Sari la continut

Iisus Hristos
Nu se cuvine ca sufletul rational si luptator sa se sperie si sa se infricoseze indata de patimile care vin asupra lui, ca nu cumva sa fie batjocorit de draci, ca fricos. Caci tulburat de nalucirile lumesti sufletul iese din ogasa lui. Sa stim ca virtutile noastre sufletesti ni se fac inaintemergatoare ale bunurilor vesnice, iar pacatele de buna voie pricini ale muncilor (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Icoanele si frescele Bisericii Sveti Dimitrije au inceput sa straluceasca (VIDEO)


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:6388 | tid:3781
Luca.O

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 1578 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Confesiune:ortodox
Sute de locuitori din capitala macedoneană Skopje au stat la coadă, luni, în faţa Bisericii Sveti Dimitrije, pentru a vedea icoanele şi frescele care au început să strălucească brusc, aparent fără nicio explicaţie, un fenomen pe care preotul lăcaşului de cult nu a ezitat să-l califice drept "miracol”, relatează France Presse.

"Este cu adevărat un miracol. Totul a început duminică, în partea centrală a iconostasului. Auriul este foarte vizibil, iar fenomenul continuă”, a declarat preotul Dimce Malinov unui jurnalist al AFP.

Prelatul a explicat faptul că icoanele şi frescele au început să strălucească brusc, ca şi când ar fi fost sistematic curăţite de o mână invizibilă. "De ieri dimineaţă am continuat să observ fenomenul. Jumătate dintre icoane erau deja curăţate. Iniţial apărea o culoare roşie, care se transforma ulterior în auriu, de altfel puteţi să vedeţi icoanele autocurăţându-se acolo, sus”, a explicat preotul, prezentând fenomenul din biserică. "Au venit oamenii cu sutele pentru a vedea miracolul”, a mai spus acesta.

Şeful Bisericii Ortodoxe Macedonene (MPC), arhiepiscopul de Ohrid, Stefan, s-a deplasat personal duminică la Biserica Sveti Dimitrije, care datează din secolul al XVIII-lea, pentru a observa fenomenul la faţa locului. Totuşi, Biserica Ortodoxă Macedoneană a refuzat să comenteze acest fenomen neobişnuit.

Un jurnalist al France Presse, care s-a deplasat la faţa locului, a confirmat că icoanele erau mai curate, imaginile fiind din ce în ce mai vizibile şi clare.

France Presse reaminteşte că 80% dintre cele două milioane de locuitori ai fostei republici iugoslave sunt ortodocşi.

sursa ziarul jurnalul national


Acest fenomen a inceput sa se apara acum 2 zile in Biserica Ortodoxa "Sveti Dimitrije" din Skopje, capitala Macedoniei.Icoanele si frescele, vechi de sute de ani si distruse(alterate) de lumina lumanarilor arse in biserica, acoperite cu un strat de negru de fum, au inceput sa-si recapete culoarea singure.Suprafetele icoanelor care trebuiau sa fie aurii, si care si-au pierdut stralucirea de-a lungul anilor, acum doua zile au inceput sa straluceasca ca si cum ar fi fost proaspat pictate si restaurate.Posibilitatea ca toate icoanele si frescele sa fie curatate "chimic" de catre un artist este un non-sens, din moment ce acest fenomen se intampla in fata ochilor a sute de oameni care vin sa admire aceasta minune.Acest fenomen nu se opreste, a inceput cu unele icoane si aurele unor sfinti care au devenit un auriu stralucitor, si contiunua cu toate icoanele, hainele pictate, bijuteriile, obiectele devin aurii, iar ultima schimbare vizibila este ca se schimba nu numai in auriu ci si in verde si rosu.Acest fenomen a mai fost vizibil in Rusia cu mult timp in urma.
Sunt asteptati in urmatoarele zile, experti si oameni de stiinta, sa vina si sa investigheze acest fenomen, pentru a afla cauza.Oamenii care vin sa vada aceasta minune il considera un semn de la Dumnezeu

sursa youtube

Acest post a fost editat de Administrator: 10 April 2012 - 09:30 AM


1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi