Sari la continut

Iisus Hristos
De-cumva te indoiesti ca Dumnezeu vede tot ce se face, gandeste-te ca tu, om fiind si pamant, poti vedea deodata in mai multe locuri, intelege dar cu cat mai mult poate aceasta Dumnezeu, care toate le vede, pana la grauntele de mustar, ca Unul ce tuturor le da viata si pe toate le hraneste, precum voieste. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Cutremure în lanţ – fenomen fără precedent în România


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:7483 | tid:4189
cristiboss56

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 4265 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
  • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
  • Confesiune:ORTODOX
Case crăpate, fântâni cu apă nepotabilă şi oameni care se tem să închidă ochii noaptea în judeţul Galaţi, care de două săptămâni este zguduit de zeci de cutremure, de mică intensitate totuşi, dar care se produc cu o recurenţă de câteva ore, potrivit informaţiilor de pe site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Deşi specialiştii INFP au fost trimişi în zonă să studieze fenomenul, premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că aceştia nu s-au mai confruntat până acum cu aşa ceva, iar fenomenul cutremurelor în lanţ “nu are precedent în România”.
Opt cutremure cu intensitatea cuprinsă între 2,9 şi 3,8 grade pe scara Richter s-au produs, ieri, în prima parte a zilei, în nord-vestul municipiului Galaţi, după o serie de alte 23 care au avut loc începând cu 20 septembrie în zona respectivă. Regiunea în care au avut loc zeci de seisme se află delimitată de localităţile gălăţene Odaia, Manolache la est, Izvoarele şi Piscu la vest, Schela la sud şi Cuza Vodă şi Tuluceşti la nord. „Fierbe pământul! Fierbe! Peretele din spatele casei a căzut tot”, a declarat o femeie din comuna Izvoarele. Alţi localnici din zonă au spus că seismele au loc de mai multe ori pe zi, iar „pământul se ridică şi se aşază la loc”. Uneori, potrivit locuitorilor comunelor respective, fenomenele sunt însoţite de zgomote. Secretarul de stat al MAI, Cătălin Chiper, şi subprefectul de Galaţi, Gabriel Panaitescu, s-au deplasat, ieri, în localitatea Izvoarele, unde au fost întâmpinaţi de zeci de oameni furioşi, care au încercat să blocheze drumul judeţean 225 ce leagă localitatea de DN 25 şi care le-au cerut explicaţii privind cauza cutremurelor. Pe de altă parte, premierul Victor Ponta i-a acuzat, ieri, pe jurnalişti că „exagerează ca de obicei” când aceştia l-au întrebat cum comentează faptul că oamenii din zonă se plâng că nu sunt băgaţi în seamă de autorităţi. Ponta a declarat că seismele din zona Galaţi sunt un fenomen natural, dar că specialiştii nu s-au mai confruntat până acum cu aşa ceva. „Ceea ce se poate face este monitorizarea permanentă, elaborarea unor scenarii tehnice privind cauza - este vorba de ultimele inundaţii, creşterea nivelului pânzei freatice - şi suntem pregătiţi dacă se întâmplă ceva. Este ceva cu totul şi cu totul nou, nu există un precedent în România”, a declarat premierul Victor Ponta.
Amoniu în apă
Deşi directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat, ieri, că e posibil ca o pungă de gaze să scape în pânza freatică, fără ca asta să reprezinte vreun pericol, în urma cutremurelor apa din fântâni a fost, însă, infestată, încă de la începutul acestei săptămâni. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi i-a avertizat, miercuri, pe locuitorii din comuna Izvoarele să nu consume apă din fântâni, deoarece aceasta nu este potabilă. Specialiştii DSP Galaţi au luat mai multe probe din fântâni, iar analiza lor a relevat că nivelul indicatorilor de turbiditate şi amoniu a fost depăşit. „Recomandăm populaţiei să nu consume apa din fântâni întrucât are depăşiri de turbiditate şi amoniu. Este necesar să fie făcută clorinarea apei, iar după aceasta vom preleva din nou probe ca să constatăm dacă apa va putea fi din nou consumată de populaţie”, a declarat, miercuri, şeful DSP Galaţi, Valentin Boldea. În urma analizelor, prefectul de Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, a trimis în zonă 15.000 de litri de apă minerală pentru populaţie, iar Primăria Slobozia Conachi a primit o instalaţie de potabilizare a apei.
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi