Sari la continut

Iisus Hristos
Dumnezeu facand pe om cu voie libera, ca un prea bogat si bun, i-a dat si puterea sa placa lui Dumnezeu daca vrea. Iar lui Dumnezeu ii place sa nu fie pacat in om. Daca intre oameni sunt laudate faptele bune si virtutile sufletului cuvios si iubitor de Dumnezeu si sunt dispretuite faptele rusinoase si rele, cu cat mai mult nu va fi asa la Dumnezeu, Cel ce vrea mantuirea omului? (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Protest impotriva votarii legii cu privire la asigurarea egalităţii


1 post(ari) la acest topic

#1 | pid:6556 | tid:3841
Luca.O

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 1578 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Confesiune:ortodox
Imagine Postata
Adoptarea acestei legi a stârnit nemulţumirea a sute de slujitori şi credincioşi, care au protestat în dimineaţa zilei în faţa Palatului Republicii. Protestatarii nu sunt de acord cu conţinutul legii şi vor cere în continuare revizuirea acesteia.

Au fost purtate pancarte pe care scria: „Să ne salvăm copiii”, „Ortodoxia este legea noastră”, etc.

S-a venit cu un mesaj prin care creştinii îşi exprimă preocuparea pentru ziua de mâine. „Nu putem ignora viitorul copiilor şi, în general, a generaţiei în creştere. Am venit cu toţii în numele lui Dumnezeu, Care spune: unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, sunt şi Eu cu ei… Ne-am adunat oameni de bună credinţă în păstrarea tradiţiei noastre creştineşti, a familiei, asupra căreia se îndesesc norii mâniei lui Dumnezeu pentru păcatele noastre. Sperăm că se vor împlini promisiunile unor demnitari că Parlamentul nu este o maşinărie de votat legi şi vor pătrunde în esenţa fiecărei legi, în special a celei privind asigurarea egalităţii” – se menţionează în declaraţiile protestatarilor.

preluare

#2 | pid:6557 | tid:3841
Luca.O

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 1578 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Confesiune:ortodox
Declaraţia Mitropoliei Moldovei referitor la adoptarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii

Considerăm că adoptarea de către Parlament a Legii cu privire la asigurarea egalităţii este o acţiune sfidătoare, care contravine normelor morale creştine. Solicitările repetate ale Mitropoliei Moldovei în plinătatea ei (slujitori şi mireni), adresate conducerii ţării de a exclude din proiectul de lege sintagma „orientare sexuală” au fost ignorate. Cererile Mitropoliei adresate instituţiilor abilitate din stat pentru crearea unor comisii mixte privind analizarea şi îmbunătăţirea proiectului de lege au fost trecute cu vederea, iar acţiunile au avut un caracter unilateral şi puternic influenţate de grupuri şi organizaţii din interiorul şi din exteriorul ţării, cărora nu le convine actualele principii după care trăieşte şi se dezvoltă societatea moldovenească.

Un exemplu elocvent al jocului duplicitar al politicienilor este modificarea denumirii legii care chipurile ar fi însemnat şi excluderea formulărilor şi pasajelor care urmau să legifereze practicele homosexuale şi să le aducă la nivel de normalitate. După cum s-a dovedit până la urmă, acesta nu a fost decât un truc pentru ca legea să fie votată fără vreun impediment din partea cetăţenilor nemulţumiţi de acest proiect.

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove califică votul de astăzi al parlamentarilor, care se pronunţau anterior categoric că nu vor aproba o astfel de lege, un pericol pentru integritatea morală şi spirituală a societăţii.

Adoptarea Legii asigurării egalităţii ar putea atrage după sine şi grave tulburări în masă, de care se vor face vinovaţi cei care au legiferat săvârşirea acestei trădări a valorilor fundamentale ale neamului.

În această ordine de idei, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove se declară împotriva stipulărilor ce ţin de drepturile minorităţilor sexuale, calificând drept un atentat la adresa identităţii creştine a poporului şi militează pentru modificarea acestei legi prin excluderea sintagmei „orientare sexuală”, precum şi a tuturor punctelor şi referinţelor cu privire la minorităţile sexuale.

Ţinem să subliniem faptul că nu încercăm să instigăm la ură împotriva unor categorii de cetăţeni ai ţării noastre, ci doar să ne apărăm valorile şi tradiţiile, pentru a oferi tinerei generaţii o educaţie sănătoasă şi demnă, în spiritul învăţăturii creştin-ortodoxe, care a stat la baza genezei poporului nostru şi prin care am supravieţuit de-a lungul timpului în pofida nenumăratelor intemperii istorice prin care ne-a fost dat să trecem.

+ Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove,sursa

Acest post a fost editat de Luca.O: 29 May 2012 - 07:35 AM


1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi