Sari la continut

Iisus Hristos
Dumnezeu a umplut pe om de pricepere si cunostinta, voind sa curateasca patimile si pacatul cel de buna voie si sa stramute ceea ce e muritor la nemurire,pentru bunatatea Sa. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Ecumenism egal apostazie - Parintele Ion Patrulescu

- - - - -

  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:7223 | tid:4100
Luca.O

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 1578 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Confesiune:ortodox
Despre ecumenism - Parintele Ion Patrulescu

[..]Într-un fel, toţi suntem venetici, dar în sens bisericesc, dacă nu eşti ortodox, dacă nu aparţii de buna tradiţie ortodoxă, e cam complicat să stabilim noi grade de adevăr, de cât te-ai depărtat de la Ortodoxie, dacă e biserică, ăla-i confesiune, ăla-i sectă. Intrăm într-o ceaţă desăvârşită. Noi, mulţumim lui Dumnezeu că suntem ortodocşi. Treaba lor ce-or fi alţii, nu-i judecăm, dar dacă eşti ortodox înseamnă că eşti ceva. Dacă nu eşti, apăi pentru mine nu-nseamnă nimic. Aia e altă poveste. Suntem politicoşi, stăm de vorbă dacă vrei, dar nu despre Biserică. Ca să ştiţi şi lucrul ăsta, că trebuie să vă spun şi lucrul ăsta. Băgaţi de seamă că balaurul care ne-nghite acum este balaurul ecumenismului. În momentul în care tu, ca creştin ortodox, zici ăluia, martorului, nu-ştiu-ce sectă, care dă cu pietre în Maica Domnului, care nu recunoaşte, care nu-şi face cruce, care n-are sfinţi, că noi toţi suntem sfinţi… – ştiţi textele -, băgaţi de seamă: dacă noi, ca ortodocşi, îl primim pe acela şi zicem „Bun venit!” – citiţi Epistola Sfântului Iacob, mi se pare; acolo la sfârşit zice: Unul ca ăsta, i-ai spus o dată, de două ori, dar după aceea să urăşti şi cămaşa care se atinge de trupul lui. [Şi pe unii, şovăitori, mustraţi-i. Pe alţii, smulgându-i din foc, mântuiţi-i; de alţii, însă, fie-vă milă cu frică, urând şi cămaşa spurcată de pe trupul lor. (Iuda 1, 22-23)]. Auziţi ce vorbă grea! Acolo zice: Cu unul ca ăsta să nu stai la masă. Păi măi fraţilor, cuvântul e foarte greu! Adică dacă eu sunt drept-slăvitor – asta înseamnă ortodox, drept-măritor creştin, drept-slăvitor creştin – şi tu zici: „Maica Domnului a avut copii”, şi eu zic: „Tu eşti fratele meu”, păi, pe linie de consecinţă, din acel moment, tu ştii ce eşti? Nu mai eşti ortodox, nici măcar ecumenist! Eşti un a-pos-tat! Băgaţi de seamă, când auziţi cuvântul „ecumenist”, spuneţi „egal apostazie”. Ştiţi ce înseamnă apostazie? În limba greacă înseamnă „lepădare de Hristos”. Şi spuneţi-le tuturor, că v-o spun cu autoritatea pe care o am, ca unul care ştie ce spune, spuneţi-le tuturor – că acum face ravagii ecumenismul, toată mass-media e cucerită, la nivelul ierarhiei se face acest compromis cu politica – că ecumenismul este proiecţia în Biserică a Noii Ordini Mondiale, globale. Adică este, hai s-o spunem până la capăt, este pregătirea venirii şi instalării lui Antihrist la guvernarea lumii şi a Bisericii. Cine se face părtaş la această poveste, eu vă spun de pe acuma, va da seama.

E mai greu de intrat în detalii. Ca să vezi ce uriaşă distanţă este între lumea aşezată pe temeiurile tradiţiei satului românesc şi Babilonul cel mare în care noi acum trăim în captivitate – dacă suntem conștienți de condiţia noastră de creştini ortodocşi. Noi trebuie să recunoaştem – vedeţi că Europa, aşa-zisa integrare în Europa ne spune clar: voi nu existaţi! În constituţia Europei, noi nu existăm! Ştiţi ce li se spunea creştinilor pe vremea prigoanelor? Non licet esse vos – nu vă este permis să existaţi. Păi, măi, nu vi se pare semnificativ că după 2000 de ani constituţia imperială romană şi constituţia imperială actuală, în alţi termeni, evident, ne spun: nu existaţi!

- Bine, putem avea înfăţişarea dreptei-credinţe, dar fără… Asta ni se permite.

- Aia-i altceva. Ai voie să exişti ca viespea fără ac, nu ştiu cum să spun. Ai voie, dacă te faci aşa cum trebuie, eşti corect politic, poţi să fii şi ortodox, şi ce vrei. Dar trebuie să fii corect politic. Adică ecumenist. Dacă eşti aşa [non-ecumenist], eşti trecut la capitolul fundamentalişti, retardaţi, şi în ultimă instanţă

- Deocamdată nu ni se taie capul.

- Nu, ni se taie, şi nici nu ni se va tăia, dar probabil că se vor da reţete…

- Ni se vor tăia subvenţiile.

- Da, şi asta, o dată, şi probabil că la medicul de familie, că nu întâmplător toată lumea e arondată la medicul de familie, acolo vei fi trecut cu o anumită bilă, aşa, că ai probleme psihice şi că până la urmă trebuie să urmezi un tratament. Da, fără glumă! Fără glumă. Noi să ne rugăm lui Dumnezeu să nu prindem vremurile astea, să nu prindem vremurile astea.

- Când toţi, sau marea majoritate vor înnebuni, şi vor zice despre cei sănătoşi că sunt nebuni.

- Exact.

[...]

(fragment din partea cu intrebarile a Conferintei sustinuta la Timisoara 2008),sursa

Acest post a fost editat de Luca.O: 15 May 2013 - 09:38 AM


1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi