Sari la continut

Iisus Hristos
Cel intr-adevar om se sileste sa fie evlavios. Iar evlavios este cel ce nu pofteste cele straine. Si straine sunt omului toate cele create. Pe toate le dispretuieste asadar, ca unul ce este chip al lui Dumnezeu. Iar chip al lui Dumnezeu se face omul cand vietuieste in chip drept si placut lui Dumnezeu, insa nu e cu putinta sa se faca aceasta de nu se va lepada de toate cele din - lume. Iar cel ce are minte, iubitoare de Dumnezeu stie tot folosul sufletesc si toata evlavia ce se naste din ea. Barbatul iubitor de Dumnezeu nu invinuieste pe nimeni pentru pacatele sale. Iata semnul sufletului care se mantuieste (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Ioan Carpatiul

limbutie barfa neinfranarea limbii

  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:5536 | tid:3096
Luca.O

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 1578 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Confesiune:ortodox
Precum voeste Domnul ca om prin om sa se mantuiasca, asa se sargueste Satana ca om prin om sa se piarda. De aceea nu te lipi de barbatul dispretuitor, viclean si limbut, ca sa nu mergi cu el la munci. Caci de abia dobandeste cineva mantuirea stand in preajma celui drept. Dar daca traeste cu cel viclean, va cadea In valuri, cum se umple cineva de lepra, fara sa bage de seama. Si cine va avea mila de cel ce s'a apropiat voios de balaur? Fugi deci de cei neInfranati la limba, de cei porniti spre sfada si de cei ce tulbura madularele dinauntru si dinafara.

Un singur cuvant bun l-a facut pe talharul scelerat de odinioara, curat si sfant si l-a dus In raiu; si un singur cuvant necuvenit i-a Inchis lui Moise pamantul fagaduintii. Deci sa nu socotim boala mica, mancarimea de limba. Caci barfitorii si flecarii Isi Inchid lor Insisi Imparatia cerurilor. Barbatul limbut, chiar daca merge drept In unele privinte, dar In aceea nu merge drept, ci mai degraba stramb si-l vor vana relele ca sa-l piarda. Drept a zis deci un oarecare barbat Intelept, ca mai bine este a cadea de pe o Inaltime de pamant, decat de pe limba. Sa credem de aceea lui Iacob Apostolul, care scrie: ''Sa fie tot omul grabnic la auzire si zabavnic la graire''.

(din Ioan Carpatiul - Capete de mangaere - Filocalia vol. 4 )

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi