Sari la continut

Iisus Hristos
Recunostinta catre Dumnezeu si vietuirea cea buna este roada omului care place lui Dumnezeu. Si precum roadele pamantului nu se coc intr-un ceas, ci dupa vreme si ploi si ingrijire, asa si roadele oamenilor se fac minunate prin ne vointa, prin luare aminte, prin staruinta de vreme indelungata, prin infranare si prin rabdare. Iar daca facand aceasta iti vei parea vreodata evlavios, nu-ti crede tie cata vreme esti in trup, ci socoteste ca nimic din ale tale nu e placut inaintea lui Dumnezeu. Caci sa stii ca nu e usor omului sa pazeasca nepacatuirea pana la sfarsit. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

De ce va fi pusa pecetea antihristului pe mana dreapta si frunte?


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:6420 | tid:3791
Luca.O

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 1566 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Confesiune:ortodox
Sfantul Efrem Sirul
Caci celor ce au cunostinta, cu usurinta le va fi cunoscuta venirea lui(a lui Antihrist.). Iar celor ce îsi au mintea de-a pururea la lucruri lumesti, si iubesc cele pamântesti, nu le va fi cunoscuta venirea acestuia. Caci, cel ce de-a pururea este legat cu lucruri lumesti, macar daca ar auzi, tot nu crede, ba îl uraste pe cel ce i-ar spune despre venirea lui antihrist.
Luati aminte fratii mei! Covârsirea fiarei si mestesugirea vicleniei ei de la pântece începe! Caci, dupa ce va fi strâmtorat cineva, lipsindu-se de bucate, va fi silit a primi pecetea lui, dar nu peste toate madularele trupului, ci pe mâna dreapta si pe frunte, va fi pus pagânescul chip, ca sa nu mai aiba stapânire omul, sa se pecetluiasca cu mâna dreapta cu semnul Sfintei Cruci, pe frunte, nici sa nu se pecetluiasca în numele Domnului, nici cu prea slavita si cinstita Cruce a lui Hristos, Mântuitorul nostru. Ca stie ticalosul, ca daca se va pecetlui cineva cu Crucea Domnului îi risipeste toata puterea lui si pentru aceasta pecetluieste dreapta omului, ca aceasta este care pecetluieste toate madularele noastre. Asemenea este si fruntea, care, ca un sfesnic poarta faclia luminii, adica semnul Mântuitorului pe fata.

(extras din cartea Profetii si marturii pentru vremea de acum)

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi