Sari la continut

Iisus Hristos
Nu cele ce se fac dupa fire sunt pacate, ci cele rele dupa alegerea cu voia. Nu e pacat a manca, ci a manca nemultumind, fara cuviinta si fara infranare. Caci esti dator sa tii trupul in viata, insa fara nici un gand rau. Nu e pacat a privi curat, ci a privi cu pizma, cu mandrie. Nu e pacat neinfranarea limbii la multumire si rugaciune, dar e pacat la vorbirea de rau. E pacat sa nu lucreze mainile milostenie, ci ucideri si rapiri. Si asa fiecare din madularele noastre pacatuieste, cand din sloboda alegere lucreaza cele rele in loc de cele bune, impotriva voii lui Dumnezeu. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

CHIVOTUL LEGII ( sursa : doxologia )  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:5073 | tid:2661
cristiboss56

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 2107 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
  • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
  • Confesiune:ORTODOX
Chivotul Legii este una dintre cele mai sfinte relicve ale umanităţii, deoarece a păstrat Tablele Legii date de Dumnezeu lui Moise, un vas de aur cu mană şi toiagul lui Aaron care a odrăslit. Pentru creştini, valoarea acestei relicve este imensă datorită sensului profetic al acestor lucruri sfinte, care anunţă plinătatea harului venit prin Hristos, Fiul lui Dumnezeu.
Conform Vechiului Testament, Chivotul Legii Vechi a fost ţinut în Templul lui Solomon, în cea mai sfântă încăpere a sa, numită Sfânta Sfintelor, până la invazia babiloniană din secolul al 6-lea B.C.
Capela Chivotului din Etiopia, acolo unde se păstrează acesta, are acum mari probleme cu hidroizolţia. Chivotul Legii este ţinut în mare taină şi doar un călugăr poate intra în capelă, având misiunea de a se îngriji de Chivot pentru toată viaţa sa. După ce acest călugăr moare, prin tragere la sorţi un alt călugăr va primi această misiune. Aşa că un singur om de pe pământ poate intra în încăperea Chivotului. Călugărul care păzeşte capela nu poate pleca niciodată din curtea acesteia.
Mulţi aventurieri, colecţionari şi arheologi au încercat să găsească şi să fotografieze Chivotul, fără a reuşi. Chiar regizorul Steven Spielberg a turnat un film numit "Indiana Jones şi păzitorii Chivotului pierdut" (1981), în care există doar ficţiune şi presupuneri.
În Sfânta Scriptură se vorbeşte clar despre acest obiect sfânt, făcut din lemn de salcâm, placat cu aur şi având deasupra sa doi heruvimi de aur.
Capela însă care adăposteşte Chivotul trebuie să fie restaurată pentru a împiedica apa de ploaie să intre în ea. Acest lucru înseamnă şi că Arca trebuie mutată de acolo, dând ocazie pelerinilor să o vadă.
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi