Sari la continut

Iisus Hristos
Sufletul curat, bun fiind, se lumineaza de Dumnezeu. Atunci mintea cugeta cele bune si da nastere cuvintelor iubitoare de Dumnezeu, Dar daca se intineaza sufletul de patimi isi intoarce Dumnezeu fata de catre el, mai bine zis sufletul insusi se desparte pe sine, de Durnnezeu. Atunci vrajmasii draci intra in cuget si pun inaintea sufletului fapte necuviincioase: preacurvii, ucideri,.rapiri,profanari de cele sfinte si cele asemenea, cate sunt lucruri ale dracilor (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

A noua ediție - LAUDATI PE DOMNUL !


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:8672 | tid:4465
cristiboss56

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 3319 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
  • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
  • Confesiune:ORTODOX
"Laudati pe Domnul " - ediția a IX - a !
Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române organizează și în acest an Festivalul-concurs național de muzică bisericească „Lăudați pe Domnul!” – ediția a IX-a. Manifestarea se desfășoară pe două secțiuni.
„Ediția festivalului concurs «Lăudați pe Domnul» de anul acesta se va desfășura pe două secțiuni: de interpretare și de compoziție muzicală. La secțiunea interpretare vor participa coruri universitare din țară, mixte sau de voci egale și vor avea în compoziție membri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani ”, a declarat pentru TRINITAS TV pr. Florin Marica, consilier patriarhal - Sectorul teologic-educațional.
La Secțiunea „Interpretare”, concursul se va desfășura în două etape: „ Etapa mitropolitană unde vor participa unul sau mai multe coruri din fiecare eparhie și etapa națională unde vor participa cele șase coruri câștigătoare la etapa mitropolitană. Proba de concurs va consta în interpretarea a trei piese la alegere: o piesă religioasă ortodoxă din repertoriul românesc, o piesă religioasă din repertoriul internațional și o piesă românească de inspirație folclorică ”, a spus Părintele Florin Marica.
La Secțiunea „Compoziție muzicală”, concurenții vor compune două piese muzicale, pentru cor mixt sau de voci egale, a cappella sau cu instrumente neacordabile.
„La cea de-a doua secțiune de compoziție muzicală vor participa compozitori de muzică din cuprinsul Patriarhiei Române. Aceștia vor compune două piese: un colind religios românesc și o piesă românească de inspirație folclorică ”, a mai spus Părintele Florin Marica.
Parteneri media ai manifestării sunt Societatea Română de Radiodifuziune și Centrul de Presă BASILICA. Mai multe detalii despre concurs pot fi găsite pe site-ul www.patriarhia.ro .
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi