Sari la continut

Iisus Hristos
Dumnezeu a facut omului cerul pe care il impodobesc stelele pentru om, pamantul pe care il lucreaza oamenii pentru ei insisi. Cei ce nu simt o atat de mare purtare de grija, au sufletul lipsit de minte. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Cuviosul Ambrozie de la Optina


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:4319 | tid:2362
BogdanO

    Avansat

  • cruce Operator
  • 1251 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Cu gandul in iad
  • Preocupari:invatatura ortodoxa a sfintilor parinti
  • Confesiune:crestin-ortodox
Trăieşte cum trăieşti şi unde apuci, numai nu te întrista şi nu te împuţina cu sufletul, întrebându-te ce va crede Domnul despre tine. Când eşti în situaţii dificile din cauza ciudăţeniei altora, să fii cu înţelepciune: tu fă cum poţi, iar ceilalţi să facă aşa cum vor. Nu ştii ce să răspunzi atunci când se vorbeşte despre faptul că ni s-a dat har? Credem fără îndoială că A. şi toţi creştinii ortodocşi au primit la botez har Dumnezeiesc, dar acesta lucrează şi se vădeşte în măsura împlinirii poruncilor lui Dumnezeu, dintre care prima este smerenia. Spus este: din roadele lor îi veţi cunoaşte pre ei (Matei 7: 16), aşa că la roade să te uiţi, şi mai ales la ale tale, cum sunt. (Cuviosul Ambrozie, 23, Partea I, p. 183)
† ....Nu stii că, de ti-ai vărsa sângele tău pentru El, nici asa n-ai făcut ce erai dator să faci că altul e sângele Stăpânului, si altul sângele robului! Pocăieste-te si întoarce-te înainte de iesirea sufletului, ca nu cumva să vină moartea si tot leacul pocăintei să fie fără de folos. Că aici, pe pământ, are putere pocăinta;si numai aici; în iad n-are nici o putere. Să căutăm pe Domnul, cât avem timp! ...† (Sf.Ioan Gura de Aur)
"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" (Sfantul Siluan Athonitul)
"învatarea de vorbe nu foloseste nimic, daca lipseste purtarea sufletului cea placuta lui Dumnezeu. Dar pricina tuturor relelor este amagirea si ratacirea si necunostinta lui Dumnezeu † (Sf.Antonie Cel Mare)
"Credinţa dreaptă nu ne foloseşte cu nimic, atunci când avem o viaţă stricată"(Sf.Ioan Gura de Aur)
"283. Cunostinta fara lucrare, nu va mîntui pe nimeni în ziua mortii si a dreptei judecati a lui Dumnezeu.
284. Vai de noi, cei de azi, care ne silim sa învatam teorie multa si nu luam aminte la sudoarea cea din lucrare si la filosof ia cea din traire."

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi