Sari la continut

Iisus Hristos
inceputul pacatului este pofta, prin care se pierde sufletul rational; iar inceputul mantuirii, si al imparatiei Cerurilor este dragostea. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Pamantul nu se sprijina pe nimic

- - - - -

1 post(ari) la acest topic

#1 | pid:682 | tid:398
Vasilikos

  De al casei

 • cruce Membru Deplin
 • 13 Posturi:
 • Locatie:Dambovita
 • Preocupari:Sunt interesat de cunoasterea si ajutorul "persoanelor aflate in dificultate" si intodeauna am fost atras de psihologia si natura sa. Am capacitatea, zic eu, de adaptare la schimbarile din mediu, sunt altruist, imi controlez instinctele, sunt stabil, realist, matur, autonom, integrat social si am o armonie interioara.Sunt vazut ca o persoana incomoda pt stilul meu tolerant (pana la o anumita limita insa) fata de mine insumi si fata de altii -"GuardianAngel". Ca hobby: Muzica byzantina, predici ortodoxe, filme crestine, plimbari in natura si pelerianje.
Citeam in Cartea Iov cap. 26, vers 7: "El īntinde miazanoaptea peste genune; El spanzura pamantul pe nimic" si ma gandeam "cum poate sa nu fie sprijinit pe nimic?" sau "Cum s-ar putea ca pamantul sa nu aibe nici un sprijin?" Intrebarile denota o reala necredinta si o nesfarsita curiozitate de a demonstra de ce pamantul, desi nesprijinit nu intra in "HAOS" si sa se parbuseasca. De altfel nu vreau sa dau "apa la moara" celor fara frica de Dumnezeu, reali retardati spiritual ce nu stiu nici macar pe ce lume traiesc si "nu cred nimic din ceea ce se afirma de catre Sfanta noastra Biserica Ortodoxa avand ca dovezi Sfanta si Dumnezeiasca Scriptura si Sfanta Traditie (85 de canoane ale Sfintilor Apostoli, hotararile sfintelor sinoade ecumenice-7 la numar, scrierile Sfintilor Parinti, cartile de slujba ale Bisericii, marturisiri de credinta), toate inspirate de Duhul Sfant prin alesii lui Dumnezeu. Prin urmare am sa-mi exprim trairea, invatatura si credinta intarind intr-un mod recunoascator Domnului, in primul rand, faptul ca m-am nascut din parinti mortodocsi si am fost botezat ortodox; asa am cunoscut ADEVARUL...
Vechile sisteme filozofice erau diferite unele de altele doar in ceea ce formeaza sprijinul pamantului, dar toti, si ma refer la oamenii de stiinta, sustineau IDEEA ABERANTA ca pamantul e sprijinit pe ceva: "fie pamantul e sprijinit pe umerii lui Atlas, unul dintre titani, fiul lui Iapetus si al Clymenei (Themis) si frate cu Epimetheus, Menoitios şi cu Prometheus, invins de catre olimpieni, fiind pedepsit de Zeus osandit sa poarte vesnic pe umerii sai bolta cereasca", "fie pamantul e sprijinit pe spinarea unui elefant- acesta aparand in filosofia si mitologia budista in chip de cariatida (statuie ce reprezint o femeie care sustine o coloana); prin faptul ca poseda el insusi structura cosmosului (patru picioare groase si puternice ca patru stalpi sprijinind o sfera)", "fie sprijinit pe patru broaste mari sau pe o broasca testoasa uriasa- In mitologia indiana, lumea este alcatuita dintr-o piramida, avand la baza o testoasa care sustine pe carapacea ei un elefant, ce tine cu trompa lui lumea."
O sa revin cu ideea pe care o folosesc ca cei care vorbesc numai aberatii trebuiesc si ascultati; e o porcarie, e o alienare spiritiala. Revin la ideea asta pe parcursul afirmatiilor ce le fac... si acum atenţie! Stiti ca inainte de a-ti face o convingere e o previziune normala... asculti, citesti, analizezi, dialoghezi, te strufoci sa aflii ceea ce e poate deja aflat! Ideal! Ce voi face atunci? Faci zeci de stramutari, permutari in plan psihologic, filozofic, literar si stiintific... In sfarsit, cand am facut combinatii intre stiinta si credinta.... la sfarsit nu mergea niciuna si asta daca i-au in considerare afirmatia filozofului german Arthur Schopenhauer: "Credinta si stiinta se afla intre ele in acelasi raport ca cele doua talgere ale unei balante, in masura in care una se ridica, cealalta coboara". Astfel am zis sa fac altceva, ceva ce sa ma faca creativ, sa caut singur "ADEAVARUL" suta la suta, atac, straduinta si osteneala, conviins fiind ca experienta numai asa se capata.
Astronomul francez Camille Flammarion (1842–1925) avea o teorie mai mult deplasata: "Pamantul se mentine sau a se misca lin in aer sau intr-un fluid fara interventia unei actiuni din exterior, neatingandu-se de nimic, este ca un balon de sapun ce sta singur in mijlocul unui spatiu mare". Eheee, dar pe langa zerul asta acru si inecacios, citandul pe crestinul nostru Petre Tutea: "Fără Dumnezeu omul rămīne un biet animal rational si vorbitor, care vine de nicăieri si merge spre nicăieri. Si el rămīne asa chiar dacă este laureat al premiului Nobel sau măturător. Cīnd, unde si īn ce scop a apărut el īn calitatea asta de om? Dacă se īntreabă singur si nu e un zeu īn dreptul casei care să-i reveleze data īnceputului, īnseamnă că omul rămīne un biet animal rational care vine de nicăieri si merge spre nicăieri", imi vine sa zic: DOAMNE, CATA RABDARE MAI AI CU ACESTI RETARDATI SPIRITUALI? QI-ul lor e sub 20 cu siguranta"
Viata nu este produsul unor intimplari, ci este rezultatul unei creatii perfecte; o creatie perfecta a unui Creator atotputernic, Care a adus la viata fiintele, Care este Dumnezeu, Domnul tuturor...Omul a cauatat si a starbatut universul doar, doar va da de ceea ce gandea. Nu a gasit nici pe Atlas, nici elefantul sau broatele testoase...Mahniti si resemnati cu gandul ca nu au gasit ceea ce credeau au acceptat existenta unei FORTE TERESTRE mult superioare care nu o poate cuprinde, dar sa o vada...
Intr-o lume total diferita, cu mentalitati diferite, Iov, oim simplu si fara "stiinta", a afirmat un adevar ce i-a fost descoperit de Dumnezeu cel necreat de nimeni si de nimic, cel ce este CREATOR, ATOTSTIUTOR, si ATOTFACATOR. Numai El ii putea sa-i descopere acest lucru, Cel ce a facut Cerul si Pamantul.
"Ce a ramas din stiinta asta atotstiutoare? Ce a ramas din stiinta asta adevarata? Ce a ramas din stiinta asta nelimitata si evoluata?" Nu a ramas decat un rumegus ars, un fum ce se imprastie si nu il poti prinde...totul nu e decat o PRABUSIRE ARTISTICA si o coada intre picioare.

<<Numai un drum duce spre fericire si liniste interioara; el consta in aceea ca dis-de-dimineata cand te trezesti, in tot timpul zilei sau mai tarziu, cand somnul iti inchide ploapele niciodata sa nu-ti risipesti gandul asupra averii si a toate cate se vad ale vietii, ci toate gandurile si intraga viata sa o incredintrezi Domnului>> Epictet
Guardian_Angel


#2 | pid:683 | tid:398
BogdanO

  Avansat

 • cruce Operator
 • 1251 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Cu gandul in iad
 • Preocupari:invatatura ortodoxa a sfintilor parinti
 • Confesiune:crestin-ortodox

Citat

Astronomul francez Camille Flammarion (1842–1925) avea o teorie mai mult deplasata: "Pamantul se mentine sau a se misca lin in aer sau intr-un fluid fara interventia unei actiuni din exterior, neatingandu-se de nimic, este ca un balon de sapun ce sta singur in mijlocul unui spatiu mare"

Nu prea mai stau lucrurile asa, oamenii de stiinta incep sa se indrepte spre idea ca la baza tuturoro creatiilor sta un Creator , o inteligenta suprema atotcuprinzatoare si atotstiutoare.

Iti recomand pe aceasta linie urmatoarele documentare:

1.Investigatia in cazul unui Creator
2.Descifrand Misterul Vietii
3.Planeta Privilegiata
4.Miracolul Celulei - Argumente din biochimie pentru Creatie

Verdictul oamenilor de stiinta? EXISTA UN CREATOR!!!
Bineinteles nu sunt toti lamuriti pe deplin , dar interesant este ca incet,incet oamenii de stiinta se indreapta spre alte teorii, teoria creationismului.Au vazut ca toata intelegerea pe care si-au facut-o despre creatie era gresita.

Acest post a fost editat de Administrator: 25 March 2008 - 05:24 PM

† ....Nu stii că, de ti-ai vărsa sângele tău pentru El, nici asa n-ai făcut ce erai dator să faci că altul e sângele Stăpânului, si altul sângele robului! Pocăieste-te si întoarce-te înainte de iesirea sufletului, ca nu cumva să vină moartea si tot leacul pocăintei să fie fără de folos. Că aici, pe pământ, are putere pocăinta;si numai aici; în iad n-are nici o putere. Să căutăm pe Domnul, cât avem timp! ...† (Sf.Ioan Gura de Aur)
"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" (Sfantul Siluan Athonitul)
"învatarea de vorbe nu foloseste nimic, daca lipseste purtarea sufletului cea placuta lui Dumnezeu. Dar pricina tuturor relelor este amagirea si ratacirea si necunostinta lui Dumnezeu † (Sf.Antonie Cel Mare)
"Credinţa dreaptă nu ne foloseşte cu nimic, atunci când avem o viaţă stricată"(Sf.Ioan Gura de Aur)
"283. Cunostinta fara lucrare, nu va mîntui pe nimeni în ziua mortii si a dreptei judecati a lui Dumnezeu.
284. Vai de noi, cei de azi, care ne silim sa învatam teorie multa si nu luam aminte la sudoarea cea din lucrare si la filosof ia cea din traire."

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi