Sari la continut

Iisus Hristos
Sufletul cu adevarat rational vazand fericirea celor rai si bunatatea celor nevrednici nu se sminteste, dorindu-si fericirea lor in viata aceasta, cum fac oamenii nesocotiti. El cunoaste lamurit nestatornicia lucrurilor, ascunsurile vietii cu vremelnicia ei si judecata care nu poate fi miluita. Un suflet ca acela crede ca Dumnezeu nu-1 va trece cu vederea nici despre partea hranei trebuitoare. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Cea mai veche manastire ortodoxa din Europa


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:6463 | tid:3809
Luca.O

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 1578 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Confesiune:ortodox
Cea mai veche mănăstire din Europa

Arheologii bulgari au descoperit un sit istoric care se pretinde a fi cea mai veche mănăstire din Europa, lângă satul Zlatna Livada în sudul Bulgariei.


Peştera şi izvorul Sfântului Atanasie
Conform ultimelor cercetări arheologice, Mănăstirea Sfântul Atanasie, care a fost întemeiată în 344 de către Sfântul Atanasie însuşi, poate fi considerată cea mai veche din Europa, raportează agenţia BGNES.

Până acum Mănăstirea Candida Casa, fondată în 371 A.D. în Galloway, Scoţia, era cea mai veche mănăstire descoperită pe bătrânul continent, urmată de Mănăstirea Sfântului Martin din Pirineii Orientali, Franţa – 373 A.D.

Cercetătorii au examinat obiectele găsite în peşterea sfântului eremit şi în altarul de lângă Mănăstirea Sfântului Atanasie, şi au găsit evidenţe că sfântul a locuit aici. Studii adiţionale din Arhivele Vaticanului au confirmat că Sfântul Atanasie a fost prezent la Sinodul bisericesc de la Sardica (astăzi Sofia - Bulgaria), în 343 A.D.

El a călătorit la Constantinopol şi se crede că s-a oprit în zona Zlatna Livada, din Tracia, pe drumul vechi dintre Sardica şi Constantinopol. Acest sat este situat lângă oraşul Chirpan, din regiunea Stara Zagora.

Sfântul Atanasie de Alexandria (296-373) a fost Arhiepiscop al Alexandriei şi unul dintre cei mai mari sfinţi ai Bisericii lui Hristos. El a scris multe lucrări de teologie de referinţă care au definitivat dogmele Bisericii creştine.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.novinite.com via doxologia

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi