Sari la continut

Iisus Hristos
Luptatorii de la jocurile olimpice nu se incununeaza dupa prima biruinta, nici dupa a doua sau a treia, ci cand biruie pe toti cei ce se lupta cu ei. Tot asa trebuie deci ca tot cel ce vrea sa fie incununat de Dumnezeu sa-si deprinda sufletul intru curatie nu numai in privinta celor trupesti, ci si a castigurilor, rapirilor, pizmei, hranei, slavei desarte, grairii de rau, uciderilor si celor asemenea. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

ĪNDEMN LA FIDELITATE . . . !


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:8204 | tid:4424
cristiboss56

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 3804 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
  • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
  • Confesiune:ORTODOX
Īn contextul societății de azi, marcată de secularizare, incertitudine și lipsă de ideal mobilizator, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Romāniei, subliniază importanța misiunii Bisericii, care trebuie să armonizeze cuvāntul predicii și al catehezei cu lucrarea caritabilă (filantropică), prin ajutorare concretă, prezență activă și consolatoare īn mijlocul oamenilor.
De asemenea, Patriarhul Romāniei semnalează necesitatea coresponsabilității și cooperării clericilor și laicilor īn misiunea dinamică a Bisericii . Acestea pot fi susținute astăzi prin mijloace moderne de comunicare – televiziune, radio, rețele de socializare, presă scrisă și on-line – instrumente prin care lucrarea Bisericii poate ajunge la cei care nu cunosc sau au uitat bucuria comuniunii īn iubirea lui Dumnezeu.
Deși societatea secularizată de astăzi este mai mult critică decāt īngăduitoare cu slujitorii Bisericii , cerānd ca Biserica să ajute cāt mai mult societatea, chiar dacă societatea secularizată nu o ajută, la rāndul ei, ci adesea prezintă ostilitate față de Biserică, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel īndeamnă clericii și credincioșii ortodocși la fidelitate față de Hristos și Biserica Sa . Preafericirea Sa menționează că unii dintre cei care sunt tulburați sau dezorientați astăzi se vor schimba īn bine, mai ales cānd vor găsi la slujitorii și credincioșii Bisericii pacea și bucuria sufletească dăruite lor de Hristos.
Īn fața provocărilor contemporane legate de fenomenul secularizării, al migrației și al violențelor de tot felul care generează emoții și atitudini diferite (pro și contra) față de Biserică, īn calitate de slujitori ai Māntuitorului Iisus Hristos īn mijlocul oamenilor, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romāne īndeamnă clericii și credincioșii să recurgă cu precădere la modelele duhovnicești reprezentate de Sfinții Părinți ai Bisericii și de părinții duhovnicești romāni care au trecut prin multe īncercări și necazuri, dar, prin rugăciune și răbdare, īnțelepciune și speranță, ne-au transmis o lucrare misionară dinamică și o spiritualitate romānească pașnică, vie și luminoasă.
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi