Sari la continut

Iisus Hristos
Stihul acesta l-am scris pentru cei mai simpli spre dreapta stiinta, pentru ca unii au avut indrazneala sa spuna cu necredinta ca ierburile si legumele ar fi insufletite. Le spun acestora: Ierburile au viata firii, suflet insa n-au. Iar omul se numeste animal rational pentru ca are minte si este capabil de stiinta. Celelalte dobitoace pamantesti si din aer au glas in ele fiindca au duh (pneuma) si suflet. Si toate cele care cresc si scad sunt vietuitoare, fiindca vietuiesc si cresc, dar pentru aceea nu au si suflet. Iar deosebirile vietuitoarelor sunt patru: Unele sunt nemuritoare si insufletite ca ingerii, altele au minte, suflet si duh, ca oamenii, altele au numai : duh si suflet ca dobitoacele, iar altele numai viata ca ierburile, in ierburi dainuieste viata fara suflet, fara duh si fara minte. Iar toate celelalte fara viata nu pot sa fie. Si tot sufletul omenesc este intr-o miscare necontenita de la un loc la altul. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Cea mai veche manastire ortodoxa din Europa


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:6463 | tid:3809
Luca.O

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 1564 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Confesiune:ortodox
Cea mai veche mănăstire din Europa

Arheologii bulgari au descoperit un sit istoric care se pretinde a fi cea mai veche mănăstire din Europa, lângă satul Zlatna Livada în sudul Bulgariei.


Peştera şi izvorul Sfântului Atanasie
Conform ultimelor cercetări arheologice, Mănăstirea Sfântul Atanasie, care a fost întemeiată în 344 de către Sfântul Atanasie însuşi, poate fi considerată cea mai veche din Europa, raportează agenţia BGNES.

Până acum Mănăstirea Candida Casa, fondată în 371 A.D. în Galloway, Scoţia, era cea mai veche mănăstire descoperită pe bătrânul continent, urmată de Mănăstirea Sfântului Martin din Pirineii Orientali, Franţa – 373 A.D.

Cercetătorii au examinat obiectele găsite în peşterea sfântului eremit şi în altarul de lângă Mănăstirea Sfântului Atanasie, şi au găsit evidenţe că sfântul a locuit aici. Studii adiţionale din Arhivele Vaticanului au confirmat că Sfântul Atanasie a fost prezent la Sinodul bisericesc de la Sardica (astăzi Sofia - Bulgaria), în 343 A.D.

El a călătorit la Constantinopol şi se crede că s-a oprit în zona Zlatna Livada, din Tracia, pe drumul vechi dintre Sardica şi Constantinopol. Acest sat este situat lângă oraşul Chirpan, din regiunea Stara Zagora.

Sfântul Atanasie de Alexandria (296-373) a fost Arhiepiscop al Alexandriei şi unul dintre cei mai mari sfinţi ai Bisericii lui Hristos. El a scris multe lucrări de teologie de referinţă care au definitivat dogmele Bisericii creştine.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.novinite.com via doxologia

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi