Sari la continut

Iisus Hristos
Cei ce sunt siliti de niscai trebuinte, sau imprejurari, sa treaca inot rauri foarte mari, de vor fi treji la minte, scapa de primejdie chiar de ar fi valuri potrivnice; si de se scufunda putin, prinzandu-se de ceva de la tarm, scapa. Dar cei ce vor fi beti, chiar daca de zeci de mii de ori vor lupta sa ajunga la tinta, nu vor putea, ci biruiti de vin se vor scufunda in valuri si isi vor afla moartea. Tot asa si sufletul, cazand in involburarea valurilor vietii, de nu se va trezi din pacatul materiei ca sa se cunoasca pe sine ca e dumnezeiesc si nemuritor si ca numai pentru scurta vreme a fost legat cu trupul cel muritor si plin de patimi, va fi atras de placerile trupesti spre pierzare; si dispretuindu-se pe sine si imbatandu-se de nestiinta, se va pierde si se va afla in afara de cei mantuiti. Caci trupul ne trage adeseori ca un rau spre placerile necuvenite. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Prima biserică ortodoxă Ón Rwanda


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:6329 | tid:3759
Luca.O

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 1577 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Confesiune:ortodox
Prima biserică ortodoxă în Rwanda

Luni, 26 martie 2012

Cu harul lui Dumnezeu, cu binecuvântările Preafericitului Papă şi Patriarh al Alexandriei şi a toată Africa, k. Theodoros al II – lea, şi cu sprijinul moral şi material al prietenilor Misiunii Creştine pentru Străinătate au început acum două săptămâni lucrările de ridicare a primei biserici ortodoxe din Rwanda în numele Sfintei Treimi pe un teren de un hectar, cumpărat prin donaţia unui prieten al Misiunii (20.000 de euro), care doreşte să rămână anonim şi prin contribuţiile creştinilor (15.000 de euro) adunate de Episcopie.

Biserica se construieşte în regiunea Nyamata, aflată la 2 km de Noul Aeroport Internaţional al ţării, prin grija „Frăţiei Misiunii Ortodoxe pentru Străinătate” din Tesalonic.

Rwanda este o ţară care a arătat de la început, nu numai la nivelul poporului simplu, dar şi la nivel guvernamental, un mare interes pentru Ortodoxie, însă dificultăţile economice legate de cumpărarea terenului şi rezolvarea actelor referitoare la aceasta au întârziat lucrările de construcţie.

Astăzi ne bucurăm că se deschide încă un punct şi o staţie de evanghelizare pe continentul negru.
preluare

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi