Sari la continut

Iisus Hristos
Cei ce cunosc binele, dar nu vad ce le este de folos, isi orbesc sufletul; iar puterea de a deosebi li s-a impietrit. De aceea nu trebuie sa ne indreptam mintea spre acestia, ca nu cumva sa cadem si noi, in diip silnic, in aceleasi lucruri, fara bagare de seama, ca niste orbi (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

EFECTELE ĪNGRIJORĂTOARE ALE ĪNCĂLZIRII!


1 post(ari) la acest topic

#1 | pid:11707 | tid:5946
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 3007 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
O uriaşă bucată de gheaţă, de două ori mărimea Qatarului, s-a desprins din Antarctica. Un satelit de observare al SUA a descoperit noul aisberg, īn timp ce survola regiunea calotei de gheaţă Larsen C, informează BBC. Noul aisberg care cāntăreşte un miliard de tone şi ar putea primi denumirea A68.
Cunoscut drept Larsen C īnainte de a se rupe acesta devine unul dintre cele mai mari aisberguri din lume, măsurānd 6000 de km pătraţi. Asta īnseamnă de patru ori suprafaţa Londrei sau de şapte ori cea a New York-ului, notează CNN.
Este unul dintre cei mai mari gheţari formaţi recent, modul īn care va evolua īn timp este greu de prezis. Ar putea rămāne īntr-un bloc compact sau se poate diviza īn mai multe fragmente. Unele bucăţi de gheaţă ar putea rămāne īn zonă, īn timp ce altele ar putea migra către nord, īn apele mai calde'' , a declarat profesorul Adrian Luckman, din cadrul Universităţii Swansea, pentru The Telegraph.
Larsen C este o porţiune a banchizei Larsen de pe coasta de nord a Antarcticii. Săptămāna trecută, fisura se īntindea pe 200 de kilometri, lăsānd doar 5 km de legătură, avertiza Agenţia Spaţială Europeană.
Agenţia Spaţială a monitorizat situaţia prin CryoSat, misiunea lor dedicată pe Antarctica şi Groenlanda, alături de alte două radare ale ESA. Sunt temeri că Larsen C ar reprezenta şi un pericol pentru nave.
"Nu suntem siguri ce se va īntāmpla", spunea Anna Hogg, de la University of Leeds. "S-ar putea sparge īn mai multe bucăţi īn momentul desprinderii sau la ceva timp după.
Īntreg sau nu, curenţii īl pot trage către nord, spre Insulele Falkland. Ar putea deveni un pericol pentru nave īn strāmtoarea Drake "
Larsen C nu este primul aisberg care se rupe aici. Īn ultimele trei decenii, Larsen A şi B s-au desprins şi ele. Este o situaţie īngrijorătoare ca astfel de bucăţi imense de gheaţă să se rupă, īn zona de pe Pămānt care se īncălzeşte īn cel mai rapid ritm, potrivit NASA.
Scindarea Larsen C va produce o vulnerabilitate mare īn această parte a planetei, spunea anterior NASA. Iar temperaturile cresc tot mai mult.
Urmează ca sistemele ESa să calculeze modificarea īn volum a gheţii de pe Pămānt, după monumentala scindare.
Localizat pe coasta Peninsulei Antarctica, stratul de gheaţă Larsen este divizat īn trei blocuri mai mici. Īn 1995 din calota de gheaţă a Antarcticii s-a desprins stratul de gheaţă Larsen A, iar īn 2002 s-a dezintegrat şi aisbergul Larsen B. Aisbergul care s-a desprins acum este de 100.000 de ori mai mare decāt cel care a lovit Titanicul.
Specialiştii sugerau anul trecut că desprinderea unei bucăţi din calota Larsen C va produce dezintegrarea gheţii de la adāncimi mari din cauza expunerii la temperaturi ridicate.
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#2 | pid:11862 | tid:5946
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 3007 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
Un raport întocmit de către o agenţie guvernamentală din Statele Unite confirmă faptul că anul 2016 a fost cel mai călduros an din istorie şi al treilea an consecutiv în care se înregistrează temeperaturi record la nivel mondial, informează BBC News.
Potrivit raportului, temperaturile ridicate reprezintă consecinţa directă a fenomenului de încălzire globală ce va avea efecte şi mai puternice pe termen lung. Astfel, temperaturile de la suprafaţă, temperatura mărilor şi oceanelor, dar şi nivelurile gazelor cu efect de seră au atins un nivel record. Anul 2016 a înregistrat cele mai ridicate temperaturi în cei 137 de ani de când se fac măsurători.
Acest raport a fost făcut public după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că va retrage SUA din Acordul Climatic de la Paris semnat în 2015.
Raportul ”Starea Climei în 2016” a fost întocmit de către Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din SUA, la el lucrând arpoximativ 500 de oameni de ştiinţă din peste 60 de ţări.
”Recordul de temperaturi de anul trecut a fost influenţat de o combinaţie a efectelor încălzirii globale şi a unui puternic efect ”El Niño” de la începutul anului. Indicatorii principali ai schimbărilor climatice au continuat să reflecte tendinţele încălzirii planetei”, se arată în raport.
”El Niño” este caracterizat de crearea unor zone excesiv de calde în părţi ale Pacificului.
Fenomenul afectează clima la nivel global, perturbând modelele meteorologice.
În plus, raportul arată că că nivelurile de dioxid de carbon (CO2), metan şi oxizi de azot au ajuns la cote record.
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi