Sari la continut

Iisus Hristos
Viata trupului si lucrurile de multa bogatie si putere in viata aceasta i se face sufletului moarte. Iar osteneala, rabdarea, lipsa purtata cu multumita si moartea trupului este viata si fericire vesnica a sufletului. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

STIRI ORTODOXE +


1401 postari la acest topic

#1401 | pid:12876 | tid:2320
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 3982 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
Zeci de teologi din mediul academic mondial au participat în perioada 10 – 12 ianuarie la Simpozionul internaţional cu tema Reflecţii privind viitorul Ortodoxiei mondiale care a loc la Ierusalim. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Teologică Ortodoxă Internaţională (IOTA).

Scopul reuniunii a fost definirea viziunii organizaţionale şi pregătirea conferinţei inaugurale care se va desfăşura la Iaşi la începutul anului 2019, potrivit Trinitas Tv.

Simpozionul a fost deschis de Paul Gavrilyuk, preşedintele Asociaţiei, care a realizat o scurtă prezentare a instituţiei.

În continuare, coordonatorii ştiinţifici ai grupurilor tematice de lucru au prezentat şi supus spre dezbatere declaraţiile de viziune, astel încât la finalul simpozionului să poată fi definită viziunea organizaţională a asociaţiei.

Grupul teologilor români a fost reprezentat de Alexandru Tudorie, lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, care a prezentat aspecte privind specificul ortodoxiei româneşti şi contribuţia teologilor români la dialogul panortodox.

Paul Gavrilyuk a apreciat că ‘întâlnirea din aceste zile a fost foarte productivă’, deoarece ‘am avut posibilitatea să exprimăm viziunea principală a organizaţiei noastre’.

În timpul întrunirii, s-au purtat discuții legate de viitorul teologiei ortodoxe, pornind de la diferitele domenii ale teologiei, a spus Cătălin Jekel, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor.

Conferința inaugurală a Asociației Internationale a Teologilor Ortodocsi, intitulată Unitate panortodoxă şi sinodalitate, se va desfăşura la Iaşi în 9-12 ianuarie 2019.


"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#1402 | pid:12885 | tid:2320
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 3982 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureștilor și Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic (AMPT) au semnat luni după-amiază un protocol de colaborare pentru Anul Centenar 2018. Protocolul urmărește realizarea unor evenimente comune cu scopul de a evidenția frumusețea culturală a Capitalei.

Evenimentul din 15 ianuarie 2018 a avut loc în Sala Sfântul Ioan Casian a Palatului Patriarhiei.

Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor au fost reprezentate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, respectiv Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Din partea AMPT a semnat Oana Valeria Zaharia, directorul instituției.

„Protocolul semnat de Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, vizează sărbătorirea Centenarului Marii Uniri și este primul de acest gen”, a declarat pentru Radio Trinitas Oana Valeria Zaharia, Directorul AMPT.

Directorul AMPT a evidențiat câteva proiecte care vor face obiectul acestei colaborări, pentru marcarea Anului Centenar:

festivitățile care vor avea loc cu prilejul sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului;concerte speciale de Paști și de Crăciun;editarea de albume cu tematică religioasă și patriotică.

„Este primul protocol de acest gen. Sperăm să desfășoare cât se poate de perfect și să urmeze și altele”, a subliniat Oana Valeria Zaharia.

„Este vorba în primul rând despre unitatea și colaborarea dintre instituții”.

În același context, PS Timotei Prahoveanul a subliniat importanța colaborării dintre instituții:

„Acest protocol încearcă să pună în lumină monumentele și patrimoniul turistic, dar și activitățile pe care noi, Biserica și Statul împreună, le vom avea într-un calendar comun în acest an atât de important. Este vorba în primul rând despre unitatea și colaborarea dintre instituții”.

Preasfinția Sa a amintit că Biserica deține „un patrimoniu inestimabil, cu monumente numeroase și cu istoria care pune în lumină anumite perioade, cum este și aceea a Unirii de la 1918”. Ierarhul și-a exprimat speranța ca aceste lucruri să aducă în Anul Centenar „mai multă lumină peste ceea ce s-a făcut și peste ceea ce se face”.

Mai multe evenimente cultural-religioase vor fi organizate de Patriarhia Română prin Arhiepiscopia Bucureștilor în Anul Centenar. Tematica omagială și comemorativă a anului 2018 în Patriarhia Română sunt legate de celebrarea a o sută de ani de la Marea Unire.

Astfel, în data de 1 ianuarie, anul 2018 a fost proclamat drept An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română.

Protocolul semnat este valabil până în data de 31 decembrie 2018, cu posibilitatea de prelungire.


"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi