Sari la continut

Iisus Hristos
Precum dupa ce ai iesit din pantece, nu-ti mai aduci aminte de cele de acolo, tot asa nici dupa iesirea din trup, nu-ti mai aduci aminte de cele din trup (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Trupul (sfinte moaste) parintelui Gheorghe Calciu a fost dezgropat dupa 7 ani de la adormire

gheorghe calciu sfinte moaste

  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:7611 | tid:4226
Luca.O

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 1578 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Confesiune:ortodox
Trupul parintelui(sfinte moaste) Gheorghe Calciu a fost dezgropat dupa 7 ani de la adormireTrupul părintelui Gheorghe a fost dezgropat, avand aspectul moaştelor de sfinţi, este frumos mirositor şi a fost pus în chilia părintelui Justin Pârvu!

Contrar vointei testamentare a parintelui Calciu,părintele Justin Pârvu(fostul staret al manastirii Petru Voda), care a trecut la Domnul înainte de parastasul de şapte ani al părintelui Calciu, rînduise demult ca la acest soroc părintele Gheorghe să fie dezgropat.

Fragment din testamentul Parintelui Gheorghe Calciu cu privire la dezgropare:

Citat

Am vorbit mai sus despre acel duh de pietate populară care poate greşi, care poate crea false minuni. De aceea Vă rog, Prea Cuvioase Părinte Stareţ, să găsiţi o cale prin care să împiedicaţi asemenea lucruri: fie că veţi lăsa la mănăstire un document, fie că veţi pune acest document în sicriul meu. Diavolul s-ar putea folosi de această mitologie populară spre a împiedica putrezirea trupului meu şi atunci ar putea fi rătăcirea din urmă mai mare decît cea dintîi.

Dacă peste ani, din anumite nevoi de construcţie sau din alte cauze, trupul meu va fi dezgropat şi, spre uimirea multora, va fi neputrezit, preoţii să citească peste el rugăciuni de desfacere a blestemului, ca trupul să se risipească în cele din care a fost alcătuit, că nu de la Dumnezeu se va fi făcut minunea aceasta, ci din înşelarea celui rău.

Să fie legaţi preoţii care m-au văzut să nu vorbească niciodată despre această minune falsă şi trupul pus într-o altă groapă, spre a fi uitat pentru totdeauna.

Esenţial este că scrisoarea testamentară poate fi luată ca fiind echivalentul atitudinii oricărui cuvios aflat pe marginea morţii şi care spune cu convingere că el este cel mai mare păcătos care a trăit vreodată.


Pentru o clarificare a situatie daca trupul e sfinte moaste sau este afurisit blestemat cititi caracteristicile/diferentele sfintelor moaste si a unui trup blestemat(afurisit)

Tinem sa precizam faptul ca deocamdata nu se pune problema unei canonizari oficiale a parintelui din partea Bisericii.Canonizarea facand parte dintr-un proces mai complex la nivel de Sfant Sinod.

Acest post a fost editat de Luca.O: 09 December 2013 - 11:49 AM


1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi