Sari la continut

Iisus Hristos
Sufletul rational staruind neclintit pe langa hotarirea cea buna, tine in frau mania, pofta si patimile nesocotite, ca pe un cal. Si biruindu-le, infranandu-le si stapanindu-le pe acestea se incununeaza si se invredniceste de viata din ceruri, pe care o primeste ca pe o rasplatire a biruintei si a ostenelilor de la Dumnezeu Cel ce, l-a zidit (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Aniversare în Patriarhia Moscovei şi a întregii Rusii


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:7368 | tid:4141
cristiboss56

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 4283 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
  • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
  • Confesiune:ORTODOX

În perioada 24-29 iulie 2013, Patriarhia Moscovei şi a întregii Rusii organizează mai multe manifestări care comemorează 1.025 de ani de la creştinarea cneazului Vladimir cel Mare din 988, data de naştere a Rusiei Ortodoxe. Biserica Ortodoxă Română este reprezentată la evenimentele din capitala Rusiei de Înaltpreasfinţitul Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Comemorarea a 1.025 de ani de la creştinarea poporului rus a început miercuri, 24 iulie, în impunătoarea Catedrală „Iisus Hristos Biruitorul“ din Moscova, prin săvârşirea Sfintei Liturghii şi a unui Te Deum de mulţumire de către Preafericitul Teodor, Papă şi Patriarh al Alexandriei şi al întregii Africi, Preafericitul Teofil, Patriarhul ortodox grec al Ierusalimului, Preafericitul Kiril, Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Preafericitul Irineu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Preafericitul Neofit, Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Bulgaria, Preafericitul Ilie, Patriarhul-Catolicos al întregii Georgii, Preafericitul Hrisostom, Arhiepiscop de Noua Justiniana şi al întregului Cipru, şi Preafericitul Sava, Mitropolit al Varşoviei şi al întregii Polonii, se arată pe site-ul Patriarhiei Moscovei, patriarchia.ru, citat de Ziarul Lumina. Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe surori care au slujit la Moscova au fost înconjuraţi de un sobor de arhierei dintre care amintim pe Înaltpreasfinţitul Emmanuel, Mitropolitul ortodox grec al Franţei, delegatul Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului, Înaltpreasfinţitul Antonie, Mitropolitul de Mexic, America Centrală, Insulele Caraibe şi Venezuela, delegatul Patriarhiei Antiohiei şi a întregului Orient şi Înaltpreasfinţitul Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale, delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, precum şi alţi ierarhi reprezentanţi ai Bisericilor Ortodoxe autocefale. La Sfânta Liturghie din ziua de prăznuire a Sfintei împărătese Olga a Rusiei au participat reprezentanţi ai instituţiilor centrale ale Federaţiei Ruse, ambasadori străini şi numeroşi credincioşi. La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preafericitul Kiril, Patriarhul Moscovei, a dat citire unui cuvânt festiv la împlinirea a 1.025 de ani de la creştinarea poporului rus, în care a arătat că statul rus va dăinui în măsura în care rămâne fidel alegerii făcute în anul 988 de sfântul cneaz Vladimir, care a primit Botezul creştin. Mesaje de felicitare au fost rostite, de asemenea, de întâistătătorii şi reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe surori prezenţi la aniversarea din capitala Rusiei şi din partea autorităţilor statului rus. La finalul Sfintei Liturghii, ierarhii şi toţi cei care au fost prezenţi la Sfânta Liturghie s-au închinat lemnului crucii Sfântului Apostol Andrei adus din Mitropolia de Patras cu binecuvântarea Preafericitului Irineu, Arhiepiscopul Atenei şi al întregii Grecii.
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi