Sari la continut

Iisus Hristos
Stihul acesta l-am scris pentru cei mai simpli spre dreapta stiinta, pentru ca unii au avut indrazneala sa spuna cu necredinta ca ierburile si legumele ar fi insufletite. Le spun acestora: Ierburile au viata firii, suflet insa n-au. Iar omul se numeste animal rational pentru ca are minte si este capabil de stiinta. Celelalte dobitoace pamantesti si din aer au glas in ele fiindca au duh (pneuma) si suflet. Si toate cele care cresc si scad sunt vietuitoare, fiindca vietuiesc si cresc, dar pentru aceea nu au si suflet. Iar deosebirile vietuitoarelor sunt patru: Unele sunt nemuritoare si insufletite ca ingerii, altele au minte, suflet si duh, ca oamenii, altele au numai : duh si suflet ca dobitoacele, iar altele numai viata ca ierburile, in ierburi dainuieste viata fara suflet, fara duh si fara minte. Iar toate celelalte fara viata nu pot sa fie. Si tot sufletul omenesc este intr-o miscare necontenita de la un loc la altul. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Sfânta Liturghie săvârșită noaptea pentru încetarea calamităților din Rusia


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:7480 | tid:4186
cristiboss56

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 2379 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
  • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
  • Confesiune:ORTODOX
sursa: www.pravoslavie.ru

În toate calamitățile care încearcă Rusia la acest moment nu se află decât pronia divină, a declarat Mitropolitul Evloghie.
Mitropolitul Evloghie al Vladimirului și Suzdalului a cerut tuturor bisericilor și mănăstirilor din episcopia sa, să săvârșească slujba Sfintei Liturghii în noaptea de 30 septembrie, ca astfel să fie pomeniți toți cei din partea de est și din cea centrală a Rusiei, care suferă de inundații și ploi neîncetate:
Situația excepțională în care ne aflăm, ce a degenerat în timpul verii dar și al toamnei în regiunea Khabarovsk, atunci când mii de oameni s-au găsit în situații extrem de dezastruoase, cu casele și toate cele de trebuință pierdute; anomaliile naturii din centrul Rusiei unde de două luni ploile au căzut fără încetare, precum și frigul ce se apropie și care împiedică pe oameni să adune recolta de pe câmpuri sau să-și agonisească cele de trebuință pe timpul iernii; în toate acestea vedem fără îndoială pronia divină, care cheamă pe oameni încă odată la pocăință și la a deveni conștienți de propria stare moral – spirituală.
De aceea, binecuvântăm ca pe 30 Septembrie 2013, în toate bisericile din episcopiile Vladimir și Alexandrov să se săvârșească slujba Sfintei Liturghii cu cereri de încetare a ploilor și ajutorarea celor în nevoie.
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi