Sari la continut

Iisus Hristos
Fa bine celui ce le nedreptateste si-ti vei face prieten pe Dumnezeu. Nu grai de rau pe vrajmasul tau catre nimeni, Deprinde-te cu dragostea, cu neprihanire, cu rabdarea, cu infranarea si cu cele asemenea. Caci aceasta este cunostinta de Dumnezeu: sa-I urmezi Lui cu smerita cugetare si printr-unele ca acestea. Iata lucrarea aceasta nu este a celor de rand ci a sufletului care are minte. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Fumatul īn timpul sarcinii afectează fertilitatea copiilor de sex masculin

- - - - -

  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:753 | tid:428
BogdanO

    Avansat

  • cruce Operator
  • 1251 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Cu gandul in iad
  • Preocupari:invatatura ortodoxa a sfintilor parinti
  • Confesiune:crestin-ortodox

Fumatul īn timpul sarcinii afectează fertilitatea copiilor de sex masculin

LONDRA / 13:33, 15.11.2007,MEDIAFAX

Femeile care fumează īn timpul sarcinii contribuie la scăderea fertilităţii copiilor de sex masculin, pentru că acest viciu afectează o genă cheie din testicule care contribuie la formarea spermei, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii britanici, informează BBC.

Cercetătorii de la Universitatea din Aberdeen spun că fumatul afectează negativ şi dezvoltarea testiculelor.

Cercetătorii ştiu de mai multă vreme că fumatul afectează fertilitatea viitorului copil dar, pānă recent, nu s-a ştiut ce mecanism stă īn spatele acestui fenomen.

Fumatul provoacă scăderea nivelului unei gene numite DHH, care joacă un rol cheie īn dezvoltarea testiculelor şi a cantităţii de spermă. Cercetătorii spun că testiculele mici sunt asociate cu un nivel scăzut de spermă, potrivit studiului publicat īn Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

Cercetătorii au examinat 22 de fetuşi umani, cu vārste cuprinse īntre 11 şi 19 săptămāni, analizānd nivelurile a 30 de gene cu rol cheie īn dezvoltarea testiculelor. Singura genă cheie care a manifestat schimbări semnificative a fost DHH. Īn cazul femeilor care au fumat zilnic peste 10 ţigări īn timpul sarcinii, fetuşii prezentau un nivel al DHH cu 50% mai scăzut decāt la cei ai mamelor nefumătoare.

Profesorul Paul Fowler, coordonatorul studiului, a declarat: "Studiul nostru este unul preliminar şi trebuie să mai analizăm această asociere".

Profesorul Allan Pacey, expert la Universitatea din Sheffield şi secretar al British Fertility Society, a declarat: "Fertilitatea masculină este decisă de ceea ce se īntāmplă īn uterul mamei. Studii anterioare au demonstrat că şi pesticidele din apa potabilă şi carnea de vită pot avea impact asupra fertilităţii".

Cercetătorii spun că acest studiu este o dovadă īn plus care vine īn sprijinul recomandării de a renunţa la fumat pe timpul sarcinii.
† ....Nu stii că, de ti-ai vărsa sângele tău pentru El, nici asa n-ai făcut ce erai dator să faci că altul e sângele Stăpânului, si altul sângele robului! Pocăieste-te si întoarce-te înainte de iesirea sufletului, ca nu cumva să vină moartea si tot leacul pocăintei să fie fără de folos. Că aici, pe pământ, are putere pocăinta;si numai aici; în iad n-are nici o putere. Să căutăm pe Domnul, cât avem timp! ...† (Sf.Ioan Gura de Aur)
"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" (Sfantul Siluan Athonitul)
"învatarea de vorbe nu foloseste nimic, daca lipseste purtarea sufletului cea placuta lui Dumnezeu. Dar pricina tuturor relelor este amagirea si ratacirea si necunostinta lui Dumnezeu † (Sf.Antonie Cel Mare)
"Credinţa dreaptă nu ne foloseşte cu nimic, atunci când avem o viaţă stricată"(Sf.Ioan Gura de Aur)
"283. Cunostinta fara lucrare, nu va mîntui pe nimeni în ziua mortii si a dreptei judecati a lui Dumnezeu.
284. Vai de noi, cei de azi, care ne silim sa învatam teorie multa si nu luam aminte la sudoarea cea din lucrare si la filosof ia cea din traire."

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi