Alexia, cei doi copii care au surpraviețuit accidentului de săptămâna trecută, să nu o piardă și pe mama lor.
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#2 | pid:12254 | tid:5970
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 3604 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
Soţia preotului Petru Gavril, Maria Gavril, a ieşit din comă, iar de luni dimineaţă respiră fără ajutorul aparatelor.Medicii o menţin în continuare sub atentă supraveghere având în vedere multiplele leziuni interne pe care le-a suferit în accidentul rutier de sâmbătă, 14 octombrie, când un şofer beat i-a distrus familia.Potrivit medicilor din Anestezie Terapie Intensivă - ATI, pacienta a fost informată parţial de drama petrecută în familia ei. Ea va fi consiliată îndeaproape de unul dintre psihologii spitalului.Numărul celor din familia Gavril care au sfârşit în acest accident a ajuns la cinci: tatăl, preotul Petru Gavril, cele două fiice ale sale, Anastasia, de zece ani, şi Anisia, de 6 ani, sora preotului, Aurora Şandru, şi soţul acesteia, Cătălin Şandru. Ceilalţi doi copii, Alexia şi Ioan, au fost de asemenea răniţi, dar din fericire au suferit leziuni mai uşoare, iar acum sunt în afara oricărui pericol, în grija unei mătuşi. În accident a murit şi autorul acestuia, care, beat fiind, cu o alcoolemie de peste doi la mie, s-a izbit frontal, cu o viteză de peste 130 de km la oră, în maşina condusă regulamentar de preotul Petru Gravril. În urma celui care provocat această tragedie au rămas doi copii şi o soţie grav bolnavă.
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#3 | pid:12359 | tid:5970
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 3604 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
Preoteasa Maria Gavril a dorit ieri să mulţumească personalului medical de la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava şi tuturor celor care au făcut posibil să rămână alături de cei doi copii, Alexia şi Ioan, în ciuda rănilor extrem de grave pe care le-a avut în urma accidentului rutier din 14 octombrie a.c., care i-a distrus familia.
”Mulţumesc în primul rând medicilor, întregii echipe medicale care m-a operat şi m-a monitorizat şi la toată lumea care s-a mobilizat pentru noi, celor care au donat sânge, care ne-au susţinut material şi care s-au rugat pentru noi. Aflând cum am fost şi cum sunt acum, m-am simţit ca un puzzle refăcut de echipa medicală. Au făcut tot ce au putut şi m-au refăcut cu toate la locul lor”, a afirmat Maria Gavril.


Ea spune că, deşi a fost multă vreme în comă, a simţit că foarte mulţi oameni i-au fost alături, ”cu multă iubire”. Dacă de la prietenii mulţi pe care îi are se aştepta să-i găsească lângă ea, a surprins-o, în schimb, empatia celor care nu i-au cunoscut familia, dar au fost impresionaţi de dramă şi i-au transmis un gând bun sau au pomenit-o în rugăciunile lor. ”Dovada asta de iubire m-a copleşit, că foarte multă lume care nu ne cunoaşte s-a mobilizat pentru noi. M-a impresionat foarte tare când mi s-a spus”, a arătat ea.

”O suferinţă ca asta este o situaţie pentru care Dumnezeu îţi dă explicaţia cu întârziere”
Preoteasa a spus că îşi doreşte să ajungă acasă, la copii, dar aşteaptă ”cuminte” deciziile medicilor şi face tot ce i se spune pentru a fi în putere să plece acasă. Are emoţii pentru ziua când va părăsi siguranţa spitalului, dar, afirmă ea, ”faptul că am susţinere îmi atenuează frica de plecare”. ”Am emoţii, dar primează gândul de a mă face bine ca să plec”, a spus femeia căreia viaţa i-a atârnat de un fir de aţă după accident şi care a supravieţuit miraculos.
După ce va pleca acasă, va decide împreună cu copiii şi cum va fi viaţa lor mai departe. Până atunci, ”cu paşi mici” merge spre însănătoşire.
În ceea ce priveşte tragedia care i-a distrus familia, Maria Gavril ne-a spus că deocamdată este împăcată cu gândul că ”ăsta a fost planul lui Dumnezeu”. ”El ştie de ce. O suferinţă ca asta este o situaţie pentru care Dumnezeu îţi dă explicaţia cu întârziere. Mă gândesc că ştie El de ce a vrut să se întâmple aşa. Are un plan cu mine şi trebuie să am răbdare, să văd care e planul ăsta. Nu m-am gândit niciodată că mi s-ar putea întâmpla ceva de genul ăsta şi că am să pot suporta. Este o putere care nu-mi aparţine. Dumnezeu mi-a dat încercarea asta, dar tot El mă şi întăreşte”, a mai spus preoteasa Gavril.
Menţionăm că Alexia şi Ioan sunt bine şi se află în grija unei mătuşi. Cei doi copii, în vârstă de 3 şi 9 ani, şi Maria sunt singurii supravieţuitori, dintre cei opt membri ai familiei, care se aflau în maşina cu şapte locuri condusă regulamentar de preotul Gavril, izbită frontal cu peste 120 km /oră de un şofer beat. Şoferul vinovat a murit şi el la impactul dintre cele două autoturisme.
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#4 | pid:12457 | tid:5970
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 3604 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
"Dintre toate virtuţile, rugăciunea inmulţeşte cel mai mult iubirea.
Aşa cum faci când te întâlneşti cu un prieten drag sau cu cineva mult iubit, căruia abia astepţi să-i spui totul, totul, ca să te simţi după aceea eliberat, aşa să faci şi când mergi să te întâlneşti cu Dumnezeu."

Ieromonah Iustin Miron
Manastirea Oasa
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi