Sari la continut

Iisus Hristos
Cunostinta si frica de Dumnezeu aduc tamaduire de patimile trupului. Caci aflandu-se in suflet necunostinta lui Dumnezeu, patimile ramanand nevindecate fac sufletul sa putrezeasca ca printr-un puroi indelungat. Iar pentru aceasta sa nu invinovatim pe Dumnezeu, care a dat oamenilor pricepere si cunostinta. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Cuviosul Nicon de la Optina


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:4458 | tid:2418
BogdanO

    Avansat

  • cruce Operator
  • 1251 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Cu gandul in iad
  • Preocupari:invatatura ortodoxa a sfintilor parinti
  • Confesiune:crestin-ortodox
Păcatul îşi lasă pecetea nu numai pe suflet, ci şi pe înfăţişarea omului, pe comportamentul şi aspectul lui. (Cuviosul Nicon, 20, p. 5)

E greu să ne rupem de sub stăpânirea păcatului. Mântuitoare este frica morţii, iar milostivirea lui Dumnezeu dă vreme de pocăinţă, râvna trebuincioasă în lupta cu păcatul, chiar dacă acesta uneori şi biruieşte. De trebuinţă este să ne îndepărtăm de cele ce ne ispitesc şi îndeobşte de deşertăciuni. Scopul pentru care Dumnezeu îngăduie luptele este ca omul să dobândească smerenia şi să lepede părerea de sine. E de trebuinţă să respingem toată moleşeala şi să continuăm lupta cu păcatul. (Cuviosul Nicon, 20, p. 5)

Nimeni şi nimic nu poate vătăma pe om, dacă el singur nu se va vătăma. Şi, dimpotrivă, celui ce nu fuge de păcat, nici o mie de mijloace mântuitoare nu-i vor fi de ajutor. (Cuviosul Nicon, 6, p. 181)

Acest post a fost editat de BogdanO: 28 July 2011 - 06:38 AM

† ....Nu stii că, de ti-ai vărsa sângele tău pentru El, nici asa n-ai făcut ce erai dator să faci că altul e sângele Stăpânului, si altul sângele robului! Pocăieste-te si întoarce-te înainte de iesirea sufletului, ca nu cumva să vină moartea si tot leacul pocăintei să fie fără de folos. Că aici, pe pământ, are putere pocăinta;si numai aici; în iad n-are nici o putere. Să căutăm pe Domnul, cât avem timp! ...† (Sf.Ioan Gura de Aur)
"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" (Sfantul Siluan Athonitul)
"învatarea de vorbe nu foloseste nimic, daca lipseste purtarea sufletului cea placuta lui Dumnezeu. Dar pricina tuturor relelor este amagirea si ratacirea si necunostinta lui Dumnezeu † (Sf.Antonie Cel Mare)
"Credinţa dreaptă nu ne foloseşte cu nimic, atunci când avem o viaţă stricată"(Sf.Ioan Gura de Aur)
"283. Cunostinta fara lucrare, nu va mîntui pe nimeni în ziua mortii si a dreptei judecati a lui Dumnezeu.
284. Vai de noi, cei de azi, care ne silim sa învatam teorie multa si nu luam aminte la sudoarea cea din lucrare si la filosof ia cea din traire."

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi