Sari la continut

Iisus Hristos
Cate le face Dumnezeu ca un bun pentru om le face; iar cate le face omul siesi le face, fie bune, fie rele.Si ca sa nu te ispiteasca fericirea celor rai, sa stii ca precum cetatile nutresc pe calaii obstesti nu ca sa le laude reaua lor fapta, ci ca prin ei sa pedepseasca pe cei nevrednici, in acelasi chip si Dumnezeu ingaduie ca cei rai sa stapaneasca peste cele lumesti, pentru ca printr-insii sa se pedepseasca cei neevlaviosi. La urma si pe stapanitori ii da judecatii, ca pe unii ce nu au slujit lui Dumnezeu, ci prin rautatea lor au pricinuit nacazuri grele oamenilor. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Despre tehnica bioterapeutica Prananadi


32 postari la acest topic

#1 | pid:580 | tid:331
BogdanO

  Avansat

 • cruce Operator
 • 1251 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Cu gandul in iad
 • Preocupari:invatatura ortodoxa a sfintilor parinti
 • Confesiune:crestin-ortodox
Recent am avut o discutie contradictorie cu un prieten, despre o tehnica de bioterapie energetica si anume prananadi.Nu am stiut sa-i aduc prea multe argumente cu privire la faptul ca se afla pe o cale gresita de cautare a Adevarului.
I-am explicat ca Hristos este Calea , Adevarul si Viata, si numai prin Ortodoxie va putea sa ajunga la aceasta cunoastere restul cailor fiind rataciri viclene ale diavolului.
Asa ca am facut o scurta documentare din perspectiva crestin ortodoxa, spre a-i aduce mai multe dovezi inainte de a se implica mai mult in deprinderea aceastei tehnici.

Mai intai de toate sa vedem cu ce se "mananca" aceasta tehnica

Ce este Prananadi?


Metoda provine din Tibet, unde are o tradite milenară, fiind practicată în mai multe mănăstiri de către lamasi vindecători. Metoda nu a părăsit mănăstirile tibetane, fiind tinută secretă până la începutul anilor 90 când a fost adusă în Europa de către un cercetător german care a stat multi ani în Tibet intr-o mănăstire de lamasi vindecători. El a obtinut permisiunea de la acestia de a preda metodele de vindecare care au fost complet despărtite de religie si dogme, metoda fiind numită “New Method” în SUA si Prananadi în Ungaria si România.

Prananadi este un ansamblu de metode terapeutice naturiste si de dezvoltare a personalitătii care formează o scoală spirituală. Această scoală puternica are un trecut de peste trei mii de ani. La noi a ajuns din Tibet la începutul anilor ‘90. Succesul tot mai mare de care se bucură se datorează simplitătii si eficientei învătăturilor sale. Această scoală spirituală nu reprezintă un curent religios sau politic, oricine poate avea acces la învătăturile sale indiferent de rasă, sex sau religie. Scopul ei este de a reaseza fiinta umană în locul care i se cuvine si de a constientiza că toti reprezentăm părti din întregul Armoniei.
Termenul de Prananadi provine din sanscrită Prana înseamnă energia care există în toate si care este suportul vietii, iar Nadi înseamnă calea, canalul prin care circulă această energie. Cine îsi însuseste învătăturile acestei scoli energetice, constientizează si foloseste legitătiile si energiile universale, acela devine prananadist. Cu totii am dori să ne vindecăm si să evoluăm spiritual si în felul acesta să trăim mai fericiti. Prananadi se ocupă de aceste întrebări si prin învătături practice ne ajută să recunoastem adevărurile fundamentale. Ce îti oferă această scoală energetică si spirituală? Prananadi este una din metodele naturiste si de dezvoltare a personalitătii, care ne ajută să remediem si să vindecăm bolile sufletului si ale trupului. Sistemul de predare, structurat în grade, face posibilă pentru fiecare, autovindecarea si vindecarea energetică. Initierile tibetane fac această scoală spirituală deosebită, initieri prin care ajungi în posesia unor capacităti vindecătoare deosebite. Prananadi nu este o religie, nu are dogmă si nu necesită credintă, în schimb cuprinde exercitii spirituale, meditatii prin care putem recunoaste în noi si manifesta valorile interioare pozitive aduse cu noi si mostenite prin nastere. Aceste exercitii conduc astfel pe fiecare discipol perseverent pe calea iluminării a împlinirii. Iubirea – care si prin Prananadi se manifestă – vindecă pe toti, si pe acela care o dă, si pe acela care o primeste.

Spicuiri din cartea "Prananadi" de Ujlaky Gy. TiborCursuri Pregatitoare


Cursurile pregatitoare, in afara cursurilor de initiere se ocupa cu urmatoarele subiecte:

-Legatura dintre Karma si destin
-Alcatuirea corpului eteric (primul strat al aurei);
-Alcatuirea si functionarea corpului emotional (al doilea strat al aurei);
-Sistemul corpului mental si functionarea lui;
-Cristaloterapie, incepatori si avansati;
-Predarea si initierea mantrelor si mudrelor traditionale tibetane.

Efectele Prananadi

-Atenueaza stresul si linisteste;
-Are efect de vindecare la nivel emotional si mental;
-Vindeca sau alina durerile fizice si sufletesti;
-Detoxifica, stimuleaza procesele de autovindecare a organismului;
-Mareste potentialul de energie vitala, tonifica si vitalizeaza;
-Ajuta la regenerarea celulelor si tesuturilor dupa fracturi, intervenitii chirurgicale, traumatisme;
-Aduce functionarea organismului la parametrii optimi;
-Faciliteaza rezolvarea problemelor emotionale;
-Ajuta la manifestarea ampla si la dezvoltarea personalitatii;
-Corecteaza eventualele asimetrii ale aurei;
-Stimuleaza si echilibreaza functionarea chakrelor organismului (centrilor energetici);
-Aduce la suprafata si ajuta la manifestarea calitatilor umane fundamentale.


Calatorii Prananadi


In anul 1994, maestrul Petrezsem Jozsef a calatorit in Tibet si a adus in Europa o tehnica de “ calatorie in timp “ care a fost numita “ Prananadi comunicatie “- Comunicatie Prananadi®. Nu a fost folosit termenul de “regresie in vietile anterioare “ pentru a se deosebi de tehnicile de regresie care folosesc hipnoza si care erau folosite de mai multa vreme in Europa.

Tehnica de comunicatie Prananadi adusa in Europa cuprinde trei grade de initiere. Pentru ca o persoana sa poata “ calatori “ in timp nu este necesar sa fie initiata in Prananadi® sau in Comunicatia Prananadi, ci trebuie doar ca persoana care doreste sa-si revada o viata anterioara sa fie condusa, calauzita de catre o persoana initiata in aceasta tehnica.

Tehnica de comunicatie Pranandi nu foloseste hipnoza, iar cel ce calatoreste este permanent constient. De fapt, comunicatia prananadi este o metoda de extindere a constiintei. Printr-un anumit procedeu se obtin informatiile necesare din corpul mental superior al pacientului, acolo unde se afla stocata memoria tuturor vietilor noastre anterioare. Trebuie subliniat faptul ca aceasta este o metoda terapeutica si nu poate fi folosita decat cu scop terapeutic in vederea vindecarii unor traume prin eliberarea anumitor blocaje psihice, emotionale, care au originea intr-o existenta anterioara a pacientului.

Meditatii Prananadi


Meditatia iubirii

Iti deschide inima si îti lumineaza lumea emotiilor. Ajuta la vindecarea bolilor provenite din blocaje emotionale.

……………………………………

Prana meditatia

Creste capacitatea de palamelor de a transmite energie, creste capacitatiile de vindecare.

.......................................................

Meditatia de curatire si încarcare

Ne vitalizeaza corpul, aura, si chakrele, înbunatateste alimentarea cu sânge si energie a organelor, mareste aura , întareste forta de vindecare a palmelor.

……………………………………

Meditatia de vizualizare - meditatia culorilor

Purifica mentalul, mareste puterea de vizualizare. Formeaza pozitiv puterea gândului ceea ce face posibila vindecarea la distanta.

………………………………….

Meditatia de eliberare

Vindeca ranile emotionale. Curata straturile aurei, întareste echilibrul psihic. Poate fi efectuata doar de cei care au gradul doi Prananadi .

…………………………………..

Tonglen

Vei vedea ca acest exercitiu deschide în tine izvorul iubirii, si aceasta îti elibereaza propria ta capacitate de a iubi care ajuta la trezirea compasiunii. Daca vei fi capabil de aceasta atunci la vederea suferintei altora nu vei simti doar mila ci si o adânca compasiune. Vei simti respect si îi vei multumi acelei fiinte care trezeste în tine compasiune , pentru ca stii ca acesta este cel mai mare dar pe care ti-l face. Trezirea acestei capacitati este indispensabila pentru evolutia pe calea spre iluminare.

…………………………………..

Sutrele linistii

Cel ce sunt Sutrele inimii Guru sutra

"Linistea este forma cea mai eficienta a muncii. Oricât de interesante si de clare sunt scrierile sfinte, ca efect ramân în urma linistii. Gurul este linistea si pacea ce se afla în fiecare. Linistea lui este mai atragatoare si mai clara decât orice toate scripturile la un loc." Sri Ramana Maharishi.

Serie de meditatii care amplifica starea de liniste si trezeste în noi

……………………………………...

Gurudeva

Aceste mantre sunt o lauda adusa maestrilor spirituali. Produc vibratii înalte care ridica nivelul spiritual. Aduc pacea sufleteasca si apropierea de Dumnezeu.
Mantrele sacre ale indiei I

OM SRIM MAHA LAKSHMYAY NAMAHA

Multumire Zeitatii puterii abundentei

Mantra vedica traditionala. MAHA LAKSHMI e mama protectiei universale. Sub ocrotirea ei nu duci lipsa de nimicAMABA AMBA JAJ JAGADAMBA JAI BHUVANESHVARI JAI JAI MUKAMBA

Mama, mama toate cele bune mamei universale, o, mama care distrugi diavolul întunericului, si oferi protectie copiilor luminii.

Se foloseste pentru protectia copiilor. Între timp sa ne imaginam ca suntem copii care danseaza în jurul mamei transcedentale, unde nu ne temem de nimic.SATYA NARAYANI NAMOSUTE SARVA MANGALA MANGALYE

Dumnezeul dreptatii, multumire si binecuvântare de la tine.

Se foloseste pentru stabilirea unor legaturi pozitive, pentru gasirea adevarului. Aduce binecuvântare. Aceasta mantra îti poate aduce partenerul de viata potrivit, un prieten, un partener care te ajuta.OM DHYO YONAHA PRACHODAYAT

Oh Doamne fa sa se minuneze spiritul nostru.

Stimuleaza intuitia, face legatura cu constiinta cosmica.OM SATYAM SHIVAM SUNDARAM

Adevar, iubire, frumusete, fara sfârsit.

Încarca cu virtuti nobile.RAMA LAKSHMANA JANAKI JAI BOLO HANUMANA KI

Este o mantra care te apropie de infinit. Contine semne divine care simbolizeaza dualitatea din Ramayana . Janaki sau Sita simbolizeaza energia kundalini furata de ego. El este altul decât Rama, eul transcedental, si decât fratele sau Laksmana, care simbolizeaza dumnezeirea. Hanuman este o tehnica de respiratie yoghina care duce la unificare unirea celor doi si deci realizarea sinelui.OM NAMO BHAGAVATE VASUDEVAYA OM NAMO BHAGAVATE PANDURANGAYA

Prima parte este renumita mantra de duasprezece silabe, mantra lui Vasudeva sau Visnu care a fost urmata de multi sfinti.

……………………………………..

Mantrele sacre ale indiei II

GATE GATE PARAGATE PARASAMGATE BODHI SVAHA

Departe departe dincolo de departari dincolo de malurile îndepartate îti ofer frumusetea

Este sutra inimii, mantra lui Avalokita. Ne da puterea de a face pace cu noi însine, de a transcede frica nasterii si a mortii, a dualitatii dintra acesta si acela. Lucreaza pentru pacea lumii.SARASVATI MAHALAKSHMI DURGA DEVI NAMAHA

Putere divina a inspiratiei creatoare, putere divina a belsugului, putere divina a sigurantei, multumire tie.DHANYAVAD DHANYAVAD DHANYAVAD ANANDA

Binecuvântare si fericire.KONDA RAMA PAHI KONDA RAMA PATTABHI RAMA PAHI PATTA BHIRAMA HARA HARA GANGA SHIVA SHIVA GANGA SHANKARA GANGA JAI PANDURANGA.

Rama apara-ma, Rama cel ce stai pe tron apara-ma, tu esti cel care distruge raul, izvorul Gangelui cel care da pace si fericire. Victorie luminii albe divine

SHAKTI SHAKTI DHANYAVAD SHAKTI SHAKTI DHANYAVAD SHAKTI SHAKTI ADI SHAKTI ADI SHAKTI DHANYAVAD.

Putere divina, multumire si binecuvântare tie, putere divina neprihanita, multumire si binecuvântare.OM GAM GANA PATAYAE NAMAHA OM GAM GANA PATAYAE NAMAHA GAURI NANDANA GAJA VADANA OM GAM GANA PATAYAE NAMAHA GAURI NANDANA GAJA VADANA OM GAM GANA PATAYAE NAMAHA.

Multumire si salutare stapânului tuturor fiintelor, fiul lui Gauri cu cap de elefant.OM DUM DURGAYAI NAMAHA OM KREEM KAALIKAYAI NAMAHA

Putere divina aparatoare, distrugatoare a raului, salutare tie


Mantre sacre III– maha mrityunjaya mantra

AUM TRYAMBAKAM YAJAMAHE SUGANDHIM PUSHTIVARDHANAM URVARUKAM IVA BANDHANAAM MRITYOR MUKSHIYA MAMRITAT.

Îl adoram plin de fervoare pe Dumnezeu, cel care hraneste si sustine toate fiintele din creatie. Fie ca El sa ma elibereze de sub tutela mortii si sa-mi redea nemurirea.

Este mantra dadatoare de viata este deasemenea si mantra eliberarii având proprietati curative foarte importante. Ne apara de agresiuni. Ne da sanatate, viata lunga, pace, bunastare, prosperitate, satisfactii si imortalitate.

……………………………….


Mantre sacre IV GAYATRI

AUM BHUR BHUVAH SVAH TAT SAVITUR VARENYAM BHARGO DEVASYA DHIMAHI DHYO YO NAHA PRACHODAYAT.

Meditam asupra gloriei lui Dumnezeu care a creat infinitul macrocosmos, care trebuie adorat. El este întruchiparea cunoasterii si a luminii însasi care înlatura pacatele si ignoranta. Fie ca el sa ne ilumineze mintea.

Text sanscrit. Încarca cu energia vietii pe toti aceea care o asculta. Sustine si vindeca toate fiintele creatiei. Este cea mai sacra mantra vedica

Are efect puternic în transformarea karmei negative, curata mentalul si dezvolta inteligenta. Este una din cele mai eficace mantre indiene. Este cunoscuta ca mantra care spala toate pacatele.
† ....Nu stii că, de ti-ai vărsa sângele tău pentru El, nici asa n-ai făcut ce erai dator să faci că altul e sângele Stăpânului, si altul sângele robului! Pocăieste-te si întoarce-te înainte de iesirea sufletului, ca nu cumva să vină moartea si tot leacul pocăintei să fie fără de folos. Că aici, pe pământ, are putere pocăinta;si numai aici; în iad n-are nici o putere. Să căutăm pe Domnul, cât avem timp! ...† (Sf.Ioan Gura de Aur)
"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" (Sfantul Siluan Athonitul)
"învatarea de vorbe nu foloseste nimic, daca lipseste purtarea sufletului cea placuta lui Dumnezeu. Dar pricina tuturor relelor este amagirea si ratacirea si necunostinta lui Dumnezeu † (Sf.Antonie Cel Mare)
"Credinţa dreaptă nu ne foloseşte cu nimic, atunci când avem o viaţă stricată"(Sf.Ioan Gura de Aur)
"283. Cunostinta fara lucrare, nu va mîntui pe nimeni în ziua mortii si a dreptei judecati a lui Dumnezeu.
284. Vai de noi, cei de azi, care ne silim sa învatam teorie multa si nu luam aminte la sudoarea cea din lucrare si la filosof ia cea din traire."

#2 | pid:583 | tid:331
BogdanO

  Avansat

 • cruce Operator
 • 1251 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Cu gandul in iad
 • Preocupari:invatatura ortodoxa a sfintilor parinti
 • Confesiune:crestin-ortodox
Perspectiva crestin ortodoxa in general, la aceste tehnici budiste,yoga, bioenergie sau newage sau eu stiu de unde mai provin ele, cel putin eu, le bag pe toate in aceeasi oala, ar fi urmatoarea:

Mai intai sa luam aminte la Cuvintele Sf.Scripturi.
"Cine are urechi de auzit sa auda":
"Va rataciti, nestiind Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu" (Matei 22, 29)
"5. Este un Domn, o credinta, un botez, " (Efeseni IV, 4-5).
"Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine."(Ioan XIV,6)
6. "Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Care te-am scos din pamantul Egiptului,din casa robiei. (Deuterom I,6)
9. Sa, nu te inchini lor, nici sa le slujesti, caci Eu Domnul Dumnezeul tau sunt Dumnezeu zelos, Care pedepseste vina parintilor in copii pana la al treilea si al patrulea neam pentru cei ce Ma urasc.(Deuterom I,9)

[Evanghelia scrisă de Sfântul Apostol Ioan , Capitolul 15
1. Eu sunt vita cea adevarata si Tatal Meu este lucratorul.
2. Orice mladita care nu aduce roada intru Mine, El o taie; si orice mladita care aduce roada, El o curateste, ca mai multa roada sa aduca.
3. Acum voi sunteti curati, pentru cuvantul pe care vi l-am spus.
[...]
4. Ramaneti in Mine si Eu in voi. Precum mladita nu poate sa aduca roada de la sine, daca nu ramane in vita, tot asa nici voi, daca nu ramaneti in Mine.
5. Eu sunt vita, voi sunteti mladitele. Cel ce ramane intru Mine si Eu in el, acela aduce roada multa, caci fara Mine nu puteti face nimic.
6. Daca cineva nu ramane in Mine se arunca afara ca mladita si se usuca;si le aduna si le arunca in foc si ard.
7. Daca ramaneti intru Mine si cuvintele Mele raman in voi, cereti ceea ce voiti si se va da voua.
8. Intru aceasta a fost slavit Tatal Meu, ca sa aduceti roada multa

Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel , Capitolul 1[/url]
6. Mă mir că aşa degrabă treceţi de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie,
7. Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură şi voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.
8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!
9. Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit - să fie anatema!
10. Căci acum caut bunăvoinţa oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aş plăcea însă oamenilor, n-aş fi rob al lui Hristos.
11. Dar vă fac cunoscut, fraţilor, că Evanghelia cea binevestită de mine nu este după om;
12. Pentru că nici eu n-am primit-o de la om, nici n-am învăţat-o, ci prin descoperirea lui Iisus Hristos.

Evanghelia scrisă de Sfântul Apostol Matei , Capitolul 7
15. Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinauntru sunt lupi rapitori.
16. Dupa roadele lor ii veti cunoaste. Au doara culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini?
17. Asa ca orice pom bun face roade bune, iar pomul rau face roade rele.
18. Nu poate pom bun sa faca roade rele, nici pom rau sa faca roade bune.
19. Iar orice pom care nu face roada buna se taie si se arunca in foc.
20. De aceea, dupa roadele lor ii veti cunoaste.
21. Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri.
22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut?

23. Si atunci voi marturisi lor: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea.
24.Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona.

"Să ştiţi că nu toată credinţa în Dumnezeu este bună. Auzi ce spune marele Apostol Pavel: Fiule Timotei, sfătuieşte pe creştini să fie sănătoşi în credinţă. Poate să creadă cineva în Dumnezeu şi credinţa lui să nu-i aducă nici un folos, dacă nu crede cum mărturiseşte Biserica, adică credinţa adevarată Ortodoxă. Şi dracii cred în Dumnezeu! Nu spune Apostolul Iacob (cap. 2,19) că şi demonii cred şi se cutremură? Dar la ce le foloseşte diavolilor credinţa, dacă ei nu fac voia lui Dumnezeu?(Extras din "CĂLĂUZĂ îN CREDINTA ORTODOXĂ" de Arhimandrit CLEOPA ILIE)Faptele Sfinţilor Apostoli, Capitolul 20
29. Caci eu stiu aceasta, ca dupa plecarea mea vor intra, intre voi,
lupi ingrozitori, care nu vor cruta turma.
30. Si dintre voi insiva se vor ridica barbati, graind INVATATURI RASTALMACITE,
CA SA TRAGA PE UCENICI dupa ei.


Evanghelia scrisă de Sfântul Apostol Marcu Capitolul 13[/url]
21. Si atunci daca va va zice cineva: Iata, aci este Hristos, sau iata acolo, sa nu credeti.
22. Se vor scula hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor face semne si minuni, ca sa duca in ratacire, de se poate, pe cei alesi.
23. Dar voi luati seama. Iata dinainte v-am spus voua toate.


Ca material informativ recomand:

1.DESPRE NEW AGE - Parintele Rafail Noica(VIDEO)
Părintele Rafail Noica: „Omul caută tot felul de împliniri referitoare la potenţialul lui, la telepatie, la zborul prin văzduh şi alte lucruri de acest gen. ”

00:01 – Aceasta caută New Age-ul: rătăceşte, fiindcă noi cei ai Bisericii, caricaturizăm Biserica noastră, pentru că noi înşine nu o înţelegem. Şi atunci Îl caută pe Dumnezeu în mistică, în diaristică, în tot felul de mişcări, în Yoga. Omul caută tot felul de împliniri referitoare la potenţialul lui, la telepatie, la zborul prin văzduh şi alte lucruri de acest gen. Dar adevărul acestor lucruri, adevărul deplin al acestor lucruri, nu se găseşte decât în Biserică, iar important este că el se găseşte. Şi Dumnezeu ne-a arătat prin toţi Sfinţii că El nu glumeşte. Eu zic, aşa „nu glumeşte” în graiul nostru, dar uitaţi-vă în viaţa Sfintei Maria Egipteanca, cum Sfântul Zosima se uimeşte şi zice: „Cu adevărat a vorbit Dumnezeu, când a zis...”, citiţi vă rog viaţa Sfintei Maria Egipteanca, că nu pot reda acum cuvântul exact şi veţi vedea unde ne poate duce gândul cel bun.

01:05 – Dar, să revenim la epoca noastră, care se numeşte New Age. Acesta este sinonim cu „postmodernismul”, dar în minţile celor mai mulţi se leagă de fenomenele religioase şi parareligioase ale epocii noastre: Yoga, bioenergie, droguri, satanism şi toate celelalte lucruri de acest gen. Ne întrebăm: „Ce caută aceşti New Age-işti?”. Una dintre expresiile cele mai serioase, pe care le-am auzit a fost: „Ei caută să-şi dezvolte potenţialul, potenţialele telepatice, bioenergetice etc.”. Aceste teme care au măcinat, cu precădere, omenirea în toată istoria, în Biserică şi ne întrebăm: „Ce s-ar întâmpla dacă am înţelege vremurile?”. Faptul că începeţi prin a-i cere Lui Dumnezeu: „Doamne ajută-ne! Doamne, ajută Biserica”, mai ales preoţii Bisericii, duhovnicii, este un lucru important. Iar noi toţi şi ceea ce caută contemporanii noştri în diferitele religii şi practici, este exact ceea ce vrea să ne dea Dumnezeu, este, în esenţă, exact revelarea voii Lui. În legătură cu termenul de „păcat”, în limba greacă sunt două cuvinte, care ambele înseamnă „cade alături de ţintă”: „amartia” şi „astohia”. Vreau să vă spun că unul dintre aspectele cele mai drepte, cele mai esenţiale ale păcatului este greşeala. Greşim atunci când păcătuim. De aceea este şi expresia: „Noi vrem drept şi căutăm strâmb”.

2.CRESTINISM SI YOGA? de Părintele Ioan Filaret
O carte ce contine mărturii de necrezut ale unor fosti yoghini si confruntă adevarul ortodox cu yoga.

Cuvant inainte
Capitolul I
* Despre Dumnezeu
* Despre îngeri
* Despre diavol si demoni
* Despre Zidirea văzută
* Despre înviere
* Despre Judecată
* Impotriva Reîncarnării
Capitolul II
* Comparatii
Capitolul III
* Mărturii - partea I
* Mărturii - partea II
* Mărturii - partea III
* Mărturii - partea IV
Capitolul IV
* Paralele - intre CRESTINISM si BUDHISM
* Cuvinte de folos
* Postfată
Extrase din ''CRESTINISM SI YOGA?'' de Părintele Ioan Filaret

3.MARII INITIATI AI INDIEI SI PARINTELE PAISIE de Dyonysios Farasiotis

Cuvânt către cititor
Referintă biografică

PARTEA INTAI - îMBOLDIREA SPRE RĂU
Rădăcinile mele
Aris hipnotizatorul
Alexandra
Cineva invizibil mă loveste
Un vis ciudat
Demostene masonul

PARTEA A DOUA - AJUTORUL DUMNEZEIESC
Prima vizită în Sfântul Munte
Intâlnirea mea cu Bătrânul Paisie
"Cu ce drept te amesteci în viata mea?"
Crucea izvorăste mireasmă
Vedenia
Primele mele încercări "duhovnicesti"
"Micile" harisme ale bătrânului
"Metoda" învătăturii bătrânului - Duhul Sfânt
Marea binecuvântare
Ingerul păzitor

PARTEA A TREIA - îNTRE DOUĂ TRADITII SPIRITUALE
Intâlnirea cu Swami Yogamukananda
Mind control - "Nu tot ce străluceste este aur..."
"Tras de păr" către Sfântul Munte
Coiful duhovnicesc
Lămurire

PARTEA A PATRA - VIATA MEA îN INDIA
India
Intâlnirea la Benares
Călătoria către Babaji - "zeul" întrupat
Himalaya: în ashramul "dascălului dascălilor"
La New Delhi, în ashramul lui Shri Aurobindo
La Mongyr: ashramul lui Satyananda
Oamenii ashramului
Allahabad: a doua întâlnire cu Babaji
Evenimentele spirituale
Mărturia Maicii Gavrilia
Ce am descoperit în biblioteca lor
Din nou în ashramul lui Shri Aurobindo

PARTEA A CINCEA - DUPĂ INDIA, îNAPOI îN GRECIA
Revenirea în Sfântul Munte
Lumină sau întuneric
Diavolul, îngerul si Maica Domnului
"Operatia"
Mos Ilie ....
Să nu-L ispitesti pe Domnul Dumnezeul tău
Tufa de dafin
Bătrânul străluceste
Vindecarea creierului
Armata
Bătrânul Porfirie
Rugăciunea si mantra
Dumnezeiasca împărtăsanie
Tainele crestine si lucrările magice

PARTEA A SASEA - CUGET, DECI EXIST
Efecte sociale ale învătăturii de credintă în hinduism si crestinism
Yoga: religie sau stiintă?
"Viata armonioasă" sau tehnica înselării
Inviere sau reîncarnare?
Influenta practicii yoga asupra trupului si a mintii
"Dumnezeii" hinduismului
Idolii neamurilor sunt demoni
Meditatie si autohipnoză
Epilog

4. DESPRE YOGA - Parintele Arsenie Papacioc fragment din cartea "Ne Vorbeste Parintele Arsenie Papacioc"

- Practica yoga este acceptată de Biserică?

- Nu vă mai înselati si cu yoga, dragii mei, Biserica o consideră erezie.

A venit cineva la mine si a început să vorbească despre yoga si i-am spus: "Dar cine vă opreste să faceti metanii, care este o miscare completă a organismului. S-au văzut crestini deasupra pământului ridicati, cu o fortă împotriva gravitatiei de-ti stă mintea în loc. îti ajută harul lui Dumnezeu, pe care ei nu contează. Ei îsi dezvoltă muschii... si în numele cărei religii fac ei acestea? Unde vrei să ajungi cu trezirea tuturor fibrelor trupului?

Eu, dacă fac metanii, fac în numele unei religii, vreau să ajung la mântuire. Pentru asta mă prosternez: "Doamne, iartă-mă!"

Si, între timp, el a început să vorbească si despre Buda, la care eu i-am răspuns că "Budismul este o religie morală, dar nu mântuitoare!" Eu i-am spus limpede cuvintele Mântuitorului: Cine nu adună cu Mine, risipeste! Cine nu se va boteza în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh, nu se va mântui! Hristos a spus "Eu sunt Cel ce sunt".

M-a întrebat o altă "doamnă", o profesoară - îmi venea să-i dau si câteva palme, atât de mult m-a supărat! "Numai două vorbe, numai două vorbe!" - să-mi spună. Si zice: "Mântuitorul n-a apărut de la vârsta copilăriei până la propovăduire, a fost în India". "Cum să se ducă în India, doamnă, că era Dumnezeu! Trebuia să învete de la indieni, El, Care a creat pe indieni? Era Dumnezeu, doamnă, ce tot mai întrebi?" Ce să mai înveti de la budisti, când Dumnezeu a zis Eu sunt Cel ce sunt?

Acest post a fost editat de Administrator: 24 March 2012 - 04:42 AM

† ....Nu stii că, de ti-ai vărsa sângele tău pentru El, nici asa n-ai făcut ce erai dator să faci că altul e sângele Stăpânului, si altul sângele robului! Pocăieste-te si întoarce-te înainte de iesirea sufletului, ca nu cumva să vină moartea si tot leacul pocăintei să fie fără de folos. Că aici, pe pământ, are putere pocăinta;si numai aici; în iad n-are nici o putere. Să căutăm pe Domnul, cât avem timp! ...† (Sf.Ioan Gura de Aur)
"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" (Sfantul Siluan Athonitul)
"învatarea de vorbe nu foloseste nimic, daca lipseste purtarea sufletului cea placuta lui Dumnezeu. Dar pricina tuturor relelor este amagirea si ratacirea si necunostinta lui Dumnezeu † (Sf.Antonie Cel Mare)
"Credinţa dreaptă nu ne foloseşte cu nimic, atunci când avem o viaţă stricată"(Sf.Ioan Gura de Aur)
"283. Cunostinta fara lucrare, nu va mîntui pe nimeni în ziua mortii si a dreptei judecati a lui Dumnezeu.
284. Vai de noi, cei de azi, care ne silim sa învatam teorie multa si nu luam aminte la sudoarea cea din lucrare si la filosof ia cea din traire."

#3 | pid:584 | tid:331
BogdanO

  Avansat

 • cruce Operator
 • 1251 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Cu gandul in iad
 • Preocupari:invatatura ortodoxa a sfintilor parinti
 • Confesiune:crestin-ortodox
Marturisirile unui "vindecator pocait"

Pot oamenii sa devina vindecatori numai pentru ca si-au cumparat un certificat? Un interviu realizat de Valentin Kovalsky/Pravda.Ru

Fostul vindecator, persoana cu capacitati extrasenzoriale, Mihail Kokotinsky ne spune o poveste realmente inspaimantatoare. Dupa cum rezulta, oamenii nu vor scapa de vampirism chiar daca se simt extenuati si renunta la relatiile cu persoane care poseda capacitati extrasenzoriale sau cu aceia care pretind a fi magicieni. Asemenea vindecatori pot fixa anumite radiatii asupra pacientilor pentru a-i goli de energie; aceasta provoaca o oboseala extrema si poate cauza chiar moartea.

- Mihail, spune-ne cum ai devenit vindecator.

Kiev, capitala Ukrainei, a cunoscut un boom al ocultismului, al magiei si al parapsihologiei la inceputul anilor 90. La acea vreme lucram ca profesor. Intr-o zi am vazut un echipament numit Bion folosit in locurile publice pentru masurarea puterii bioenergetice. Dupa examinare am realizat ca aveam ceva talent vindecator. M-am inscris la cursuri speciale, dupa care mi s-a acordat o diploma de operator bioenergitician, un specialist care lucreaza cu energii fine ce nu pot fi inregistrate de aparatele obisnuite. Am studiat un program privind producerea energiei biologice si cresterea capacitatilor senzoriale. Vinecatorul bulgar Ivan Jotov ne-a impartasit din experienta lui in timpul lectiilor.

- Cum ai aplicat cunostintele dobandite la curs?


Ne-am dus la medicul sef al unei policlinici din Kiev si ne-am oferit sa cooperam. Deoarece omul nostru nu credea nici in Dumnezeu, nici in diavol (sublinierile traducatorului) sau in persoanele cu capacitati extrasenzoriale, ne-a cerut imediat sa-i prezentam dovezi care sa ateste aceste capacitati. S-a organizat in cel mai scurt timp o conferinta cu experti medicali si mai multi pacienti. Desi nu stiam nimic despre cei prezenti si nici despre istoria lor medicala, totusi am reusit sa punem diagnosticul corect si chiar sa descriem in detaliu anumite boli. Curand, dupa acest eveniment, mie si altor specialisti, care absolvisera cursurile speciale, ni s-a permis sa primim pacienti in policlinica. Bineinteles, decizia de a ne lasa sa practicam cele invatate a fost luata de comun acord cu inalte autoritati medicale.

- Spune-ne exact cum procedai pentru a vindeca oamenii.

Recurgeam la discutii si hipnoza, influentand subconstientul pacientilor. Noi am realizat si un dispozitiv special pentru a determina daca spatiul biologic al oamenilor era afectat. Puteam sa le spun despre acele boli de care au suferit in copilarie; simteam niste voci misterioase care-mi sopteau in ureche aceste informatii. Aceasta ma facea sa ma simt o persoana deosebita si-mi flata orgoliul. Era responsabilitatea noastra de a le spune pacientilor cã dupa asemenea sedinte trebuiau sa mearga la biserica sa se spovedeasca.

- Ai facut bine trimitand oamenii la biserica.

Asa am crezut de cuviinta la acea vreme. Oricum, drumul spre iad este pavat cu bune intentii. M-am dus la biserica sa ma spovedesc si sa-mi refac resursele de energie. Astazi, se intampla sa intalnesc uneori la Lavra Pecerska oameni care au trecut prin aceste experiente. Nu numai ca se roaga dar ating peretii si coloanele mamastirii pentru a-si reincarca sursele de energie. Din fericire, acestia nu mai prezinta niciun pericol pentru crestinii ortodocsi.

- Puteai sa vezi aura celorlalti?

Aura este un invelis cenusiu asemanatoare unei luminiscente ovale. Marimea si forma aurei depind de starea de sanatate a omului. Daca un anumit organ este bolnav, atunci aura este afectata in zona apropiata organului. Afectiuni de acest gen pot fi remediate fara masaj de contact. Mainile sensibile ale unei persoane extrasenzoriale emit energie reparand astfel aura si imbunatatind sanatatea oamenilor chiar la distanta considerabila. Am efectuat consultatii telefonice si pacientii au simtit atingerea degetelor mele.

- Crezi ca oricine poate dobandi capacitati extrasenzoriale?

Nu e vorba numai de dorinta de a deveni o persoana extrasenzoriala. Numai oamenii cu un puternic camp energetic si capabili sa influenteze pe altii pot deveni persoane extrasenzoriale. Din pacate, astazi oamenii pot obtine diplome cu bani. Cand urmam cursurile unul dintre stuenti vroia sa se razbune pe oameni si sa-si foloseasca cunostintele in scopuri dracesti. De regula, “vindecatori” de acest soi isi folosesc licentele acordate de Ministerul Sanatatii pentru a-i stoarce pe oameni de bani.

- Ministerul Sanatatii realizeaza pericolul pe care l-ar putea prezenta persoanele extrasenzoriale?

Atata vreme cat Ministerul se simte neputincios sa faca fata la multe boli, permite medicina alternativa in incercarea de a trata pe cele care nu par prea grave; aceasta a favorizat proliferarea cursurilor de calificare pentru tot mai multi experti certificati cu capacitati extrasenzoriale. De fapt, acesti indivizi extrasenzoriali sunt descendentii spirituali ai vrajitorilor si vrajitoarelor, care au fost atat de sever persecutati de Inchizitie. Medicina oficiala nu si-a format inca o vedere generala asupra naturii si originii bolilor mintale (neuropsihice). Academicianul rus Krapivin a studiat activitatea creierului uman si a ajuns la urmatoarea concluzie deprimanta:” Se crede ca meditatia este buna pentru sanatatea oamenilor deoarece reduce ritmul respiratiei, concentratia de acid lactic din sange si duce la relaxare miocardica. Aceasta conditie neobisnuita ar fi cea mai buna relaxare. Cu toate acestea, o examinare mai atenta a electroencefalogramelor arata ca nu e vorba de nicio relaxare, ci de o stare neobisnuita a creietului uman.” Tocmai aceasta stare neobisnuita a psihiatrilor deschide interiorul sufletelor si lasa sa intre persoanele oculte.

- De ce se intampla ca oamenii la ananghie sa prefere indivizii extrasenzoriali si nu preotii?

Ei apeleaza la persoanele extrasenzoriale in speranta unei recuperari imediate; oamenii vor sa scape de un ghinion cat ai bate din palme si nu dupa ani de rugaciuni si spovedanii. Cand participa la sedintele indivizilor extrasenzoriali pacinetul nu stie ca fortele binelui si fortele raului incep un razboi violent pentru sufletul sau. M-am convins de acest lucru cand am vazut negativul unei fotografii facute in timpul botezului unui copil; silueta luminoasa a ingerului pazitor al copilului se putea vedea perfect deasupra cristelnitei. Lumea invizibila paralela exista indiferent daca noi credem sau nu. Este o certitudine ca aceasta lume este mult mai dens populata decat lumea noastra traditionala; ea consta din super-intelect, lumea spiritelor bune si a spiritelor rele, si din lumea subtila a sufletelor. Ochii nostri pot percepe numai fenomenele anormale ale acestor lumi, manifestari ale fantomelor sau OZN-uri, spre exemplu.

- Cand ti-ai dat seama de pericolul pe care-l reprezinta acivitatea ta de vindecator?

La un moment dat l-am rugat pe un preot sa-mi binecuvinteze si a refuzat; mi-a spus ca activitatea mea este satanism curat. Aceasta m-a pus pe ganduri si am inceput sa ma intreb daca cineva poate sa devina vindecator numai pentru ca a platit pentru un certificat.

- Sa fie, oare, Satana cel care le da oamenilor talentul de a vindeca?

Satana urmareste ruinarea sufletelor noastre creind impresia vindecarii trupesti. Aceasta este ratiunea pentru care indivizii extrasenzoriali orienteaza spiritele rele si devin vampiri spirituali. Sedintele acestor “vindecatori” îi lasa pe oameni extrem de slabiti si istoviti. Aceasta vrajitorie este impotriva vointei lui Dumnezeu si a vointei omului. Am observat de mai multe ori ca pacientii mei se simteau rau, mai ales atunci cand se citeau rugaciuni. Si-au iesit pur si simplu din minti cand i-am trimis la Lavra Pecerska. Aceasta mi-a sugerat ca eu faceam ceva rau. Mai tarziu, profesorul meu mi-a spus ca activitatea vindecatorilor era ilegala deoarece Biserica nu o binecuvanta. Curand dupa aceea am inceput sa particip la liturghia de duminica.

- Poate o persoana extrasenzoriala sa elibereze pe cineva de o vraja, sa-l protejeze de vrajitori sau de magie neagra?

Diavolul este tatal tuturor. In acest caz vorbim nu de ridicarea vrajei, ci mai degraba de intarirea increderii oamenilor in servitorii diavolului care trudesc pentru a atrage si mai multe victime in satanism. Vrajitorii pot actiona uneori deghizati in predicatori protestanti care folosesc frecvent Biblia. Spre deosebire de tara noastra, in Occident indivizii extrasenzoriali si vrajitorii pot fi trasi la raspundere si chiar amendati pentru activitatea lor. Compensatia maxima pentru daune aduse sanatatii poate ajunge la 1,5 mil. $ in SUA, 0,7 mil. $ in Canada si 0,3 mil. $ in Australia.

-Care sunt recomandarile tale pentru cei care vor sa se protejeze impotriva influentei nefaste a unor asemenea vindcatori?

Totdeauna îi avertizez pe oameni sa nu participe la sedinte de acest fel; dar daca din intamplare au nimerit acolo, sa nu priveasca in ochii vindectorului. Altminteri risca sa cada sub efectul hipnozei si sa-si piarda controlul. Este foarte important ca persoanele cu trairi sufletesti puternice indeosebi sa se protejeze de fortele raului in locurile aglomerate.

Traducere si adptare de Nicusor Glig dupa English.Pravda.Ru/ 30.12.2003;sursa altermedia


† ....Nu stii că, de ti-ai vărsa sângele tău pentru El, nici asa n-ai făcut ce erai dator să faci că altul e sângele Stăpânului, si altul sângele robului! Pocăieste-te si întoarce-te înainte de iesirea sufletului, ca nu cumva să vină moartea si tot leacul pocăintei să fie fără de folos. Că aici, pe pământ, are putere pocăinta;si numai aici; în iad n-are nici o putere. Să căutăm pe Domnul, cât avem timp! ...† (Sf.Ioan Gura de Aur)
"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" (Sfantul Siluan Athonitul)
"învatarea de vorbe nu foloseste nimic, daca lipseste purtarea sufletului cea placuta lui Dumnezeu. Dar pricina tuturor relelor este amagirea si ratacirea si necunostinta lui Dumnezeu † (Sf.Antonie Cel Mare)
"Credinţa dreaptă nu ne foloseşte cu nimic, atunci când avem o viaţă stricată"(Sf.Ioan Gura de Aur)
"283. Cunostinta fara lucrare, nu va mîntui pe nimeni în ziua mortii si a dreptei judecati a lui Dumnezeu.
284. Vai de noi, cei de azi, care ne silim sa învatam teorie multa si nu luam aminte la sudoarea cea din lucrare si la filosof ia cea din traire."

#4 | pid:658 | tid:331
BogdanO

  Avansat

 • cruce Operator
 • 1251 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Cu gandul in iad
 • Preocupari:invatatura ortodoxa a sfintilor parinti
 • Confesiune:crestin-ortodox
Am mai gasit pe aceasta linie alta carte interesanta:

ORTODOXIA SI RELIGIA VIITORULUI - Ieromonah SERAFIM ROSESe închină crestinii ortodocsi la acelasi Dumnezeu ca si necrestinii?

Care sunt fenomenele care asaltează crestinismul în lumea contemporană?

Cum explică Biserica Ortodoxă fenomenele extraterestre?

Ce este "noua constiintă religioasă?" Cum pot crestinii ortodocsi să se păzească de capcana apostaziei?

Răspunsul la aceste întrebări precum si la altele asemănătoare cu care se confruntă Crestinismul în lumea contemporană vi-l oferă cele opt capitole ale cărtii de fată. Miscările religioase de astăzi sunt simptomele unei "noi constiinte religioase" care vrea să pregătească calea unei religii mondiale a viitorului. Fenomene precum Yoga, Zen, Tantra, Meditatia Transcendentală, Guru Maharaj-ji, Hare Krisna, OZN-urile, Miscarea Harismatică sunt prezentate în lumina Sfintilor Părinti ai Biserici Ortodoxe fără de care nu le va fi posibil crestinilor să se mântuiască în vremurile ce se apropie ale lui Antihrist.


Cuvânt înainte
Prefata editorului la editia a patra
Prefata autorului

Introducere
1. "Dialogul cu religiile necrestine"
2. Ecumenismul "crestin" si cel necrestin
3. "Noua era a Duhului Sfânt"
4. Cartea de fata

I Religiile "Monoteiste". Avem acelasi Dumnezeu ca si necrestinii?

II Puterea zeilor pagâni: Asaltul hinduismului asupra crestinismului
1. Atractia Hinduismului
2. Razboiul dogmelor
3. Locuri si practici hinduiste
4. "Evanghelizarea" Vestului
5. Scopul Hinduismului - "Religia Universala"

III. "Minunea" unui fachir si rugaciunea lui Iisus

IV. Meditatia orientala invadeaza crestinismul
1. "Yoga crestina"
2. "Zen-ul crestin"
3. Meditatia transcendentala

V. "Noua constiinta religioasa". Cultele orientale din America anilor '70
1. Hare Krishna la San Francisco
2. Guru Maharaj-ji pe Astrodomul din Houston
3. Tantra Yoga în muntii din New Mexico
4. Meditatie Zen în nordul Californiei
5. "Noua Spiritualitate" fata în fata cu Crestinismul
VI. "Semne din Cer" - Perspectiva Crestin-Ortodoxa asupra OZN-urilor
1. Atmosfera science-fiction
2. Aparitii ale OZN-urilor si investigarea lor stiintifica
3. Cele sase tipuri de întâlniri extraterestre
4. Explicarea fenomenelor OZN
5. Semnificatia fenomenelor OZN

VII. "Renasterea harismatica" - un semn al vremilor
1. Miscarea penticostala în secolul XX
2. Spiritul "ecumenist" al "Renasterii Harismatice
3. "Vorbirea în limbi"
4. Mediumismul "crestin"
5. Înselaciunea diavoleasca
A. Atitudinea fata de experientele "spirituale"
B. Reactii fizice care însotesc experienta harismatica
C. "Darurile Spirituale" care însotesc experienta "harismatica"
D. Noua "revarsare" a Duhului Sfânt
VIII. Concluzie - Spiritul Vremilor de pe urma
1. "Renasterea harismatica" ca semn al timpurilor
A. O "Cincizecime" fara Hristos
B. Noul Crestinism
C. "Isus vine curând"
D. Trebuie Ortodoxia sa se alature apostaziei?
E. "Copii, este ceasul de pe urma"
2. Religia Viitorului

Acest post a fost editat de BogdanO: 26 May 2008 - 09:22 PM

† ....Nu stii că, de ti-ai vărsa sângele tău pentru El, nici asa n-ai făcut ce erai dator să faci că altul e sângele Stăpânului, si altul sângele robului! Pocăieste-te si întoarce-te înainte de iesirea sufletului, ca nu cumva să vină moartea si tot leacul pocăintei să fie fără de folos. Că aici, pe pământ, are putere pocăinta;si numai aici; în iad n-are nici o putere. Să căutăm pe Domnul, cât avem timp! ...† (Sf.Ioan Gura de Aur)
"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" (Sfantul Siluan Athonitul)
"învatarea de vorbe nu foloseste nimic, daca lipseste purtarea sufletului cea placuta lui Dumnezeu. Dar pricina tuturor relelor este amagirea si ratacirea si necunostinta lui Dumnezeu † (Sf.Antonie Cel Mare)
"Credinţa dreaptă nu ne foloseşte cu nimic, atunci când avem o viaţă stricată"(Sf.Ioan Gura de Aur)
"283. Cunostinta fara lucrare, nu va mîntui pe nimeni în ziua mortii si a dreptei judecati a lui Dumnezeu.
284. Vai de noi, cei de azi, care ne silim sa învatam teorie multa si nu luam aminte la sudoarea cea din lucrare si la filosof ia cea din traire."

#5 | pid:842 | tid:331
BogdanO

  Avansat

 • cruce Operator
 • 1251 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Cu gandul in iad
 • Preocupari:invatatura ortodoxa a sfintilor parinti
 • Confesiune:crestin-ortodox
Despre falsele vindecări cu care diavolul îi înşală pe oameni, Sfântul Ioan Hrisostom spune: Deşi vindecă, diavolul însă mai mare vătămare face. Si măcar că poate folosi trupul, care puţin mai pe urmă tot va muri şi va putrezi, vatămă sufletul cel nemuritor (în Cuvântul 5 către cei ce iudaicesc). Iar marele dascăl al Răsăritului, Cuviosul Nicodim Aghioritul, întăreşte acelaşi cuvânt, spunând: Fiindcă diavolul, fraţilor, este pescar prea viclean, pierde puţină momeală ca să prindă un peşte mare, adică se mulţumeşte să vă dea o sănătate de nimic, numai ca să vă lipsească apoi de Rai. Vă lungeşte viaţa cu puţin, ca să vă muncească veşnic (în Hristoitia, pp. 324-325).,,Dar rătăcirea pe care diavolul urmăreşte s-o infiltreze în sufletele oamenilor, el nu o dezvăluie de la început, ci după ce a câştigat încrederea victimelor lui, pentru ca, în cele din urmă, acestea să fie atrase la o apă mai adâncă şi înecate duhovniceşte.

Iată de ce oricine iese de sub ascultarea Bisericii Ortodoxe şi părăseşte corabia de mântuire a lumii, însuşindu-şi noi învăţături de credinţă sau alte practici religioase decât cele ale Bisericii Dreptmăritoare, rămasă de la Sfinţii Apostoli şi de la Sfinţii Părinţi ai Ortodoxiei, îşi primejduieşte mântuirea sufletului.
† ....Nu stii că, de ti-ai vărsa sângele tău pentru El, nici asa n-ai făcut ce erai dator să faci că altul e sângele Stăpânului, si altul sângele robului! Pocăieste-te si întoarce-te înainte de iesirea sufletului, ca nu cumva să vină moartea si tot leacul pocăintei să fie fără de folos. Că aici, pe pământ, are putere pocăinta;si numai aici; în iad n-are nici o putere. Să căutăm pe Domnul, cât avem timp! ...† (Sf.Ioan Gura de Aur)
"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" (Sfantul Siluan Athonitul)
"învatarea de vorbe nu foloseste nimic, daca lipseste purtarea sufletului cea placuta lui Dumnezeu. Dar pricina tuturor relelor este amagirea si ratacirea si necunostinta lui Dumnezeu † (Sf.Antonie Cel Mare)
"Credinţa dreaptă nu ne foloseşte cu nimic, atunci când avem o viaţă stricată"(Sf.Ioan Gura de Aur)
"283. Cunostinta fara lucrare, nu va mîntui pe nimeni în ziua mortii si a dreptei judecati a lui Dumnezeu.
284. Vai de noi, cei de azi, care ne silim sa învatam teorie multa si nu luam aminte la sudoarea cea din lucrare si la filosof ia cea din traire."

#6 | pid:1181 | tid:331
BogdanO

  Avansat

 • cruce Operator
 • 1251 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Cu gandul in iad
 • Preocupari:invatatura ortodoxa a sfintilor parinti
 • Confesiune:crestin-ortodox
[CARTE] Imparatia raului: New Age - ( Pr.Badulescu Dan )
† ....Nu stii că, de ti-ai vărsa sângele tău pentru El, nici asa n-ai făcut ce erai dator să faci că altul e sângele Stăpânului, si altul sângele robului! Pocăieste-te si întoarce-te înainte de iesirea sufletului, ca nu cumva să vină moartea si tot leacul pocăintei să fie fără de folos. Că aici, pe pământ, are putere pocăinta;si numai aici; în iad n-are nici o putere. Să căutăm pe Domnul, cât avem timp! ...† (Sf.Ioan Gura de Aur)
"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" (Sfantul Siluan Athonitul)
"învatarea de vorbe nu foloseste nimic, daca lipseste purtarea sufletului cea placuta lui Dumnezeu. Dar pricina tuturor relelor este amagirea si ratacirea si necunostinta lui Dumnezeu † (Sf.Antonie Cel Mare)
"Credinţa dreaptă nu ne foloseşte cu nimic, atunci când avem o viaţă stricată"(Sf.Ioan Gura de Aur)
"283. Cunostinta fara lucrare, nu va mîntui pe nimeni în ziua mortii si a dreptei judecati a lui Dumnezeu.
284. Vai de noi, cei de azi, care ne silim sa învatam teorie multa si nu luam aminte la sudoarea cea din lucrare si la filosof ia cea din traire."

#7 | pid:1684 | tid:331
Marian

  De al casei

 • cruce Operator
 • 28 Posturi:
 • Locatie:Bucuresti
[VIDEO]Convertire tulburatoare de la yoga la Ortodoxism a lui Claudiu Raducu
"Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma pe mine, pacatosul"

#8 | pid:3599 | tid:331
tvsorin

  De al casei

 • cruce Membri
 • 12 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Tg. Mures
 • Confesiune:Ortodox
Doamne ajuta!
Draga Bogdan,
Te rog sa ma ierti ca am sa critic putin modul tau de a combate prananadi. Eu sunt un fost Maestru-Profesor Prananadi, am renuntat la aceasta tehnica de putina vreme, doar de cateva luni. Pe vremea cand practicam cu sarg aceasta tehnica, am citit si argumentele "contra" ale tale de pe acest forum si m-a pufnit rasul, scuza-mi sinceritatea! Acum apreciez incercarea ta si ravna si efortul, dar mai este mult de lucrat cu "stilul"...
In primul rand, ca sa poti combate ceva trebuie sa cunosti destul de bine (daca nu chiar foarte bine) acel ceva, altfel argumentele tale se pot intoarce impotriva ta si poti obtine exact opusul a ceea ce ti-ai dorit! Faptul ca ai facut "copy - paste" de pe site-ul prananadi.ro, apoi alte "copy - paste" din Sfanta Scriptura si ai postat si niste carti ale unor convertiti (chiar daca-s intr-adevar valorosi), nu creste puterea de convingere ci da senzatia ca nu sti cum sa incepi si nici cum sa termini, asa ca pui totul la gramada si faci un ghiveci, lasand la alegerea cititorului sa aleaga ce crede si sa discearna, ori asta nu se intampla. Daca ai citit acele carti pe care le-ai postat, ai vazut ca ele au forma unui studiu amplu, bazat pe experienta si cercetare. Apoi ai vazut ca acele contra-argumente sunt aplicate concret la niste pasaje si aspecte anume. Nu poti combate prananadi vorbind despre yoga, pt. ca intre acestea doua, chiar daca se incadreaza ambele in curentul New Age, exista niste diferente atat de mari incat nu poti convinge. Prananadi nu este atat de evident negativ precum yoga! Ca sa combati prananadi trebuie sa vorbesti despre prananadi, iar ca sa poti vorbi cu credibilitate despre prananadi trebuie sa cunosti ce este prananadi. Este o mare diferenta intre "a sti" si "a cunoaste"! De exemplu, toata lumea stie de Iisus Hristos, au auzit de El si musulmanii, si budhistii, si ateii, etc. dar cati dintre ei Il cunosc? Cati dintre noi - crestinii - Il cunoastem cu adevarat?!?...
Acum sa nu crezi ca am venit sa fac eu pe desteptul, ca nu sunt deloc. Abia m-am trezit din ratacirea numita prananadi si sunt inca buimac. Dar dupa ce ma voi dezmeticii dea binelea si-L voi cunoaste si eu cu adevarat pe Mantuitorul nostru, si daca o sa mai doresti sa imbunatatesti acest forum te voi ajuta cu drag!
Dumnezeu sa te binecuvanteze!
Doamne ajuta!

Sorin

#9 | pid:3601 | tid:331
BogdanO

  Avansat

 • cruce Operator
 • 1251 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Cu gandul in iad
 • Preocupari:invatatura ortodoxa a sfintilor parinti
 • Confesiune:crestin-ortodox

Vizioneaza Posttvsorin, in data de 08 November 2010 - 01:13 PM, a spus:

Doamne ajuta!
Draga Bogdan,
Te rog sa ma ierti ca am sa critic putin modul tau de a combate prananadi. Eu sunt un fost Maestru-Profesor Prananadi, am renuntat la aceasta tehnica de putina vreme, doar de cateva luni. Pe vremea cand practicam cu sarg aceasta tehnica, am citit si argumentele "contra" ale tale de pe acest forum si m-a pufnit rasul, scuza-mi sinceritatea! Acum apreciez incercarea ta si ravna si efortul, dar mai este mult de lucrat cu "stilul"...
In primul rand, ca sa poti combate ceva trebuie sa cunosti destul de bine (daca nu chiar foarte bine) acel ceva, altfel argumentele tale se pot intoarce impotriva ta si poti obtine exact opusul a ceea ce ti-ai dorit! Faptul ca ai facut "copy - paste" de pe site-ul prananadi.ro, apoi alte "copy - paste" din Sfanta Scriptura si ai postat si niste carti ale unor convertiti (chiar daca-s intr-adevar valorosi), nu creste puterea de convingere ci da senzatia ca nu sti cum sa incepi si nici cum sa termini, asa ca pui totul la gramada si faci un ghiveci, lasand la alegerea cititorului sa aleaga ce crede si sa discearna, ori asta nu se intampla. Daca ai citit acele carti pe care le-ai postat, ai vazut ca ele au forma unui studiu amplu, bazat pe experienta si cercetare. Apoi ai vazut ca acele contra-argumente sunt aplicate concret la niste pasaje si aspecte anume. Nu poti combate prananadi vorbind despre yoga, pt. ca intre acestea doua, chiar daca se incadreaza ambele in curentul New Age, exista niste diferente atat de mari incat nu poti convinge. Prananadi nu este atat de evident negativ precum yoga! Ca sa combati prananadi trebuie sa vorbesti despre prananadi, iar ca sa poti vorbi cu credibilitate despre prananadi trebuie sa cunosti ce este prananadi. Este o mare diferenta intre "a sti" si "a cunoaste"! De exemplu, toata lumea stie de Iisus Hristos, au auzit de El si musulmanii, si budhistii, si ateii, etc. dar cati dintre ei Il cunosc? Cati dintre noi - crestinii - Il cunoastem cu adevarat?!?...
Acum sa nu crezi ca am venit sa fac eu pe desteptul, ca nu sunt deloc. Abia m-am trezit din ratacirea numita prananadi si sunt inca buimac. Dar dupa ce ma voi dezmeticii dea binelea si-L voi cunoaste si eu cu adevarat pe Mantuitorul nostru, si daca o sa mai doresti sa imbunatatesti acest forum te voi ajuta cu drag!
Dumnezeu sa te binecuvanteze!

Da aveti dreptate nu cunosc aceasta tehnica si nici nu mi-am dorit sa combat in mod specific aceasta tehnica, ceea ce am dorit sa fac , a fost doar sa trag un semnal de alarma pentru cei care doresc a urma aceasta cale(mai ales pentru crestinii ortodocsi si nu numai) pe care parintii bisericii o considera o ratacire si este contrara invataturii de credinta ortodoxa.De aceea am si mentionat intr-un post

Citat

..tehnici budiste,yoga, bioenergie sau newage sau eu stiu de unde mai provin ele, cel putin eu, le bag pe toate in aceeasi oala
ca in esenta toate duc la departare de Biserica si invatatura ortodoxa si in final de Dumnezeu.

Oricum va multumesc pentru critica si pentru comentariul dvs. care este binevenit.

Ceea ce ma bucura insa este faptul ca ati revenit in sanul Bisericii si incercati sa mergeti pe adevarata cale care este Hristos: "Eu sunt Calea , Adevarul si Viata".Sa va intareasca bunul Dumnezeu si sa va lumineze , si sa nu mai rataciti in alte credinte sau religii; in Biserica Ortodoxa si in scrierile Sf.Parinti gasiti tot ceea ce a ingaduit Dumnezeu sa cunoastem pentru mantuirea sufletelor noastre.

Ceea ce v-as sfatui este sa va gasiti un parinte duhovnic caruia sa va spovediti si sa incepeti incet, incet studiind scrierile sfintilor parinti si urmand calea Bisericii, sa va cunoasteti credinta in care v-ati nascut.Multi din cauza asta ratacim ca nu ne cunoastem credinta sau cautam o cale mai larga si mai comoda asa cum ne place noua.
Doamne Ajuta!M-ati facut o mare bucurie aducandu-mi aceasta veste.
† ....Nu stii că, de ti-ai vărsa sângele tău pentru El, nici asa n-ai făcut ce erai dator să faci că altul e sângele Stăpânului, si altul sângele robului! Pocăieste-te si întoarce-te înainte de iesirea sufletului, ca nu cumva să vină moartea si tot leacul pocăintei să fie fără de folos. Că aici, pe pământ, are putere pocăinta;si numai aici; în iad n-are nici o putere. Să căutăm pe Domnul, cât avem timp! ...† (Sf.Ioan Gura de Aur)
"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" (Sfantul Siluan Athonitul)
"învatarea de vorbe nu foloseste nimic, daca lipseste purtarea sufletului cea placuta lui Dumnezeu. Dar pricina tuturor relelor este amagirea si ratacirea si necunostinta lui Dumnezeu † (Sf.Antonie Cel Mare)
"Credinţa dreaptă nu ne foloseşte cu nimic, atunci când avem o viaţă stricată"(Sf.Ioan Gura de Aur)
"283. Cunostinta fara lucrare, nu va mîntui pe nimeni în ziua mortii si a dreptei judecati a lui Dumnezeu.
284. Vai de noi, cei de azi, care ne silim sa învatam teorie multa si nu luam aminte la sudoarea cea din lucrare si la filosof ia cea din traire."

#10 | pid:3602 | tid:331
tvsorin

  De al casei

 • cruce Membri
 • 12 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Tg. Mures
 • Confesiune:Ortodox
Intr-adevar, se ratacesc doar cei ce nu-si cunosc in profunzime religia lor.
Multumesc si eu frumos pt. sfaturi; am pornit deja pe Cale doar ca sunt inca la inceput, acum fac primii pasi.
Doamne ajuta!
Doamne ajuta!

Sorin

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi