Sari la continut

Iisus Hristos
Precum un vas de arama uitat multa vreme si neinvrednicit de ingrijirea trebuitoare e mancat de rugina din pricina neintrebuintarii si ajunge nefolositor si urit, tot asa si sufletul, nelucrand si negrijindu-se de buna vietuire si de intoarcerea la Dumnezeu, si iesind prin fapte rele de sub acoperamantul lui Dumnezeu, e mancat de pacatul crescut din trandavie in materia trupului si se va afla fara frumusete si netrebnic pentru mantuire. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

COMUNICAT DE PRESĂ!


1 post(ari) la acest topic

#1 | pid:10379 | tid:5862
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4255 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
În ultima perioadă, au avut loc unele manifestări publice ale unor persoane, care, în duh lumesc şi agresiv, au acuzat şi calomniat pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române prezenţi la Sinodul din Creta (iunie 2016), unde au participat aproape 200 de ierarhi din zece Biserici Ortodoxe surori.

Cei care promovează aceste atitudini negative sunt, în general, câţiva clerici răzvrătiţi şi monahi necanonici, neascultători şi nestatornici, care nu locuiesc în mănăstire conform rânduielilor monahale, precum şi unii mireni influenţaţi negativ de către aceştia.

Un astfel de grup a protestat şi pe Dealul Mitropoliei în data de 30 august 2016 când membrii acestuia, care au fost ascultaţi de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, au dovedit că nu sunt capabili de dialog, ci sunt agresivi, repetă idei şi acuzaţii nefondate, judecă şi calomniază pe ierarhii care au aprobat documentul Sinodului din Creta referitor la relaţiile Bisericii Ortodoxe cu alţi creştini.

Într-o vreme în care Biserica Ortodoxă este atacată de multe forţe exterioare văzute şi nevăzute ale fenomenului secularizării, aceşti răzvrătiți din Biserică, sub pretextul că apără Ortodoxia, tulbură din interior pacea şi unitatea Bisericii, deoarece nu sunt călăuziţi de Duhul lui Hristos.

Totuşi, în marea lor majoritate, clerul, monahii şi credincioşii Bisericii Ortodoxe Române păstrează pacea şi unitatea Bisericii lui Hristos şi cunosc adevărul că Sinodul din Creta nu a formulat dogme noi, ci a mărturisit că Biserica Ortodoxă este Biserica Una, Sfânta, Sobornicească şi Apostolească a lui Hristos, iar bisericile sau confesiunile eterodoxe (neortodoxe) s-au despărţit de Ortodoxie pentru că s-au îndepărtat de la credinţa ortodoxă care este baza unităţii Bisericii. Iar pentru că Domnul Iisus Hristos S-a rugat Tatălui din ceruri ca ucenicii Lui şi toţi cei care cred în El să fie una (cf. Ioan 17, 21), adică să păstreze unitatea Bisericii pe baza credinţei adevărate, Biserica Ortodoxă nu promovează ura confesională sau „războiul religios”, ci „credinţa care este lucrătoare prin iubire” (Galateni 5, 6), mărturisind Ortodoxia cu smerenie şi cu pace în suflet.

Astfel, adevăraţii creştini ortodocşi pot să-şi păstreze dreapta credinţă, chiar dacă se află în dialog sau în cooperare de ordin social-filantropic sau cultural cu alţi creştini, mai ales în ţări în care creştinii ortodocşi sunt minoritari. De pildă, în prezent, există în Europa Occidentală peste 700 de parohii ortodoxe româneşti dintre care 670, pentru că nu deţin propriile lor biserici, se roagă în lăcaşuri de cult închiriate sau împrumutate de la creştini catolici, anglicani sau protestanţi, fără ca aceşti români să-şi piardă credinţa lor ortodoxă.

Deci, creştinul ortodox lucid şi realist poate rămâne fidel Ortodoxiei şi atunci când se află în dialog şi cooperare cu alţi creştini fără a fi fanatic, arogant sau agresiv. Însă cei ce tulbură acum pacea şi unitatea Bisericii nu au nicio responsabilitate pastorală pentru comunităţile ortodoxe româneşti din străinătate şi nici nu înţeleg cât de mare este păcatul dezbinării şi tulburării păcii şi unităţii Bisericii, sub pretextul că numai ei, protestatarii, sunt credincioşi adevăraţi, corecţi şi competenţi în apărarea Ortodoxiei, declarând eretici pe toţi cei care nu gândesc ca ei.

Cuvântul Biserică înseamnă adunare, nu dezbinare, adică adunarea creştinilor ortodocşi în iubirea Preasfintei Treimi prin mărturisirea şi trăirea dreptei credinţe în comuniune frăţească în Hristos şi ascultare faţă de părinţii duhovniceşti cărora le-a fost încredinţată lucrarea de păstorire a credincioşilor pe calea mântuirii (cf. Evrei 13, 17).

De aceea, trebuie să păstrăm totdeauna pacea şi unitatea Bisericii lui Hristos!

Biroul de Presă al Patriarhiei Române
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#2 | pid:10380 | tid:5862
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4255 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
La Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române slujesc după următorul program pe care îl aflăm de la Radio TRINITAS:

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va oficia Sfânta Liturghie la Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale cu hramul Sf. M. Mc. Gheorghe.

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va sluji la Mănăstirea Hadâmbu, judeţul Iași.

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, va sluji la Schitul Naşterea Maicii Domnului, com. Bazna, jud. Sibiu

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, va sluji la Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului de la Piatra Fântânele, județul Bistrița-Năsăud.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, va sluji la Mănăstirea Maglavit din județul Dolj, împreună cu Preasfinţitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, va sluji la Mănăstirea Românești din județul Timiș.

Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, va sluji în Catedrala mitropolitană din Nürnberg, Germania.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, va sluji la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște.

Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sluji la Biserica Sfânta Maria din Constanța.

Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, va sluji la Schitul Naşterea Maicii Domnului din Marginea, Protopopiatul Rădăuţi, judeţul Suceava.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, va sluji la hramul Mănăstirii Naşterea Maicii Domnului de la Recea, județul Mureş.

Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, va sluji la Mănăstirea Dintr-un Lemn, judeţul Vâlcea.

Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, va sluji în Parohia Sfintele Femei Mironosițe – Găvana IV din Pitești.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, va sluji în Parohia Greci din judeţul Buzău.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, va sluji la hramul Mănăstirii Cudalbi, judeţul Galaţi.

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, va sluji la hramul Paraclisului de vară al Mănăstirii Arad Gai, jud. Arad.

Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, va sluji la Catedrala Sfinții Împărați din Chicago, SUA.

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, va sluji la Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului din Băile Herculane.

Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, va sluji la Mănăstirea Voivozi, judeţul Bihor.

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, va sluji la Mănăstirea Vodiţa, judeţul Mehedinţi.

Preasfinţitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, va sluji în Parohia Nașterea Maicii Domnului – Cuza Vodă din Slobozia.

Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, va sluji la Mănăstirea Doamnei din Moglănești, judeţul Harghita.

Preasfinţitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, va sluji la Mănăstirea Adămești, județul Teleorman.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, va sluji în Parohia Saxoni din localitatea Buturugeni, Protopopiatul Mihăilești.

Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaților, va sluji la Mănăstirea Clocociov din Slatina.

Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, va sluji în Parohia Grinduri, Protopopiatul Niculiţel.

Preasfinţitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, va sluji la Biserica Nașterea Maicii Domnului din Zalău.

Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, va sluji în Biserica Nașterea Maicii Domnului din Deva.

Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, va sluji la Catedrala Episcopală din Giula, Ungaria.

Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, va sluji la Paraclisul Schimbarea la Față de la Metocul Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului de la Carsoli, Italia.

Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, va sluji la Paraclisul Episcopal Nașterea Domnului din Villalbilla, Madrid.

Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande, va sluji la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Melbourne, Australia.

Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, va sluji în Parohia Petroșani, Protopopiatul Ploiești Sud.

Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, va sluji la Catedrala Patriarhală.

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, va sluji la Parohia Miron Patriarhul din Capitală.

Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, va sluji Mănăstirea Naşterea Maicii Domnului, com. Nocrich-Hârtibaci, județul Sibiu.

Preasfinţitul Părinte Vasile Someşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, va participa la Sfânta Liturghie de la Biserica Parohiei Valea Mare, Protopopiatul Năsăud.

Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, va sluji în Parohia Timișoara – Calea Lugojului, cu hramul Nașterea Maicii Domnului.

Preasfinţitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, va sluji în Parohia Sfântul Iosif din Bordeaux, Franța.

Preasfinţitul Părinte Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi, va sluji în Parohia Înălțarea Domnului din Hayward, California, S.U.A.

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, va sluji în Parohia Rozavlea, Protopopiatul Vișeu.

Preasfinţitul Părinte Ignatie Mureșanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, va sluji în Paraclisul Centrului Misionar Sfântul Ioan Botezătorul din Dublin, Irlanda.
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi