Sari la continut

Iisus Hristos
Cei ce si-au innoroiat vesmantul, intina si haina celor ce se apropie de ei. Asa si cei rai cu voia si nedrepti la purtare, petrecand cu cei mai simpli si vorbind cele ce nu se cuvin, le intineaza sufletul prin auz. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

ANIVERSARE !


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:10382 | tid:5863
cristiboss56

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 4255 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
  • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
  • Confesiune:ORTODOX
Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, împlineşte vineri, 9 septembrie 2016, 46 ani.

Ierarhul s-a născut la 09 septembrie 1970 în municipiul Arad. Între anii 1977-1987 a absolvit Școala Primară din Arad, iar între anii 1987-1992 urmează cursurile Seminarului Teologic Liceal Episcop Ioan Popasu din Caransebeș. În anul 1992 a susținut examenul de admitere la Facultatea de Teologie, secția Pastorală, din cadrul Universității Aurel Vlaicu din Arad, pe care a absolvit-o în anul 1996, susținând licența la disciplina Pastorală cu titlulLimonariul lui Ioan Moshu – Studiu patristic.

Din anul 2001 s-a înscris la cursurile de doctorat la Facultatea de Teologie din Oradea, iar în anul 2009 la cursurile de doctorat ale facultății de Teologie din Craiova. La data de 19 februarie 2013, susține teza de doctorat în teologie la Universitatea din Craiova, domeniul istorie bisericească, lucrare intitulată Relațiile Bisericii Ortodoxe Române din Banat cu Biserica Ortodoxă Sârbă în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În 1990 a intrat ca viețuitor la Mânăstirea Hodoș-Bodrog, din județul Arad, în 1991 fiind tuns în rasoforie. În anul 1992 a fost hirotonit diacon, iar apoi preot pe seama Mănăstirii Hodoș Bodrog. Rămâne la Mânăstirea Hodoș-Bodrog până în anul 1994, când a fost transferat de către vrednicul de pomenire Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, pe atunci Mitropolitul Banatului, pe post de preot slujitor la Catedrala Mitropolitană din Timișoara. În anul 1995 a fost numit stareț al Mânăstirii Izvorul Miron Românești din județul Timiș de către Înaltpreasfințitului PărinteNicolae Corneanu. În anul 1998 a fost tuns în monahism cu numeleLucianla Mănăstirea Izvorul Miron Românești. În anul 1999 a fost hirotesit Protosinghel și numit Exarh al mânăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei, iar în ianuarie 2000 a fost hirotesit Arhimandrit. În septembrie 2000, la propunerea Înaltpreasfințitului PărinteNicolae Corneanu a fost ales Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei cu titlul Lugojanul, iar la data de de 1 octombrie 2000 a fost hirotonit întru arhiereu, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

Odată cu vacantarea scaunului episcopal de la Caransebeș prin numirea în funcția de Arhiepiscop al Sibiului și Mitropolit al Ardealului a Preasfințitului PărinteLaurențiu Streza, în 8 februarie 2006 a fost ales Episcop al Caransebeșului, iar în 26 februarie a fost instalat ca Episcop al Caransebeșului în catedrala EpiscopalăSf. Mare Mucenic Gheorghe din Caransebeș.
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi