Sari la continut

Iisus Hristos
Nu trebuie sa urim pe cei ce au uitat de vietuirea cea buna si placuta lui Dumnezeu si care nu recunosc dogmele drepte si iubite de Dumnezeu'. Ci mai vartos sa ne fie mila de ei, ca fiind slabi in puterea de-a deosebi lucrurile si orbi cu inima si cu intelegerea. Caci primind raul ca bine, se pierd din pricina nestiintei, si nu cunosc pe Dumnezeu, sarmanii si nechibzuitii de ei. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Comunicatul comun al Patriarhiei Ortodoxe Greceşti a Antiohiei şi a Īntregului Orient și al Patriarhiei Ortodoxe Siriace a Antiohiei


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:7201 | tid:4097
cristiboss56

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 4024 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
  • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
  • Confesiune:ORTODOX
Imagine Postata
Comunicatul comun al Patriarhiei Ortodoxe Greceşti a Antiohiei şi a Întregului Orient și al Patriarhiei Ortodoxe Siriace a Antiohiei şi a Întregului OrientLuni, 22.04.2013, am fost surprinşi de vestea că fraţii noștri, Episcopul Paul (Yazigi) de Aleppo şi Alexandretta şi Episcopul Ioan (Ibrahim), episcopul ortodox siriac de Aleppo, au fost răpiţi pe drumul de întoarcere la Aleppo, după finalizarea unei misiuni umanitare. Regretam profund ceea ce s-a întâmplat, aşa cum regretăm toate actele similare care vizează civili, indiferent de apartenenţa lor, şi, prin urmare, adresăm comunităţilor locale şi internaţionale următoarea declaraţie:

1 - Creștinii care trăiesc aici sunt o parte esenţială a ţării lor. Ei suferă durerea pe care fiecare persoană o îndură, lucrează ca mesageri ai păcii pentru a îndepărta nedreptatea ce apasă pe fiecare dintre cei oropsiţi. Ei urmează învăţătura Evangheliei lor, care le spune că iubirea este baza relaţiilor umane. Poziţiile oficiale, emise de liderii spirituali ai diferitelor Biserici, sunt cea mai bună expresie în acest sens şi misiunea îndeplinită de către cei doi episcopi răpiţi este o dovadă în plus a acestui orientări.

2 - Creștinii din această parte a Orientului sunt profund îndureraţi de încercările prin care trec ţările lor, şi anume violenţa, ce se răspândește şi ucide pe fiii unei ţări şi expune viaţa lor la diverse pericole între care şi răpirea, care reprezintă unul dintre cele mai oribile expresii ale acesteia, prin absurditatea ei, şi pune în pericol viaţa persoanelor pașnice şi neînarmate. Solicităm răpitorilor să respecte viaţa celor doi fraţi răpiţi, precum şi tuturor să pună capăt oricărui act ce creează schisme confesionale şi sectare între fiii unei ţări.

3 - Înţelegem neliniștea creștinilor din cauza a ceea ce s-a întâmplat şi apelăm la răbdarea lor, să-și păstreze învăţăturile credinţei lor şi să se încreadă în Dumnezeu, a Cărui putere se află în slăbiciunea noastră. Pentru că apărarea ţării noastre înseamnă în primul rând să ţină la ea şi să lucreze pentru a o face un pământ al iubirii şi al coexistenţei. De asemenea, suntem conștienţi de faptul că toţi cetăţenii din toate confesiunile suferă aceeaşi durere din cauza unor astfel de acte şi ne rugăm ca Domnul să-i întărească în încercările lor. Îi sprijinim pentru a-şi ridica vocea în a refuza tot felul de violenţe ce sfâşie ţările noastre şi fac inimile noastre să sângereze.

4 - În această situaţie dureroasă, nu putem decât să apelăm la întreaga lume pentru a încerca să punem capăt crizei siriene, astfel ca Siria să devină din nou o grădină a iubirii, securităţii şi coexistenţei.

Încheierea conturilor nu ar trebui să se facă în detrimentul fiinţelor umane care trăiesc aici.

5 - Apelăm, de asemenea, la toate Bisericile din întreaga lume pentru a sta ferm în faţa a ceea ce se întâmplă şi să dea mărturie a credinţei lor în puterea iubirii, în această lume. Este necesar să se ia măsuri care să reflecte refuzul lor în faţa oricărei forme de violenţă ce afectează pe oamenii care trăiesc în Orient.

6 – Folosim oportunitatea aceasta pentru a apela la concetăţenii noștri, din toate confesiunile islamice, să stea uniţi şi să refuze utilizarea abuzivă a omului ca pe o marfă, ca pe un scut în luptă sau ca pe un mijloc de mită monetară sau politică.

7 - În încheiere, ne adresăm răpitorilor şi le spunem că cei pe care i-au răpit sunt mesageri ai păcii în această lume. Lucrarea lor religioasă, socială şi naţională dă mărturie despre ei. Le cerem (răpitorilor) să abordeze acest accident dureros departe de orice tensiune ce servește numai dușmanilor acestei ţări.

Ne rugăm Domnului în aceste vremuri binecuvântate, astfel ca această criză să se termină repede şi ca sufletele tuturor fraţilor şi surorilor noastre să-şi recâștige siguranţa şi pacea, iar ţara noastră să se bucure de prosperitatea şi pacea pe care le merită.

Patriarhul Ioan al X-lea Yazigi
Patriarhul Mar Ignatie Zakka I Iwas
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi