Sari la continut

Iisus Hristos
Precum iese omul din pantecele maicii sale, asa si sufletul, gol iese din trup: unul curat si luminos, altul avand petele greselilor, iarasi altul, negru de multimea pacatelor. De aceea sufletul rational si iubitor de Dumnezeu, aducandu-si aminte si gandindu-se la relele de dupa moarte, vietuieste cu evlavie ca sa nu fie osandit pentru acelea. Iar cei ce nu cred, fiind nepriceputi cu mintea, nu se poarta cu evlavie si pacatuiesc, nesocotind cele de dincolo. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

STIRI ORTODOXE +


1506 postari la acest topic

#1171 | pid:12207 | tid:2320
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4264 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul ales al Eparhiei Hușilor, va fi întronizat duminică, 22 octombrie 2017. Slujba va fi oficiată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în Catedrala Episcopală din Huși.

PS Ignatie va fi cel de-al 52-lea Episcop al Eparhiei Hușilor. Ierarhul a fost alesîn data de 5 octombrie cu majoritate de voturi de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul ședinței de lucru prezidate de Părintele Patriarh Daniel. Scaunul de Episcop al Hușilor a rămas vacant în luna august, în urma retragerii Episcopului Corneliu.

Jurisdicţia Episcopiei Huşilor este asupra întregului judeţ Vaslui și este o Eparhie sufragană Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.Episcopia Huşilor a fost întemeiată în anul 1598, funcţionând neîntrerupt până în vremea comunismului, când a fost desfiinţată. Episcopia și-a reluat activitatea în anul 1996.

Episcopia cuprinde trei protopopiate: Huşi, Bârlad si Vaslui, cu 280 parohii și 226 de filii, 500 lăcaşe de cult, 16 mănăstiri, 275 preoti, 250 de călugări, un Seminar Teologic şi câteva aşezăminte sociale.

Noul Episcop al Hușilor, până recent Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, s-a născut în 7 iulie 1976, în Bilbor, jud. Harghita. Preasfinţitul Ignatie a absolvit Şcoala Generală în comuna natală, Bilbor, jud. Harghita în anul 1991. A urmat cursurile Colegiului „Mihai Eminescu” din Topliţa, jud. Harghita (1991-1992), ale Seminarului Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Ştefan” Alba Iulia (1992-1997) şi ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia (1997-2001).

A fost admis la cursurile doctorale de la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna”, Sibiu, specializarea Patrologie şi Literatură Postpatristică, sub îndrumarea ştiinţifică a arhid. prof. univ. dr. Constantin Voicu (2001-2007). Studiile doctorale au fost continuate la Facultatea de Teologie „Patriarhul Justinian” din cadrul Universităţii Bucureşti, sub îndrumarea ştiinţifică a diac. prof. univ. dr. Ioan Caraza (2007-2011), sub a cărui conducere magistrală a întocmit şi susţinut teza de doctorat: Sfântul Grigorie Palama şi doctrina despre energiile necreate (Bucureşti, 2011).

În perioada 2003-2008 a urmat studii postuniversitare (doctorat) în Atena, ca bursier al Sfântului Sinod al Greciei şi al YKY (Idrima Kratikon Ipotrofion).  În prezent este doctorand al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „Ethniko Kapodistriako”, Atena, pregătind o teză de doctorat cu tema Contribuţia teologilor români contemporani la dialogul teologic intercreştin, sub îndrumarea ştiinţifică a arhim. prof. univ. dr. Nikolaos Ioannidis şi a Î.P.S. Mitropolit prof. univ. dr. Hrisostomos Savvatos.

A fost hirotonit diacon şi preot în anul 2001 şi tuns în monahism în 2008, pe seama Mănăstirii Sfânta Treime din Alba Iulia (Catedrala arhiepiscopală). În acelaşi an a fost ridicat la rangul de protosinghel, iar în 2011 la cel de arhimandrit.

În data de 24 octombrie 2011 a fost ales, în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, cu titulatura Mureşeanul. Hirotonia în arhiereu a avut loc în data de 11 decembrie 2011 la Catedrala Mitropolitană Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail din Paris, Franţa.


"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#1172 | pid:12209 | tid:2320
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4264 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
În discursul principal adresat participanților la conferința despre Cercul Arctic din Reykjavik, Islanda, Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, a propus „o nouă deliberare cu privire la soarta pământului”.

Conferința din 13-15 octombrie, care a atras mai mult de 2000 de participanți din 50 de țări, a reunit lideri religioși, oameni de știință, reprezentanți ai guvernelor, susținători, și indigeni pentru cea mai mare întrunire anuală internațională centrată pe viitorul zonei arctice.

În discursul său, Patriarhul Ecumenic a amintit de vremea în care oamenii religioși erau relativ indiferenți și uneori chiar ostili față de știință. „Astăzi, cu toate că unele dintre aceste conexiuni au devenit mai perceptibile și mai concrete, nu există un lider religios în lume care să nu fie într-un fel sau altul preocupat de provocările reprezentate de poluare și schimbările climatice”, a spus Sanctitatea Sa.

Citiți textul integral al discursului Sanctității Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, rostit la conferința Cercul Arctic din Reykjavik, Islanda:

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu – Discurs la Conferința pentru Cercul Arctic (Reykjavik, Islanda, 13 octombrie 2017)

Este o onoare să mă adresez întâlnirii Cercul Arctic la invitația plină de bunăvoință a organizatorilor, în special a președintelui fondator și fost președinte al Islandei, Excelența Sa Olafur Ragnar Grimsson. În plus, este un privilegiu pentru mine să fiu alături de voi în acest centru remarcabil de conferințe pentru o deliberare proaspătă asupra sorții pământului. În multe privințe, atât simbolice cât și substanțiale, această parte a lumii reprezintă și reflectă însuși nucleul modului în care abordăm și ne referim la schimbările climatice globale.

Nu numai pentru că pericolul unei catastrofe ecologice care poate fi evitată este astăzi mai acut și mai actual decât oricând, ci și pentru că ne aflăm într-o regiune a cărei frumusețe minunată dar fragilă este o inspirație imediată, dar și un avertisment pentru oricine se îngrijește de viitorul planetei noastre.

Desigur, v-ați putea întreba de ce un conducător de biserică se adresează unei organizații laice.  Au trecut peste două decenii de când am început să convocăm simpozioane despre religie, știință și mediu, cu un accent special pe apele pământului. În primele zile ale efortului nostru, mulți oameni au fost contrariați de legăturile pe care am încercat să le stabilim. Într-adevăr, oamenii religioși au fost relativ indiferenți și uneori chiar ostili față de știință; și mulți oameni de știință și ecologiști puteau vedea o relație mică între lumile lor și lumea credinței și spiritualității.

Astăzi, cu toate că unele dintre aceste conexiuni au devenit mai perceptibile și mai concrete, nu există un lider religios în lume care să nu fie într-un fel sau altul preocupat de provocările reprezentate de poluare și schimbările climatice. În acest moment, tot mai mulți oameni recunosc că atât conștiința religioasă cât și știința mediului se preocupă de întrebările finale  – cu felul în care ne modelăm destinul omenirii, al planetei și al întregii creații.

Numai din acest motiv, liderii spirituali și ecologiștii nu pot evita de a se angaja într-un dialog profund unii cu alții. Mai mult, nici prietenii noștri, stimații oameni de știință, nici colegii noștri, liderii religioși, nu s-ar angaja într-un asemenea dialog, dacă am crede că viitorul planetei noastre ar fi fără speranță și ireversibil. Tocmai pentru că noi toți credem în potențialul de a salva pământul și de a reface legământul dintre oameni și Dumnezeu Creatorul într-un duh de smerenie, pocăință și recunoștință.

Discuțiile pe schimbările climatice tind adesea să se centreze pe probleme politice, economice și tehnice, mai mult decât influența și impactul asupra oamenilor. Cu toate acestea, adevărul este că grija pentru creație este un aspect profund religios, chiar spiritual. Trebuie ca totdeauna să fim conștienți de impactul dramatic la nivel social și cultural cu care se confruntă oamenii ca urmare a schimbărilor climatice. Schimbările climatice reprezintă o chestiune de existență, alimentație și supraviețuire individuală și culturală. Într-adevăr, pentru populația indigenă a Arcticii, schimbările climatice nu sunt numai o teorie în Arctica, ci este o realitate pură și periculoasă. Dincolo de toate, sunt și o problemă vitală pentru oameni. Ele privesc oamenii și toate făpturile, ceea ce înseamnă că îl privește și pe Dumnezeu în calitate de Creatorul lor viu.

Oamenii de știință ne spun că Arctica este o imagine vibrantă și o oglindă vie a stării planetei noastre în ansamblu. Pentru oamenii de știință, Arctica este barometrul sănătății climatice a globului. Infracțiunile ecologice comise în alte regiuni – inclusiv contaminarea chimică și radiațiile nucleare – sunt clar evidente în mediul arctic. Mai presus de toate, creșterea dramatică a temperaturilor globale are un efect palpabil asupra peisajului arctic.

Cu toate acestea, atâtea societăți și activități industriale care provoacă schimbările climatice sunt adesea oarbe față de consecințele comportamentului lor. Dar aici, la Cercul Arctic, este posibil să vedem mult mai clar tot felul de lucruri. Când vizităm această parte pură a planetei, nu ne putem ascunde ochii nici de la frumusețea creației lui Dumnezeu, nici de la schimbările pe care necugetarea umană le-a generat. De asemenea, nu putem evita să cugetăm la consecințele teribile pentru restul lumii și pentru viitorul ei, dacă ghețarii continuă să se topească și nivelurile mării continuă să crească.

De aceea, în timpul simpozionului nostru despre zona arctică de acum aproape zece ani, am stat în tăcere în rugăciune înaintea ghețarilor care se topeau și înaintea înțelepciunii populației indigene din Groenlanda vecină. După aceea, împreună cu toți liderii religioși prezenți, am semnat Acordul Icefjord, „recunoscând interdependența întregii vieții, care în multele ei manifestări susține această planetă, și conștientizând dependența noastră de această mulțime de relații, angajându-ne la cele mai simple acte de iubire, compasiune și recunoștință față de vasta rețea a vieții, și proclamând sarcina generației noastre de a lăsa acest pământ sfânt în toată înțelepciunea și frumusețea generațiilor viitoare”.

Dragi prieteni, creația este o rețea complicată de viață, iar acțiunile oamenilor pot fie să o dezvolte, fie să o distrugă. Ce se întâmplă în nordul îndepărtat va afecta ceea ce se întâmplă în sudul îndepărtat. Dacă mediul cercului arctic se schimbă acum într-un ritm înspăimântător, aceasta se datorează activităților economice și alegerilor cu privire la energie în lumea industrializată din sud, vest și est.

Orice alterare a mediului arctic are potențialul de a inunda insulele de la tropice sau orașele atât de îndepărtate cum sunt Manila sau Miami, așa cum observăm în mod repetat în condițiile climatice nemiloase ale lumii noastre. Pur și simplu nu există nici un segment al rasei umane – nici un popor sau guvern și nicio cultură sau comunitate – care să se izoleze de destinul omenirii și de viața pe pământ în general.

Desigur, pentru a schimba ceea ce vedem, trebuie să schimbăm modul în care privim. Trebuie să schimbăm modul în care percepem și tratăm lumea, cum ne folosim cunoștințele și aptitudinile pentru a o susține și îmbunătăți. Această nouă intimitate și interconexiunea în rețeaua creației care o însoțește nu trebuie să fie un lucru rău dacă învățăm să discernem ceea ce Scriptura creștină numește „semnele vremilor” (Matei 16:3).

Într-o anumită măsură, ne apropiem cu toții printr-o experiență comună de teamă și suferință, deoarece consecințele schimbărilor climatice sunt resimțite în diferite moduri. Într-o perioadă în care urgențele climatice de multe feluri afectează viețile a sute de milioane de oameni, cel mai recent în forma uraganelor devastatoare din Statele Unite ale Americii, nu avem nicio altă opțiune morală decât de „a ne purta sarcinile unii altora”, după cum ne îndeamnă Noul Testament (Galateni 6:2).

În zona arctică, ghețarii care se topesc amenință modul de viață tradițional. Într-adevăr, viziunea lumii asupra popoarelor indigene din această regiune ar trebui să ne reamintească de responsabilitatea și respectul pe care le datorăm creației și, prin intermediul creației, Creatorului nostru.

În același timp, Oceanul Arctic nu numai că pătrunde în Oceanul Pacific, ci influențează și restul lumii prin încălzirea globală, creșterea nivelului mării și schimbarea tiparelor de viață. Nu ne mai surprinde faptul că în sud-estul Europei există o combinație alarmantă de valuri de căldură și inundații. În Africa, deșertificarea și lipsa de apă duc la nesfârșite probleme de sănătate. În Asia, există secete și incendii în creștere. În America de Sud, incendiile și defrișările sunt printre numeroșii factori care schimbă clima. Iar oamenii de știință ne informează că toate aceste fenomene sunt inseparabile și direct interconectate.

Dacă am ști să învățăm lecțiile corecte, rețeaua de conexiuni cauzale dintre evenimentele extreme din diferitele părți ale lumii ar putea avea un efect de trezire. Aceste legături ar trebui să ilustreze fiecărui popor și fiecărei comunități cât de strâns sunt implicate față de alte popoare sau comunități. Acum ar fi mai evident ca niciodată că nici un stat național sau grupare etnică – și cu siguranță nicio clasă economică – nu poate spera să-și promoveze interesele proprii pe termen nelimitat în detrimentul celeilalte părți a omenirii și a resurselor planetei.

Avem nevoie de conducere din partea guvernului și depindem de colaborarea interdisciplinară. Ca să reafirmăm un simplu adevăr care ne-a călăuzit toate inițiativele ecologice legate de protejarea apelor pământului: suntem cu toții în aceeași barcă!

În calitate de lideri și membri ai Cercului Arctic, apreciem dedicarea sinceră și responsabilitățile enorme. Aceste responsabilități sunt acum mai serioase decât în orice alt moment din istorie. Cu toții avem o ocazie unică – pentru prima dată în istorie – să schimbăm și să direcționăm cursul viitorului și al planetei noastre. Prin urmare, din partea Patriarhiei Ecumenice, care este responsabilizată în mod special de istorie pentru bunăstarea întregului pământ locuit, vă asigurăm că vă stăm alături în conștiință și convingere. Vă suntem alături în rugăciune și în crez. Și vă suntem alături în parteneriat și solidaritate. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!


"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#1173 | pid:12221 | tid:2320
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4264 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
Pelerinajul la sărbătoareaSfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor (prăznuit la 27 octombrie), organizat ca în fiecare an de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor, se va desfăşura în perioada 24-29 octombrie 2017 după următorul program:

Marţi, 24 octombrie 2017, laora 12.30, va avea locprocesiunea Calea Sfinţilor,cu Icoana şi Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor de la Catedrala Patriarhală, pe bulevardul Regina Maria din Bucureşti, până la bazaColinei Patriarhiei.

Începând cu aceeaşi oră, de la Catedrala MitropolitanăSfântul Spiridon – Nou, vor fi aduse în procesiune un fragment din Lemnul Sfintei Cruci, Icoana și Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, precum șiIcoana Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, pe traseulCalea Şerban Vodă, stradaBibescu Vodă, până la urcarea pe Dealul Patriarhiei.

Delegaţia Bisericii Ortodoxe Ruse condusă de Preafericitul Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, va aduce, în 26 octombrie a.c., şi va oferi pentru închinarea pelerinilor un fragment din Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, care apoi va fi dăruit comunităţii ortodoxe ruse din Bucureşti (BisericaSfântul Nicolae – Tabacu).

La ora 13.00, cele două procesiuni se vor întâlni laSfânta Cruce brâncoveneascădin piatră, de la baza Colinei Patriarhiei, şi vor înainta împreună până la Catedrala Patriarhală, unde acestea vor fi întâmpinate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Altarul de vară. Apoi, fragmentul din Lemnul Sfintei Cruci, Sfintele Icoane şi Sfintele Moaşte vor fi depuse spre închinare în noul baldachin de pe Colina Patriarhiei,pentru a fi cinstite de către cler şi credincioşi până în seara zilei de duminică, 29 octombrie 2017.

Miercuri, 25 octombrie 2017, de la ora 9.30, se va săvârși Sfânta Liturghie, în Catedrala patriarhală.

Joi, 26 octombrie 2017, lasărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, de laora 9.30, se va săvârşi Sfânta Liturghie de către Preasfinţitul Părinte Vahtang, Episcop de Nikortsmind (Patriarhia Georgiei),împreună cu un sobor de ierarhi români, preoţi şi diaconi.

Vineri, 27 octombrie 2017,la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor,între orele 6.00-8.00, înCatedrala Patriarhală, se va săvârși Sfânta Liturghie,pentru împărtășirea pelerinilor.

Începând cu ora 9.00, laAltarul de vară lângă Catedrala patriarhală, va fi săvârşită Sfânta Liturghiede către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei, Durresului şi al Întregii Albanii, Preafericitul Părinte Rastislav, Arhiepiscop dePrešov şi Mitropolit al Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehiei şi din Slovacia, împreună cu ierarhii străini delegaţi ai Bisericilor Ortodoxe surori şi ierarhii români prezenți la hram, preoţi şi diaconi.

La ora 18.00, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” dinPalatul Patriarhiei va avea loc etapa finală a celei de a zecea ediţii a Festivalului – Concurs Naţional de Muzică bisericească „Lăudaţi  pe Domnul!”, transmis în direct la Radio Trinitas şi TRINITAS TV.

Sâmbătă, 28 octombrie 2017, la sărbătoareaSfântului Ierarh Iachint de Vicina, între orele 6.30-8.30, în Catedrala Patriarhală, se va săvârşi Sfânta Liturghie.

De la ora 9.00, va avea loc slujba Te Deum la 10 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, în prezenţa ierarhilor români şi străini, a clerului şi credincioșilor.

La ora 10.00, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” dinPalatul Patriarhiei, va avea loc şedinţa solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, dedicatăAnului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română. În cadrul şedinţei solemne, Întâistătătorii sau şefii delegaţiilor Bisericilor Ortodoxe surori vor prezenta expuneri cu privire la Dificultățile mărturisirii credinței în timpul regimului comunistși importanța libertății religioase astăzi.

De asemenea, vor fi prezentate sintetic cele mai importante activităţi cu caracter religios-duhovnicesc, cultural-editorial şi mediatic desfășurate de eparhiile Patriarhiei Române din ţară şi din străinătate, în anul 2017. La final, va fi vizionat filmul documentar:Patriarhul Justinian.Şedinţa solemnă a Sfântului Sinod va fi transmisă în direct de Radio TRINITAS şi TRINITAS TV.

La ora 12.30, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, va fi vernisatăexpoziția de fotografii Justinian Patriarhul – Viața și activitatea.

Duminică, 29 octombrie 2017, la ora 9.00, Preafericitul Părinte Rastislav, Arhiepiscop dePrešov, Mitropolit al Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehiei şi din Slovacia, va oficia Sfânta Liturghie.

În ziua de duminică, 29 octombrie 2017, Sfintele Moaşte vor rămâne spre cinstire în baldachinul de pe Colina Patriarhiei până la încheierea pelerinajului.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE


"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#1174 | pid:12222 | tid:2320
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4264 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
Renumitul duhovnic român, Părintele Paisie Olaru, a trecut la cele veşnice în 18 octombrie 1990. În ultima parte a vieţii s-a nevoit la Schitul Sihla şi Mănăstirea Sihăstria.

Părintele Paisie Olaru s-a născut în 20 iunie 1897 în satul Stroiești, comuna Lunca, județul Botoșani, primind la botez numele de Petru. A intrat în obștea Schitului Cozancea – Botoșani în anul 1921, iar un an mai târziu a fost tuns în monahism ca schimonah, primind numele de Paisie.

A fost hirotonit diacon în 14 octombrie 1943 și preot în 4 aprilie 1947, a fost egumen al schitului timp de un an, între 1947-1948. În 1948 s-a retras la Mănăstirea Neamț, între anii 1949-1953 a viețuit la Mănăstirea Slatina-Suceava, iar din 1954 la Mănăstirea Sihăstria.

Până la sfârșitul vieții a fost duhovnic al obștii și al credincioșilor veniți în număr mare din toate colțurile țării. Între 1972-1984 s-a nevoit la Schitul Sihla, iar ultimii ani în chilia sa de la Sihăstria.


"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#1175 | pid:12231 | tid:2320
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4264 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
În acest an, sărbătoareaSfântului Dimitrie, Ocrotitorul Bucureştilor, va fi una istorică pentru românii ortodocşi. Trei conducători de Biserici Ortodoxe Autocefale vor fi prezenţi la Bucureşti, onorând invitaţia Patriarhului Daniel de a participa la manifestările religioase şi culturale prilejuite de hramul Catedralei Patriarhale, 27 octombrie.

Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Rusiei, Preafericitul Părinte Anastasios, Arhiepiscopul Albaniei, şi Preafericitul Părinte Rastislav, Mitropolitul Cehiei şi Slovaciei, se vor afla în Capitala României în contextul Anului Comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului şi al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Daniel.

Invitaţia a fost lansată tuturor Bisericilor Ortodoxe din fostele ţări comuniste: Rusia, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Polonia, Georgia, Albania şi Cehia.

Patriarhul Kiril | Biserica Ortodoxă a Rusiei

Preafericitul Părinte Kirill este primul patriarh rus care vizitează România după căderea regimului comunist din 1989. Ultima vizită a unui Patriarh rus a avut loc în 1988, într-o perioadă când regimul dictatorial al lui Nicolae Ceauşescu se apropia de sfârşit. Până la vizita din 1988, trecuseră 26 ani de când un Patriarh al Moscovei, şi anume Alexei I, se afla în România. El a vizitat ţara noastră de două ori, în anii 1947 şi 1962.

Conducătorul actual al Bisericii Rusiei s-a născut în data de 20 noiembrie 1946 în oraşul Leningrad. A fost ales Patriarh în 27 ianuarie 2009 şi inscăunat în 1 februarie 2009 în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Preafericitul Părinte Anastasie | Biserica Ortodoxă a Albaniei

Arhiepiscopul de Tirana, Durres şi al Întregii Albanii se va afla pentru a treia oară la Bucureşti. Preafericirea Sa a fost prezent în România cu prima ocazie în perioada 25-27 octombrie 1995, cu prilejul aniversării a 110 ani de la recunoaşterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române şi a 70 ani de la înfiinţarea Patriarhiei Române. Următoarea vizită oficială a sa a avut loc, la invitaţia Patriarhului Teoctist, în anul 2003, în perioada 8-19 noiembrie.

Întâistătătorul care conduce destinele Bisericii Ortodoxe a Albaniei de douăzeci şi cinci de ani s-a născut în 4 noiembrie 1929 în Piraeus, Grecia. În anul 1960 este hirotonit diacon şi peste patru ani preot. În 1991 după căderea guvernului comunist din Albania, Anastasie este numit Exarh Patriarhal al Bisericii Albaniei de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, având misiunea de a restabili Autocefalia Bisericii din Albania.

Preafericitul Părinte Anastasie a fost numit arhiepiscop de Tirana în data de 24 iunie 1992, iar apoi, în 2 august, a fost întronizat.

Preafericitul Părinte Rastislav | Biserica Ortodoxă a Ținuturilor Cehiei și Slovaciei

Preafericitul Părinte Rastislav, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehiei şi din Slovacia, se va afla pentru prima oară la Bucureşti după întronizarea sa ca primat al Bisericii Cehiei și Slovaciei, în 2013.

Mitropolitul Rastislav s-a născut în 25 ianuarie 1978, în Snina, Slovacia. În 18 noiembrie 2012 a fost hirotonit episcop de Presov. În 11 ianuarie 2013 a fost ales Mitropolit al Bisericii Ortodoxe a Ținuturilor Cehiei și Slovaciei.  Întronizarea a avut loc în 10 februarie 2013.

Ultimul Primat al Bisericii Ortodoxe a Cehiei, actualul Mitropolit Emerit Krystof, a vizitat România în anul 2015. Acesta a fost prezent laFestivalul Românilor de Pretutindeni, la Arad, în perioada 8-9 iulie, s-a întâlnit la București cu Preafericitul Părinte Daniel și a fost prezent la Iași, la sărbătoarea Sfintei Parascheva.


"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#1176 | pid:12232 | tid:2320
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4264 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
Procesiunea Calea Sfinților va avea loc marți, 24 octombrie 2017. Manifestarea va consta într-un pelerinaj pe străzile Capitalei cu moaștele și icoana Ocrotitorului Bucureștilor, alături de alte odoare de preț ale Bisericii.

Conform tradiției, de la ora 12:30 vor pleca în procesiune două alaiuri: unul de la Catedrala patriarhală și altul de la Catedrala mitropolitană, având ca punct de întâlnire Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei, după cum urmează:

Prima coloană va porni din Catedrala patriarhală cu moaștele și icoana Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou spre bisericaSfântul Nicolae – Vlădica și pe Bulevardul Regina Mariapână la Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei.

A doua coloană va porni de la Catedrala mitropolitană – Biserica Sf. Spiridon Nou cu un fragment din Lemnul Sfintei Cruci (de la Parohia Sf. Vasile – Victoria, Protoieria Sector 1 Capitală), moaștele și icoana Sf. Ier. Nectarie de la Eghina și Icoana Sfântului Cuvios Serafim de Sarov pe traseul: Calea Șerban Vodă șiStr. Bibescu Vodă până laCrucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei.

În jurul orei 13:00 coloanele de slujitori și credincioși se vor întâlni la Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei. Aici va fi rostită Ectenia întreită, și se vor intona troparele Sf. Cruci, al Sf. Sfântului Cuv. Dimitrie cel Nou și al Sf. Ier. Nectarie.

Procesiunea va înainta pe Colină spre Altarul de vară de lângă Catedrala patriarhală, iar Lemnul Sf. Cruci, alături de raclele cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina vor fi depuse în baldachinul special pregătit.


"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#1177 | pid:12234 | tid:2320
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4264 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
Împlinim astăzi, 20 octombrie 2017, doi ani de prezență în Social Media. În luna octombrie a anului 2015, Agenţia de ştiri Basilica a pătruns în sfera rețelelor de socializare prin înfiinţarea de conturi pe următoarele reţele: Facebook RO/ EN,Twitter RO/ EN, Instagram,Google+ şi Youtube.  Ulterior a fost creat și un cont dePinterest.

Într-un cuvânt adresat în data de 30 iunie 2010, Părintele Patriarh Daniel a numit spaţiul virtual drept un Aeropag al modernităţii şi a indicat faptul că Biserica trebuie să folosească aceste mijloace de comunicare (reţelele de socializare) în lucrarea ei pastoral-misionară.

Potrivit site-uluifacebrands.ro, numărul conturilor de Facebook în România a crescut cu 15,66% în anul 2016, ajungând la începutul anului 2017 la 9,6 milioane de utilizatori. Totodată, o statistică a celor de la Zelist Monitor indică faptul că în România există 570.000 de utilizatori pe Instagram și 380.000 pe Twitter.


"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#1178 | pid:12235 | tid:2320
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4264 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
Palatul Patriarhiei din București va găzdui, în perioada 23-29 octombrie 2017, Congresul Internaţional de TeologieViaţa Bisericilor Ortodoxe în timpul comunismului – persecuţie, rezistenţă şi mărturisire. Manifestarea va avea loc în contextul anului 2017, declarat în Patriarhia Română drept An comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Lucrările congresului vor fi structurate în următoarele patru secțiuni:

 Ostilitatea comunismului ateu față de religie: forme de manifestare;Viața parohiilor, mănăstirilor și a școlilor de teologie în timpul comunismului;Personalitatea, curajul și înțelepciunea Patriarhului Justinian în timpul comunismului;Cinstirea memoriei mărturisitorilor și apărătorilor Ortodoxiei, ca semn de recunoștință și sursă de înnoire spirituală și pastorală azi.

La lucrările vor participa reprezentați ai instituțiilor de stat, ierarhi, preoți, profesori și specialiști din țară și din străinătate. De asemenea, vor fi prezenți delegați ai Bisericilor Ortodoxe surori din Rusia, Bulgaria, Georgia, Polonia, Albania, Cehia și Slovacia care au avut de suferit în perioada comunistă, a precizat Alexandru Mălureanu inspector eparhial în cadrul Sectorului Teologic-Educațional.

Pe durata  sesiunilor de comunicări vor fi vizitate: Biserica Sfântul Ioan Piață, Mănăstirea Radu Vodă (Mormântul Patriarhului Justinian), Mănăstriea Antim (Muzeului Rugul Aprins) și șantierul Catedralei Naționale. Totodată, oaspeții vor participa la piesa de teatru Mărturisitorii și la slujba Parastasului ce va fi oficiată la Mănăstirea Cernica.

Evenimentul este organizat de Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale, în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.


"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#1179 | pid:12237 | tid:2320
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4264 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
În Duminica 23-a după Rusalii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române slujesc după următorul program, transmis de RadioTrinitas:

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va participa la Sfânta Liturghie în ParaclisulSfântul Grigorie Luminătoruldin Reședința Patriarhală.

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va sluji împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, Preasfinţitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, şi Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul ales al Episcopiei Hușilor, la Catedrala Episcopală din Huși, jud. Vaslui.

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, va sluji împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei şi Locțiitorul Episcopiei Daciei Felix, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, şi Preasfinţitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, la catedrala mitropolitană din Timişoara.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, va sluji împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfinţitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, la Mănăstirea Suiești, jud. Vâlcea.

Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, va sluji în Parohia Sfânta Treime din Ansbach, Germania.

Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, va sluji în Parohia Sfânta Treime, Victor, New York, S.U.A.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, va sluji la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, va sluji împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, în Parohia Lopătari, Protopopiatul Buzău.

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, va sluji la Biserica Sfântul Gheorghe din Moldova Nouă.

Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, va sluji în Parohia Dicănești, Protopopiatul Oradea.

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, va sluji la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

Preasfinţitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, va sluji în Parohia Tăușanca, Protopopiatul Oltenița.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, va sluji în Parohia Prundu, Protopopiatul Hotarele.

Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaților, va sluji la Biserica din Parohia Olari, Protoieria Caracal.

Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, va sluji la biserica Parohiei româneşti din Aarhus, Danemarca.

Preasfinţitul Părinte Ioan Casian, Episcopul ortodox român al Canadei, va sluji în Parohia Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Winnipeg, Manitoba, Canada.

Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, va sluji la Catedrala Patriarhală.

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, va sluji la Mănăstirea Radu Vodă.

Preasfinţitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, va sluji în Parohia Sfântul Iosif din Bordeaux, Franța.

Preasfinţitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, va sluji în Parohia Pogorârea Sfântului Duh din Linz, Gemania.


"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

#1180 | pid:12245 | tid:2320
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 4264 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
PS Ignatie este începând de duminică, 22 octombrie 2017, noul Episcop al Eparhiei Huşilor. Sfânta Liturghie şi Ceremonia de întronizare au fost oficiate în Catedrala Episcopală din Huşi.

Sute de credincioşi, clerici, reprezentanţi ai oficialităţi locale şi centrale au participat duminică la Catedrala din Huşi la Sfânta Liturghie şi festivitatea de întronizare a PS Ignatie în demnitatea de Episcop al Huşilor.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de mai mulţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române şi a fost prezidată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Ierarhii care au slujit la acest eveniment au fost următorii:

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului,IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor,IPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale,IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului,IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor,IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,PS Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului,PS Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei,PS Petroniu, Episcopul Sălajului,PS Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei,PS Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei,PS Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului,PS Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților,PS Ignatie, Episcopul Hușilor.

A fost ales noul Episcop al Hușilor!

În cadrul Sfintei Liturghii, cuvântul a fost rostit de IPS Teofan care a vorbit despre menirea arhiereului: aceea de a-l sluji întru totul pe Dumnezeu, de a fi aproape de preoții și credincioșii pe care îi păstorește.

În Biserica lui Hristos, episcopul are bucuria descoperirii unor preoți cu viață aleasă de familie și parohie, viețuitori ai sfintelor mănăstiri cu adâncă rugăciune, ascultare și smerenie și minunați credincioși în fața cărora se cuvine să îngenunchem cu evlavie și recunoștință. Întărit cu harul lui Dumnezeu, însoțit de lucrarea membrilor preoției sacramentale și a celei universale și apărat de rugăciunea monahilor, episcopul conștientizează repede faptul că viața Bisericii nu este doar Tabor și Înviere, ci și Carantania, Ghergheseni, Ghetsimani și Golgota, a spus Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Spre finalul slujbei, potrivit Radio Trinitas, IPS Mitropolit Andrei a rostit un scurt cuvânt celor prezenți în care le-a transmis că păstorul are misiunea unei întreite slujiri:Păstorul are o întreită slujire pe care o primeşte de la Mântuitorul Iisus Hristos. Întâi îi învaţă pe oameni, apoi slujeşte Sfintele Taine şi îi conduce pe oameni spre Împărăţia lui Dumnezeu. Se ajută şi pe sine şi pe ei ca să ajungă în capătul drumului, acolo unde doreşte Mântuitorul Iisus Hristos.

Primele declaraţii după alegere | PS Ignatie Îl cheamă pe Dumnezeu în ajutor în noua misiune  

Ceremonia instalării a început, după Sfânta Liturghie, cu citirea gramatei mitropolitane de PS Damaschin Dorneanul. În continuare, IPS Teofan i-a oferit Episcopului Ignatie însemnele episcopale: mantia, crucea, engolpionul și camilafca, după care i-a înmânat cârja episcopală. Apoi, PS Ignatie a fost condus în scaunul episcopal, de unde a binecuvântat credincioşii cu crucea primită din partea Părintelui Patriarh Daniel.

Ceremonia a continuat mai departe cu un cuvânt al Pr. Constantin Mogoş, membru în Adunarea Națională Bisericească, ce a dat citire mesajului din partea preoților și credincioșilor din Episcopia Hușilor. Următorul cuvânt a fost rostit de dl Victor Opaschi, secretar de stat pentru culte.

După acestea, Episcopul Ignatie a transmis câteva gânduri clerului şi credincioşilor Eparhiei Huşilor. Preasfinţia Sa a mulţumit membrilor Sfântului Sinod pentru alegerea în scaunul vacant de la Huşi şi a prezentat obiectivele pe care doreşte să le îndeplinească în noua misiune. Cuvântul integralaici.

Mă simt copleşit de o reală nevrednicie în faţa faptului că Sfântul Sinod al Bisericii noastre mi-a încredinţat spre păstorire una dintre cele mai vechi eparhii din ţara noastră pe care îmi propun, cu ajutorul lui Dumnezeu, să o slujesc cu mult de blândeţe, pricepere, dragoste şi cu atenţie faţă de orice suferinţă care poate răni şi tulbura sufletele oamenilor.

Una din priorităţile mele pastorale, pe lângă faptul de a sluji cu smerenie şi totală dăruire pe Dumnezeu, clericii şi cinul monahal şi credincioşii acestei eparhii binecuvântate, pe lângă faptul de a avea grijă prin proiecte social-filantropice de cei aflaţi în suferinţă şi lipsuri materiale severe ca în modul acesta altarul dragostei lui Dumnezeu din liturghie să hrănească altarul inimii aproapelui, va fi şi susţinerea familiei aşa cum Dumnezeu a lăsat-o: tată, mamă şi copii.

Vă rog să mă primiţi nu ca pe unul care face minuni, nu ca pe un stăpân, ci ca pe unul care vrea să vă slujească cu autoritatea dragostei, a blândeţii, a înţelegerii, a împreună pătimirii şi la bine şi la rău. Ca pe unul care nu vrea să iubească slava oamenilor mai mult ca slava lui Dumnezeu, ca pe unul care nu are nevoie de vorbe linguşitoare care ameţesc orice pământean, ca pe unul care nu are nevoie de odihnă, ci de neostoită trudă în via Domnului, ca pe unul care vrea să se răstignească pe altarul dragostei pentru dumneavoastră, a spus Episcopul.

Aseară, clericii şi credincioşii Eparhiei Huşilor au întâmpinat în Catedrala Episcopală o delegaţie a MMB. După slujba de mulţumire, Episcopul Ignatie s-a adresat pentru prima dată credincioşilor Eparhiei.

Preasfințitul Ignatie a fost ales în postul vacant de Episcop al Hușilor în ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 5 octombrie 2017.


"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi