Sari la continut

Iisus Hristos
Sufletul rational staruind neclintit pe langa hotarirea cea buna, tine in frau mania, pofta si patimile nesocotite, ca pe un cal. Si biruindu-le, infranandu-le si stapanindu-le pe acestea se incununeaza si se invredniceste de viata din ceruri, pe care o primeste ca pe o rasplatire a biruintei si a ostenelilor de la Dumnezeu Cel ce, l-a zidit (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Candela de la Schitul "Sfanta Ana" se misca in CRUCE de doua zile


2 postari la acest topic

#1 | pid:7176 | tid:4090
Luca.O

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 1578 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Confesiune:ortodox
Atoniţii sunt foarte gânditori în ultimele 48 de ore în urma minunatului eveniment ce are loc în Schitul „Sfânta Ana" de la Muntele Athos.

O adevărată minune se petrece în faţa ochilor călugărilor şi pelerinilor care vin la Schitul Sfânta Ana din Muntele Athos - o candelă mare ce se află în faţa Uşilor Împărăteşti din Biserica schitului se mişcă continuu în formă de cruce din dimineaţa zilei de 12 aprilie, scrie agionoros.ru. Într-o convorbire pe care a avut-o un monah din schit cu Romfea.gr ne-a informat că deja de două zile candela, care se află înaintea Uşilor Împărăteşti din Biserica mare a Sfintei Ana se mişcă în formă de cruce.

Aceasta i-a facut pe monahii schitului să-şi înteţească rugăciunile pentru oameni, întrucât, potrivit tradiţiei, dacă această candelă se mişcă în zile de sărbătoare ea prevesteşte evenimente fericite, iar dacă se mişcă în zile lucrătoare, cum a fost cea de 12 aprilie, este un semn al venirii unor mari nenorociri şi încercări.

Potrivit agionoros.ru, în aceste zile ar urma să aibă loc o întrunire specială a Sfintei Chinotite (Consiliul de conducere al Sfântului Munte Athos format din toţi reprezentanţii celor 20 de mănăstiri din Sfântul Munte) pentru a da o interpretare minunii ce se petrece la Schitul Sfânta Ana. Schitul se află pe teritoriul Mănăstirii Marea Lavră, cea dintâi aşezare chinovială din Athos.(sursa RTV.NET: http://www.rtv.net/m...l#ixzz2QYM0M1i7 )

#2 | pid:7178 | tid:4090
floriploiesteanu

  Incepator

 • cruce Membri
 • 1 Posturi:
 • Confesiune:ortodoxa
Am si eu o candela pe care o tin aprinsa neincetat, si am stat si m-am uitat la ea si gandit cum se misca in cruce. Crede-ma ca nu imi pot inchipui cum face asta. Poate ca se balanseaza, dar ca sa se balanseze in cruce, musai trebuie sa isi schimbe directia. O fi adevarat, dar fara nici o poza-doua, nu cred, si nu pentru ca as fi ca Toma. Imi cer iertare pentru ca nu cred asta.

#3 | pid:7180 | tid:4090
Luca.O

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 1578 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Confesiune:ortodox
Muntele Athos: Minunea de la Schitul ''Sfânta Ana'' s-a repetatMinunea care s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute în faţa ochilor călugărilor şi pelerinilor veniţi la Schitul ''Sfânta Ana'' din Muntele Athos - când o candelă mare din Biserica principală a schitului a început să se mişte în formă de cruce în dimineaţa zilei de 12 aprilie - s-a repetat. Prima dată, mişcarea candelei, inexplicabilă din punct de vedere al legilor fizicii, a durat timp de 30 de ore, iar a doua oară s-a întâmplat sâmbătă seara /13 aprilie/, timp de două ore, scrie joi agionoros.ru, pe baza informaţiilor obţinute de la monahi ai schitului.


Candela se află în faţa Sfintei Mahrame a Domnului, icoana nefăcută de mână a Sfintei Feţe a lui Hristos /gr. Mandilion/, după cum precizează site-ul în limba rusă cu informaţii din Sfântul Munte.

Mai multe mijloace de informare elene au scris anterior că ar exista o tradiţie, potrivit căreia dacă această candelă se mişcă în zile de sărbătoare ea prevesteşte evenimente fericite, iar dacă se mişcă în zile lucrătoare /cum a fost cea de 12 aprilie şi cea de 13 aprilie/ este un semn al venirii unor mari nenorociri şi încercări.

Monahii de la Schitul ''Sfânta Ana'' nu consideră însă că trebuie făcute astfel de presupuneri în legătură cu minunea văzută la biserica lor, îndemnând oamenii la rugăciune. ''Numai Dumnezeu ştie ce se va întâmpla. Nu trebuie să facem presupuneri şi să cădem în deznădejde, ci să ne rugăm'', a spus unul din călugării schitului, citat de agionoros.ru.

La începutul acestei săptămâni, agionoros.ru scria că Sfânta Chinotită /consiliul de conducere al Sfântului Munte Athos format din toţi reprezentanţii celor 20 de mănăstiri din Sfântul Munte/ ar urma să se întrunească pentru a da o interpretare minunii ce se petrece la Schitul ''Sfânta Ana''. Deocamdată, această întrunire nu a avut loc.

Schitul se află pe teritoriul Mănăstirii Marea Lavră, cea dintâi aşezare chinovială din Athos.

AGERPRES

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi