Sari la continut

Iisus Hristos
Numele este insemnarea unuia dintre multi. De aceea e lucru fara minte a socoti ca Dumnezeu care e unul singur, mai are alt nume. Caci Dumnezeu aceasta inseamna: Cel fara de inceput, care a facut toate pentru om. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Timpul , un element important al vietii noastre, o investitie pretioasa


1 post(ari) la acest topic

#1 | pid:7342 | tid:4135
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4283 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
Un program de viaţă ne propune Sfântul Pavel : răscumpăraţi vremea ( timpul ), căci zilele rele sunt. Adică să considerăm timpul ca o investiţie preţioasă. Timpul este cel mai delicat element al vieţii, ce trebuie folosit cu inţelepciune. Noi risipim timpul, iar mai târziu, când avem nevoie de el , nu mai este . Singura clipă in care putem folosi timpul in favoarea noastră este prezentul. Trecutul nu se mai poate schimba, indiferent de regretele noastre, iar viitorul nu-l cunoaştem. Clipa prezentului este singura palpabilă , asupra careia suntem "stăpâni", dar doar pentru o clipă. De multe ori , avem o impresie foarte greşită : credem că timpul ne aparţine, că putem face ce vrem noi cu el, că-l putem risipi sau pierde, că am fi stăpâni pe el. Timpul , această perioadă in care noi ne perindăm pe acest pământ, este un mare dar al lui Dumnezeu. O oră e o nimica toată, are doar 60 de minute şi o risipim aşa de uşor, o pierdem in lucruri inutile, sau o folosim pentru a face rele, in a păcătui, in a ne risipi. Să preţuim fiece clipă, pentru că odată trecută e trecută pentru totdeauna.
Câte lucruri se pot face intr o oră, chiar şi intr-un minut ! . O oră poate să ne schimbe viaţa, ba chiar şi veşnicia. Tâlharul din dreapta Mântuitorului, pe Golgota , s-a mântuit in câteva clipe. Cântările noastre liturgice ne spun că tâlharul a furat raiul, l-a furat intr-o clipă. Nu a avut nevoie de ani intregi.
Poate multe vieţi s-au schimbat intr-o clipă. Maria Egipteanca intr-o clipă a părăsit păcatul şi din acel moment a inceput să devină Cuvioasa Maria Egipteanca, sfânta din Impărăţia lui Dumnezeu. Exemple sunt multe, la indemână ori şi cui, de aceea să nu deznădăjduim nici când in lupta noastră cu patima , pentru că deznădejdia este cea mai periculoasă in viata unui creştin. Dar am mai vorbit de acest aspect in alte topice şi nu e cu nimic rău a reaminti acest aspect. Să considerăm timpul ca o investiţie preţioasă, poate cea mai bună investiţie a noastră.

Acest post a fost editat de cristiboss56: 05 July 2013 - 06:29 PM

"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#2 | pid:7345 | tid:4135
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4283 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
„Timpul nu e ultima realitate!”
„Omul capabil de viaţă spirituală simte mai puţin timpul.”

„Dacă timpul ar fi singura formă de existenţă, învăluită din toate părţile de moarte, atunci n-ai putea spera nimic cu adevărat. Căci speranţele pentru scurte plăceri viitoare, care trec, nu merită acest titlu. „Nu spera şi nu ai teamă” ar fi cel mai înţelept sfat ce s-ar putea da omului. Anticipează moartea de acum, fă-te apatic faţă de toate, dacă în curând nu ne aşteaptă altceva decât nimicul! Sau îneacă-ţi gândurile acestea neplăcute în zgomotul petrecerii, în uitarea ameţelii alcoolice şi în paroxismul simţurilor periferice dezlănţuite!
Dar nu, timpul nu e ultima realitate! Timpul e numai o fază a vieţii. E faţa exterioară, faţa lumii căzute din regiunea trăirii spirituale. Omul capabil de viaţă spirituală simte mai puţin timpul. Fiecare ştie din experienţă că ceasurile fericite nu se observă când trec. Dimpotrivă, suferinţele puternice se experiază ca timp foarte lung, mai lung decât timpul matematic. Timpul se măsoară cu două măsuri: cu trăirea internă şi cu unitatea matematică, iar legătura dintre aceste două forme ale timpului este foarte laxă. O oră de timp matematic poate fi experiată uneori ca ceasuri întregi, iar alteori, ca un moment, sau pur şi simplu nu se observă. Aceasta înseamnă că veşnicia străbate în timp, invadează în el şi determină curgerea lui.”
(Fragment din: Pr. Dumitru Stăniloae, „Un an nou”, Telegraful Român, an LXXXIII, nr. 1, 1 ian. 1935, p.1)
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi