Sari la continut

Iisus Hristos
Recunostinta catre Dumnezeu si vietuirea cea buna este roada omului care place lui Dumnezeu. Si precum roadele pamantului nu se coc intr-un ceas, ci dupa vreme si ploi si ingrijire, asa si roadele oamenilor se fac minunate prin ne vointa, prin luare aminte, prin staruinta de vreme indelungata, prin infranare si prin rabdare. Iar daca facand aceasta iti vei parea vreodata evlavios, nu-ti crede tie cata vreme esti in trup, ci socoteste ca nimic din ale tale nu e placut inaintea lui Dumnezeu. Caci sa stii ca nu e usor omului sa pazeasca nepacatuirea pana la sfarsit. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Ioan Carpatiul

limbutie barfa neinfranarea limbii

  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:5536 | tid:3096
Luca.O

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 1578 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Confesiune:ortodox
Precum voeste Domnul ca om prin om sa se mantuiasca, asa se sargueste Satana ca om prin om sa se piarda. De aceea nu te lipi de barbatul dispretuitor, viclean si limbut, ca sa nu mergi cu el la munci. Caci de abia dobandeste cineva mantuirea stand in preajma celui drept. Dar daca traeste cu cel viclean, va cadea In valuri, cum se umple cineva de lepra, fara sa bage de seama. Si cine va avea mila de cel ce s'a apropiat voios de balaur? Fugi deci de cei neInfranati la limba, de cei porniti spre sfada si de cei ce tulbura madularele dinauntru si dinafara.

Un singur cuvant bun l-a facut pe talharul scelerat de odinioara, curat si sfant si l-a dus In raiu; si un singur cuvant necuvenit i-a Inchis lui Moise pamantul fagaduintii. Deci sa nu socotim boala mica, mancarimea de limba. Caci barfitorii si flecarii Isi Inchid lor Insisi Imparatia cerurilor. Barbatul limbut, chiar daca merge drept In unele privinte, dar In aceea nu merge drept, ci mai degraba stramb si-l vor vana relele ca sa-l piarda. Drept a zis deci un oarecare barbat Intelept, ca mai bine este a cadea de pe o Inaltime de pamant, decat de pe limba. Sa credem de aceea lui Iacob Apostolul, care scrie: ''Sa fie tot omul grabnic la auzire si zabavnic la graire''.

(din Ioan Carpatiul - Capete de mangaere - Filocalia vol. 4 )

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi