Sari la continut

Iisus Hristos
Daca ne straduim sa ne vindecam de patimile trupului, de teama sa nu ne rada lumea, cu atat mai vartos sa ne straduim a ne vindeca de patimile sufletului, ca unii ce avem sa fim judecati inaintea fetei lui Dumnezeu, unde e bine sa nu ne aflam fara cinste sau vrednici de batjocura. Caci avand voia libera, daca nu voim sa savarsim faptele rele, atunci cand le dorim, putem face aceasta si sta in puterea noastra sa vietuim placand lui Dumnezeu; si nimeni nu ne va putea sili vreodata sa facem vreun rau, daca nu vrem. Si asa luptandu-ne, vom fi oameni vrednici de Dumnezeu si vom petrece ca ingerii in ceruri. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

17 călugări şi credincioşi ortodocşi arestaţi īn Macedonia


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:6563 | tid:3845
Luca.O

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 1574 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Confesiune:ortodox
Oficialii macedoneni au arestat 17 călugări, maici şi credincioşi īntr-un atac fără precedent asupra Bisericii Ortodoxe.

Este vorba despre Biserica Ortodoxă locală aparţinānd de Patriarhia Sārbă, raportează agenţia de ştiri BosNewsLife.

Centrul de investigaţii Centar 9 a arătat că monahii şi credincioşii au fost arestaţi īntr-un raid care urmăreşte să desfiinţeze Arhiepiscopia de Ohrida aparţinānd de Biserica Ortodoxă Sārbă. Macedonia a făcut parte din Statul Yougoslavia, aşa că Biserica ei aparţinea de Patriarhia Serbiei. După secesiunea iugoslavă, statul macedonean a impus şi recunoscut Biserica Ortodoxă Macedoneană, entitate eclesială nerecunoscută de nicio Biserică ortodoxă soră de pe mapamond.

Poliţia a vrut să īl aresteze pe Episcopul Marcu de Bregalnica, īnsă negăsindu-l a aresta mai mulţi călugări, inclusive pe Maica Pelaghia, stareţa mănăstirii. De asemenea, īn Skopje, poliţia l-a căutat pe Episcopul David de Stobi.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.persecution.org via doxologia.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi