Sari la continut

Iisus Hristos
Cuvantul care are inteles si este folositor sufletului este dar al lui Dumnezeu. Iar vorba cea desarta, care cauta sa masoare cerul si pamantul, marimea soarelui si departarea stelelor, este o nascocire a omului care se osteneste in desert. Caci cautand cele ce nu folosesc nimic, osteneste in zadar, ca si cum ar vrea sa scoata apa cu ciurul. Deoarece este cu neputinta oamenilor a afla acestea (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Întâlnire istorică între BISERICI.Patriarhul ortodox Bartolomeu merge la înscăunarea Papei Francisc

- - - - -

  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:7120 | tid:4067
Luca.O

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 1564 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Confesiune:ortodox
Întâlnire istorică între BISERICI.Patriarhul ortodox Bartolomeu merge la înscăunarea Papei Francisc

Patriarhul Bartolomeu I, liderul Patriarhiei Ortodoxe de la Constantinopol, va lua parte la înscăunarea Papei Francisc, la Vatican, marţi. Este pentru prima oară de la Marea Schismă din 1054, când biserica de la Constantinopol s-a despărţit de cea de la Roma, când un patriarh ortodox de la Constantinopol ia parte la o astfel de ceremonie a Bisericii Catolice.

Anunţul gestului istoric al Patriarhului Bartolomeu I a fost făcut pe contul de Facebook al Papei Francisc I şi a fost confirmat de Radio Vatican.
Prezenţa înaltului prelat ortodox al Patriarhiei Ecumenice stabilite la Istanbul, privit ca liderul creştin-ortodocşilor din întreaga lume, este un semn de îmbunătăţire a relaţiilor dintre cele două biserici, relatează Ria Novosti. Bartolomeu I a salutat alegerea noului Papă cu un mesaj de felicitare.

"Vreau să îmi exprim speranţa şi încrederea că Sfântul Părinte va contribui la pacea unei omeniri deja împovărate, a săracilor şi a celor suferinzi", a scris Bartolomeu I în scrisoarea sa de felicitare pentru Papa Francisc I.

Patriarhul de la Constantinopol a mai spus că noul Papă "va da un nou impuls călătoriei celor două Biserici către unitate".

Marea Schismă din 1054 a însemnat divizarea creştinismului calcedonian între ramurile de Est (greacă) şi de Vest (latină), care mai târziu au devenit Biserica Ortodoxă şi Biserica Romano-Catolică. De atunci, relaţia dintre cele două Biserici a fost tensionată, existând dispute cu privire la concepte teologice, inclusiv la natura Sfântului Duh.

Unul dintre cei mai importanţi paşi din modernitate către reconciliere a fost vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România, în 1999. Aceasta a fost prima vizită a Papei de la Roma într-o ţară ortodoxă, de la Marea Schismă din 1054.

sursa

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi