Sari la continut

Iisus Hristos
Dumnezeu a facut omului cerul pe care il impodobesc stelele pentru om, pamantul pe care il lucreaza oamenii pentru ei insisi. Cei ce nu simt o atat de mare purtare de grija, au sufletul lipsit de minte. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Fumatul, factorul de activare al anumitor gene

- - - - -

1 post(ari) la acest topic

#1 | pid:755 | tid:429
BogdanO

  Avansat

 • cruce Operator
 • 1251 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Cu gandul in iad
 • Preocupari:invatatura ortodoxa a sfintilor parinti
 • Confesiune:crestin-ortodox

Fumatul, factorul de activare al anumitor gene


WASHINGTON / 14:04, 30.09.2007,MEDIAFAX

Fumatul poate activa permanent şi negativ anumite gene din corpul uman, au conchis cercetătorii canadieni, care au realizat un studiu pentru a explica de ce cancerul la plămāni este īn continuare un risc şi pentru cei care au renunţat la fumat, informează Reuters.

Cercetătorii au stabilit că numeroase modificări genetice īncetează atunci cānd o persoană renunţă la fumat, īnsă a stabilit că multe gene rămān active ani de zile, inclusiv dintre cele cu care nu se stabilise o legătură cu fumatul anterior.

"Aceste schimbări ireversibile pot fi responsabile pentru persistenţa riscului de cancer la plămāni īn pofida renunţării la fumat", au precizat cercetătorii īn studiul publicat īn revista BMC Genomics.

Īn orice celulă, circa o cincime dintre gene pot fi activate īn orice moment.

Raj Chari de la British Columbia Cancer Research Centre din Vancouver şi colegii săi au prelevat mostre de ţesut de la circa 20 de fumători şi foşti fumători şi au comparat activitatea genelor celor două categorii cu cea genelor provenite de la persoane care nu au fumat niciodată.

Ei au identificat că unele gene care repară ADN-ul au fost dezactivate īn cazul fumătorilor şi au rămas dezactivate īn cazul persoanelor care au renunţat la fumat, ADN-ul deteriorat fiind una dintre principalele cauze ale cancerului.

Alte modificări genetice identificate īn organismul fumătorilor dispar la un an sau mai mult după ce aceştia renunţă la fumat. Unele dintre aceste modificări se referă la ajutarea celulelor căilor respiratori īn procesul de reparaţie şi regenerare.

"Jumătate dintre pacienţii cu cancer de plămāni nou diagnosticaţi sunt foşti fumători. De aceea, este foarte important să se īnţeleagă efectele fumatului asupra căilor respiratorii, atāt la fumătorii activi, cāt şi la persoanele care au renunţat la fumat", conchid cercetătorii.
† ....Nu stii că, de ti-ai vărsa sângele tău pentru El, nici asa n-ai făcut ce erai dator să faci că altul e sângele Stăpânului, si altul sângele robului! Pocăieste-te si întoarce-te înainte de iesirea sufletului, ca nu cumva să vină moartea si tot leacul pocăintei să fie fără de folos. Că aici, pe pământ, are putere pocăinta;si numai aici; în iad n-are nici o putere. Să căutăm pe Domnul, cât avem timp! ...† (Sf.Ioan Gura de Aur)
"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" (Sfantul Siluan Athonitul)
"învatarea de vorbe nu foloseste nimic, daca lipseste purtarea sufletului cea placuta lui Dumnezeu. Dar pricina tuturor relelor este amagirea si ratacirea si necunostinta lui Dumnezeu † (Sf.Antonie Cel Mare)
"Credinţa dreaptă nu ne foloseşte cu nimic, atunci când avem o viaţă stricată"(Sf.Ioan Gura de Aur)
"283. Cunostinta fara lucrare, nu va mîntui pe nimeni în ziua mortii si a dreptei judecati a lui Dumnezeu.
284. Vai de noi, cei de azi, care ne silim sa învatam teorie multa si nu luam aminte la sudoarea cea din lucrare si la filosof ia cea din traire."

#2 | pid:3215 | tid:429
cautator

  Incepator

 • cruce Membri
 • 5 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Romania
 • Preocupari:Caut lucruri frumoase si folositoare in carti, audio, video, internet.
  Tot ce postez sunt materiale gratuite de pe saituri ortodoxe, pe care vreau sa le impart si cu altii
 • Confesiune:crestin ortodox
MULTE MULTUMIRI PENTRU ASEMENEA MATERIALE

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi