Sari la continut

Iisus Hristos
Nimeni nu vede cerul, nici nu poate sa inteleaga cele dintr-insul, fara numai omul care se ingrijeste de viata virtuoasa si intelege si preamareste pe cel ce l-a facut pe el spre mantuirea si viata omului. Caci barbatul iubitor de Dumnezeu stie sigur ca nimica nu este fara Dumnezeu si ca el este pretutindeni si intru toate, ca Unul ce este nemarginit. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

O minune nemaintalnita cu icoane ortodoxe introduse intr-un stup de albine


1 post(ari) la acest topic

#1 | pid:7443 | tid:4167
Luca.O

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 1574 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Confesiune:ortodox
Albinele şi Icoanele. Dragostea sfinţilor pentru animale şi dragostea animalelor pentru sfinţi

Imagine Atasata: minune_icoana_stup1.jpgImagine Atasata: minune_icoana_stup2.jpgImagine Atasata: minune_icoana_stup3.jpgImagine Atasata: minune_icoana_stup4.jpgImagine Atasata: minune_icoana_stup5.jpg

In regiunea Kapandriti, din preajma Atenei, se petrece un lucru minunat. În urmă cu zece ani, un evlavios apicultor, pe nume Isidor Ţiminis, s-a gândit să introducă într-unul din stupii săi o icoană cu Răstignirea Domnului. Deschizând stupul, la puţin timp după aceea, a constatat cu uimire că albinele au arătat respect şi evlavie faţă de icoană, pe care au „brodat-o” cu ceară, lăsând neacoperite chipul şi trupul Domnului.

De atunci, în fiecare primăvară, acesta introduce în stupii săi icoane cu Mântuitorul, cu Maica Domnului sau cu sfinţi, iar rezultatul este mereu acelaşi. Cândva i s-a dus o piesă lucrată manual, la o mănăstire de maici, reprezentând dealul Golgotei cu cele trei cruci. Albinele au „brodat” cu ceară întreaga suprafaţă a compoziţiei, lăsând a se percepe clar crucea Mântuitorului şi cea a tâlharului din dreapta Sa, în timp ce crucea tâlharului din stânga au acoperit-o cu un strat gros de ceară.

Ultima dată i-am dus şi noi o icoană a Sfântului Întâi Mare Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, al cărui nume îl poartă şi umila noastră editură. După cum veţi constata şi din fotografia pe care o publicăm aici, albinele au înveşmântat întreaga icoană în ceară, lăsând neacoperite chipul şi trupul Sfântului.

Din nota introductivă a cărţii „Dragostea sfinţilor pentru animale şi dragostea animalelor pentru sfinţi”, Monahul Simon, needitată în limba română.

Traducere din limba greacă: Elena Dinu,sursa

Acest post a fost editat de Luca.O: 18 September 2013 - 08:34 AM


#2 | pid:7526 | tid:4167
Sfredelus

  Incepator

 • cruce Membri
 • 1 Posturi:
 • Confesiune:ortodox
Este intradevar o minune ,ma bucur ca am citit acest articol . Doamne lumineaza-ma !

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi