Sari la continut

Iisus Hristos
Cand inchizi usile camarii tale si esti singur, cunoaste ca este cu tine ingerul randuit de Dumnezeu fiecarui om. Elinii il numesc demonul propriu. Acesta, fiind neadormit, si neputand fi inselat, este pururea cu tine, toate vazandu-le, fara sa fie impiedicat de intuneric. Dar cu el este si Dumnezeu, Cel ce se afla pretutindeni. Caci nu este vreun loc sau vreo materie in care nu este Dumnezeu, ca Cel ce e mai mare ca toti si pe toti ii cuprinde in mana Sa. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Cuviosul Iosif de la Optina


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:4315 | tid:2358
BogdanO

    Avansat

  • cruce Operator
  • 1251 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Cu gandul in iad
  • Preocupari:invatatura ortodoxa a sfintilor parinti
  • Confesiune:crestin-ortodox
Uneori Dumnezeu ne susţine simţitor cu harul Său, dar, pentru nesocotinţă şi neatentie fată de aceste manifestări ale harului, acesta ne părăseşte, pentru că īnsuşi Domnul a poruncit să nu aruncăm mărgăritare īnaintea porcilor...
Cu smerenie mărturisim că aceştia suntem, iar pentru smerenie vom primi de la Dānsul ajutor īn păcătoşenia noastră. (Cuviosul Iosif, 11, p. 282)

Mi-ai scris că starea de har īn care te-ai aflat a trecut şi că iarăşi te rogi cu īmprăştiere. Să nu te tulburi de aceasta. Astfel de lucruri se īntāmplă cu toţi cei care doresc să vieţuiască īn cucernicie. Va bucura Dumnezeu pe om cu harul Său, după care īl va lăsa īn neputinţele lui, pentru ca sa-şi vadă īn primul rānd nemernicia şi, īn al doilea rānd, să nu se lenevească, ci să se ostenească cu sforţare, căutānd şi cerşind harul. Ai mai scris că ţi-ai īntrerupt rugăciunea de noapte, ca să nu adormi şi să scapi Utrenia. Da, chiar şi Domnul a zis: Acestea să le faceţi şi acelea să nu le lăsaţi (Matei 23: 23). Cred că a-ţi oferi puţină odihnă va fi ceva mai simplu pentru tine. Mai bine ţine-te de mustrarea de sine. (Cuviosul Iosif, 107)
† ....Nu stii că, de ti-ai vărsa sângele tău pentru El, nici asa n-ai făcut ce erai dator să faci că altul e sângele Stăpânului, si altul sângele robului! Pocăieste-te si întoarce-te înainte de iesirea sufletului, ca nu cumva să vină moartea si tot leacul pocăintei să fie fără de folos. Că aici, pe pământ, are putere pocăinta;si numai aici; în iad n-are nici o putere. Să căutăm pe Domnul, cât avem timp! ...† (Sf.Ioan Gura de Aur)
"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" (Sfantul Siluan Athonitul)
"învatarea de vorbe nu foloseste nimic, daca lipseste purtarea sufletului cea placuta lui Dumnezeu. Dar pricina tuturor relelor este amagirea si ratacirea si necunostinta lui Dumnezeu † (Sf.Antonie Cel Mare)
"Credinţa dreaptă nu ne foloseşte cu nimic, atunci când avem o viaţă stricată"(Sf.Ioan Gura de Aur)
"283. Cunostinta fara lucrare, nu va mîntui pe nimeni în ziua mortii si a dreptei judecati a lui Dumnezeu.
284. Vai de noi, cei de azi, care ne silim sa învatam teorie multa si nu luam aminte la sudoarea cea din lucrare si la filosof ia cea din traire."

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi