Sari la continut

Iisus Hristos
Cei ce cunosc binele, dar nu vad ce le este de folos, isi orbesc sufletul; iar puterea de a deosebi li s-a impietrit. De aceea nu trebuie sa ne indreptam mintea spre acestia, ca nu cumva sa cadem si noi, in diip silnic, in aceleasi lucruri, fara bagare de seama, ca niste orbi (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Eveniment sincretist la biserica catolica "Sfanta Maria Regina Pacii" din Timisoara, ce incurajeaza ecumenismul

- - - - -

1 post(ari) la acest topic

#1 | pid:5167 | tid:2707
Luca.O

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 1578 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Confesiune:ortodox


300 de timişoreni participă la grupul de rugăciune iniţiat în Biserica „Sfânta Maria Regina Păcii
sursa ziarul adevarul


Un grup de credincioşi din toate confesiunile se roagă, la orice oră din zi sau noapte, într-o biserică din Timişoara. Ortodocşi, catolici şi neoprotestanţi din toată Timişoara s-au strâns împreună şi au pus bazele unei iniţiative unice în România, dar care există de mai mulţi ani în Europa şi America.

Cei 300 de timişoreni au lăsat la o parte convingerile bisericilor din care fac parte şi s-au mobilizat pentru rugăciuni perpetue. Practic, enoriaşii spun rugăciuni 24 de ore din 24, iar scopul lor, spun ei, este binele semenilor şi al umanităţii. Fiecare membru al grupului are libertatea să îşi aleagă momentul în care vine la biserică şi ce rugăciuni spune


Credincioşii sunt împărţiţi pe grupe, zile şi ore, astfel încât, în permanenţă, la Biserica „Sfânta Maria Regina Păcii“ din Timişoara să existe cel puţin două persoane care să spună rugăciuni. În fiecare lună, numărul persoanelor care sunt de acord să îşi rupă din timp şi să lupte pentru binele semenilor este în creştere. „Nu ne rugăm pentru noi, ci pentru toţi semenii noştri. Sunt atâtea rele în lume şi doar credinţa ne poate salva. Există şi oameni sceptici, pe care nu avem cum să îi condamnăm. De cinci ani există acest grup în Timişoara, care a fost preluat după model occidental. Primele grupuri au apărut după atentatele teroriste din 2001, de la World Trade Center. Biserica Catolică chiar recomandă aceste grupuri de rugăciune perpetuă. Orice credincios e binevenit. Nu contează ritul, ci credinţa“, a explicat Gherda Chişărău, una dintre susţinătoarele grupului. Ca biserica să nu rămână în niciun moment goală, voluntarii au fost împărţiţi pe ore şi zile, fiecare dintre ei alegând momentul când poate veni să spună rugăciuni. Ziua este coordonată de patru persoane, care se asigură că voluntarii pot să ajungă în timp util.


Iniţiativa unui poliţist


Grupul timişorean a fost creat în urmă cu cinci ani, iar coordonator este un poliţist timişorean, Florin Huluţă, care atunci când nu prinde hoţi sau nu are de rezolvat dosare penale se retrage în capela de la Biserica „Sfânta Maria Regina Păcii“. „Întemeierea acestei capele a fost o iniţiativă îndrăzneaţă. Era nevoie de o asemenea iniţiativă, mai ales că a fost atât de bine primită. Oricine se poate alătura grupului, nu există restricţii de niciun fel“, a spus Florin Huluţă.


Grupul de rugăciune perpetuă a avut un asemenea succes încât şi în Cluj-Napoca se pun bazele unui proiect asemănător. În plus, grupului din Timişoara i s-au alătura studenţi, medici, pensionari, dar şi cetăţeni străini, care au reşedinţa în oraşul de pe Bega. Iniţiatorii spun că membrii grupului sunt atraşi şi de faptul că rugăciunea perpetuă se bazează pe o acţiune similară, care are loc la Medjugorie, din Bosnia-Herzegovina.
Nu este pentru prima oară când cultele din Timişoara găsesc un punct comun pentru credinţa lor. În preajma Paştelui, toate bisericile din oraş participă împreună la un marş religios, la care vin sute de enoriaşi.

"Nu ne rugăm pentru noi, ci pentru toţi semenii noştri. Nu contează ritul, ci credinţa " Gherda Chişărău, susţinătoare

Acest post a fost editat de Luca.O: 05 January 2012 - 08:37 PM


#2 | pid:5171 | tid:2707
Luca.O

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 1578 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Confesiune:ortodox
Sfinţirea bisericii Sf. Maria Regina Păcii şi a Unităţii din Timişoara

Autor: Pr. Vasiloni Trandafir Florin
Rubrica: Actualitate
Data: 01.06.2008
sursa

Duminică 25 mai 2008, a avut loc la Timişoara sfinţirea bisericii greco-catolice Sf. Maria Regina Păcii şi a Unităţii. La acest eveniment a participat IPS Francisco Javier Lozano, Nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova; PS Alexandru Mesian, Episcop greco-catolic de Lugoj; PS Martin Roos, Episcop romano-catolic de Timişoara; IPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul ortodox al Banatului; Mons. Angelo Pop, Vicar General; protopopii greco-catolici Nicolae Teodeorescu, Silviu Bindea, Vasiloni Florin, Chisbora Nistor, împreună cu zeci de preoţi din Eparhie; preoţii Francesco Rizzi şi Cristian Augustin din Medjugorje; Maica Rozaria, fondatoarea Comunităţii Fiii Milostivirii Divine. De asemenea au participat sute de pelerini din întreaga ţară şi foarte mulţi credincioşi greco-catolici, romano-catolici, ortodocşi şi de alte confesiuni din Timişoara.

Programul sfinţirii bisericii a început de sâmbătă, 24 mai, cu o noapte de rugăciune şi de veghe. Deschiderea programului s-a făcut la ora 18 cu rugăciunea Sfântului Rozariu. De-a lungul nopţii s-au celebrat Sfinte Liturghii greco-catolice, romano-catolice şi ortodoxe, s-a recitat Rozariul cu misterele de bucurie, lumină, durere şi mărire; s-a celebrat Paraclisul Maicii Domnului şi a avut loc adoraţie euharistică. cântecele şi sunetele viorii şi ale chitarelor au răsunat în biserică, formaţia improvizată de muzicieni fiind condusă de violonista Melinda Dumitrescu. În cursul nopţii au avut loc şi două procesiuni în afara bisericii: procesiune cu Preasfântul Sacrament pe străzile oraşului, până în centru, în Piaţa Operei, la ora 0.30; şi procesiune cu Statuia Maicii Domnului în parcul din faţa bisericii, la ora 5.30.

În ziua de duminică, 25 mai, la ora 9.30, s-a pornit în procesiune de la casa parohială. La ora 10 a avut loc oficiul sfinţirii lăcaşului de cult, precedat de ritualul de sfinţire a apei. Biserica fiind neîncăpătoare pentru mulţimea estimată la mii de credincioşi, multă lume a urmărit Sfânta Liturghie afară în parc în faţa televizoarelor special amplasate şi a difuzoarelor. După Rugăciunea Amvonului, PS Alexandru a consacrat parohia şi pe credincioşii ei Inimii Neprihănite a Mariei. De asemenea s-a înălţat rugăciunea către Fecioara de la Sheshan, rugăciune propusă de Papa Benedict al XVI-lea credincioşilor de pe toate continentele, în vederea zilei de rugăciune pentru Biserica din China, fixată pentru 24 mai.

La sfârşitul Sfintei Liturghii au ţinut cuvântări: PS Alexandru Mesian, IPS Francisco Javier Lozano, Mitropolitul Nicolae Corneanu şi pr. prot. on. Ioan Chişărău, parohul comunităţii Regina Păcii. În încheierea cuvântărilor a vorbit primarul Gheorghe Ciuhandu, care a sprijinit atât recuperarea amplasamentului cât şi financiar lucrările de construcţie a bisericii.

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi