Sari la continut

Iisus Hristos
Stihul acesta l-am scris pentru cei mai simpli spre dreapta stiinta, pentru ca unii au avut indrazneala sa spuna cu necredinta ca ierburile si legumele ar fi insufletite. Le spun acestora: Ierburile au viata firii, suflet insa n-au. Iar omul se numeste animal rational pentru ca are minte si este capabil de stiinta. Celelalte dobitoace pamantesti si din aer au glas in ele fiindca au duh (pneuma) si suflet. Si toate cele care cresc si scad sunt vietuitoare, fiindca vietuiesc si cresc, dar pentru aceea nu au si suflet. Iar deosebirile vietuitoarelor sunt patru: Unele sunt nemuritoare si insufletite ca ingerii, altele au minte, suflet si duh, ca oamenii, altele au numai : duh si suflet ca dobitoacele, iar altele numai viata ca ierburile, in ierburi dainuieste viata fara suflet, fara duh si fara minte. Iar toate celelalte fara viata nu pot sa fie. Si tot sufletul omenesc este intr-o miscare necontenita de la un loc la altul. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Sfantul Simeon noul teolog

harul lui Dumnezeu fapta buna credinta

  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:6876 | tid:3975
Luca.O

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 1578 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Confesiune:ortodox
Sfantul Simeon noul teolog
Inaintea oricărei virtuţi merge Harul care vine din credinţă.La fel si cu savarsirea faptelor bune,Harul trebuie să meargă înaintea faptelor şi fapta să se construiască pe temelia Harului, să se împlinească prin Har;numai şi numai prin Harul Său se poate împlini bine orice faptă bună;pentru că, dacă acest lucru ar fi fost cu putinţă şi uşor de împlinit, Dumnezeu nu S-ar mai fi făcut om.
Cel care nu are cunoaştere înţelegătoare că se împărtăşeşte de Har, zadarnic s-a mai făcut creştin; este aşezat alături de necredincioşi, pentru că, chiar de crede că s-a eliberat de orice răutate şi că este părtaş oricărei virtuţi, zadarnic se osteneşte, fiind mincinos şi ipocrit.

Putem concluziona cele de mai sus prin urmatoarea schema:
CREDINTA cea dreapta->har+cunoasterea intelegatoare ca te impartasesti de har ->
  • virtute
  • fapta buna
Citeste integral articolul Despre credinta - Sfântul Symeon Noul Teolog

De asemenea ca o completare la cele de mai sus mai puteti citi si DESPRE DOBANDIREA SFANTULUI DUH SI MIJLOACELE DOBANDIRII SALE -SFANTUL SERAFIM DE SAROV

Acest post a fost editat de Luca.O: 19 November 2012 - 02:21 PM






1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi