Sari la continut

Iisus Hristos
Luptatorii de la jocurile olimpice nu se incununeaza dupa prima biruinta, nici dupa a doua sau a treia, ci cand biruie pe toti cei ce se lupta cu ei. Tot asa trebuie deci ca tot cel ce vrea sa fie incununat de Dumnezeu sa-si deprinda sufletul intru curatie nu numai in privinta celor trupesti, ci si a castigurilor, rapirilor, pizmei, hranei, slavei desarte, grairii de rau, uciderilor si celor asemenea. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

LA MULȚI ANI :)


1 post(ari) la acest topic

#1 | pid:10658 | tid:5876
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4255 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
LA MULȚI ANI :)
Fie ca Sărbătorile de Iarnă, în special cea de Sfântul Nicolae, să îți aducă lumină și bucurie. Să avem cu toții înțelepciune și putere pentru a fi mai buni, să ne ajute să dăruim tot ce avem mai bun familiei, prietenilor și celor apropiați, dar și celor care au nevoie!

"Bucură-te, doctorul cel fără de plată;
Bucură-te, că în dar ai luat, în dar împarţi tămăduiri;
Bucură-te, al celor neputincioşi bun păstor;
Bucură-te, că prin tine ne învrednicim de viaţa cea fără de sfârşit;
Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nicolae, mare facător de minuni !"

Ierarh si parinte, O Preasfintitule Sfant Nicolae, maret sfant al lui Dumnezeu, iubitorul nostru aparator si mereu grabnic ajutor al necazurilor de pretutindeni; ajuta-ne pe noi pacatosii si nefericitii din asta viata; implora-l pe Domnul Dumnezeu sa ne daruie iertarea tuturor pacatelor noastre, pe care le-am savarsit din tinerete toata viata noastra, prin fapta, vorba, gand si toate simturile noastre; iar in trecerea dincolo a sufletelor noastre, ajuta-i pe cei nenorociti; implora-l pe Domnul Dumnezeu, Creatorul a tot ce exista, sa ne salveze din incercarile cerului si chinurile eterne; astfel incat sa proslavim mereu pe Tatal, si Fiul, si Sfantul Duh, si miloasa ta mijlocire, acum si pururea, pana in vecii vecilor. Amin.

O, tu, cel mai bun parinte Sfinte Nicolae, pastor si invatator al tuturor care in credinta iti cer aparare prin fierbinti rugaciuni, grabeste-te sa salvezi turma lui Hristos fata de lupii care o ataca; si apara fiecare pamant crestin, si pastreaza-l prin rugaciunile tale departe de lumesca invalmaseala, prefacere, de atacurile dusmanilor si razboi civil; de foame, inundatii, foc, secure si moarte neasteptata. Si asa cum ai avut mila de cei trei barbati intemnitati, si i-ai salvat de mania regeasca si moartea prin sabie, asa ai mila de noi noi, cei aflati in intunericul pacatelor mintii, cuvantului si faptei, si mantuieste-ne pe noi de mania lui Dumnezeu si pedeapsa vesnica, astfel incat, prin mijlocirea si ajutorul tau, si prin indurarea si sfintenia Lui, Hristos Dumnezeul nostru sa ne duca catre o viata senina fara de pacate in aceste vremuri si sa ne fereasca in cele viitoare sa stam in stanga Lui, ci sa ne ajute a fi in dreapta Lui, impreuna cu toti sfintii.

Rugaciune catre Sfantul Ierarh Nicolae

Aceasta rugaciune catre Sfantul Nicolae din Myra aduce aminte de evenimentele din viata acestui maret episcop si facator de minuni. Un infocat dusman al ereziei, Sfantul Nicolae era devotat in special sarmanilor si celor aflati le nevoie din turma lui.

Minunatule Sfant Nicolae, ocrotitorul meu de seama, din tronul tau slavit unde te bucuri de prezenta lui Dumnezeu, intoarce-ti cu mila ochii catre mine si adu-mi de la Domnul harurile si ajutoarele de care am nevoie in viata mea spirituala si pieritoare (cu precadere aceasta favoare [aici se mentioneaza o cerere specifica], avand in vedere ca ma poate sprijini intru mantuire). Ai grija, de asemeni, tu minunat si sfant episcop, de Suveranul nostru Pontif, de Sfanta Biserica si de toti oamenii crestini. Adu-i inapoi pe calea dreapta a manturii pe toti cei ce traiesc in pacat si sunt orbiti de intunericul ignorantei, greselii si ereziei. Alineaza-i pe cei indurerati, daruieste-le celor aflati la nevoie, intareste-l pe cel temator, apara-l pe cel oprimat, da sanatate celui bolnav; in asa fel incat toti oamenii sa vada puternica ta mijlocire catre supremul Daruitor al fiecarui bun si perfect dar. Amin.
________________
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#2 | pid:10660 | tid:5876
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4255 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
Când iubirea milostivă a lui Hristos se află în oameni, ca urmare a rugăciunii stăruitoare şi a faptelor bune, ei se simt fericiţi, a spus astăzi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

La Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, marţi, 6 decembrie 2016, Patriarhul României a rostit un cuvânt credincioşilor prezenţi la Biserica Sfântul Nicolae – Vlădica din Bucureşti. Părintele Patriarh le-a evocat viaţa Sfântului.

Sfântul Ierarh Nicolae a fost smerit, postitor, a însetat de dreptate şi a fost şi milostiv. El a împlinit programul «Fericirilor» care este programul mântuirii în Împărăţia Cerurilor în această viaţă. De aceea se citesc «Fericirile» atunci când el este pomenit. El este pomenit ca ierarh, dar şi ca un cuvios. El este un om al evlaviei şi un om care cunoaşte că fericirea omului vine din însăşi prezenţa harului lui Dumnezeu în el.

Când iubirea milostivă a lui Hristos se află în oameni, ca urmare a rugăciunii stăruitoare şi a faptelor bune, oamenii respectivi se simt fericiţi, chiar dacă nu este bogat sau nu ocupă funcţii mari. Deci, fericirea e dată de relaţia noastră nu cu lumea, ci cu Dumnezeu – izvorul fericirii veşnice. De aceea, în slujba Sfântului Nicolae, şi la Vecernie şi la Utrenie, el este numit de mai multe ori «Purtător de Dumnezeu», adică purtător al harului lui Dumnezeu care a lucrat în el şi a săvârşit minuni. Minunile săvârşite de Sfântul Nicolae sunt minuni ale lui Hristos cel milostiv, săvârşite prin el, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Totodată, Preafericirea Sa le-a vorbit credincioșilor și despre Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae care se află în Capitală.

În Bucureşti avem un dar deosebit şi anume, la Biserica Sfântul Gheorghe – Nou se află încă din timpul domnitorului Mihai Viteazul, de la sfârşitul secolului al XVI-lea, mâna dreaptă a Sfântului Nicolae. Ea a fost adusă de la Bari şi aşezată în această Biserică şi o mulţime de minuni s-au săvârşit în jurul acestor sfinte moaşte. În ţara noastră multe biserici se află sub patronajul Sfântului Nicolae.

La final, Patriarhul României a felicitat pe toți cei care îşi sărbătoresc astăzi ziua onomastică.

Dorim tuturor celor care poartă numele de Nicolae, Nicoleta, Nicu, Nicuşor şi toate derivatele «Ani mulţi» cu sănătate, bucurie, ajutor de la Dumnezeu în păstrarea dreptei credinţe şi cultivarea dărniciei. Astfel, să simţim şi noi bucuria iubirii lui Hristos şi să ne pregătim să întâmpinăm pe Moş Crăciun care reprezintă iubirea lui Dumnezeu Tatăl pentru umanitate.
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi