Warning: Illegal string offset 'html' in /home2/dreamer/public_html/cache/skin_cache/cacheid_3/skin_topic.php on line 435

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home2/dreamer/public_html/cache/skin_cache/cacheid_3/skin_topic.php:435) in /home2/dreamer/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 114

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home2/dreamer/public_html/cache/skin_cache/cacheid_3/skin_topic.php:435) in /home2/dreamer/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 127

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home2/dreamer/public_html/cache/skin_cache/cacheid_3/skin_topic.php:435) in /home2/dreamer/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 136

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home2/dreamer/public_html/cache/skin_cache/cacheid_3/skin_topic.php:435) in /home2/dreamer/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 137

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home2/dreamer/public_html/cache/skin_cache/cacheid_3/skin_topic.php:435) in /home2/dreamer/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 141
STIRI ORTODOXE + - Forumul Tezaurul Ortodox
←  Anunturi,Stiri Din Lumea Ortodoxiei

Forumul Tezaurul Ortodox

»

STIRI ORTODOXE +

Foto cristiboss56 23 Jun 2011

Hram la Manastire Plumbuita : Unul din cele mai cunoscute asezaminte monahale din Bucuresti , Manastirea Plumbuita , isi va sarbatori maine hramul , de praznicul Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul . Manastirea este ctitorie a domnitorului Petru cel Tanar din secolul al XVI-lea . Despre aceasta Manastire :Linkul meu
Raspunde

Foto cristiboss56 24 Jun 2011

La Manastirea Poiana Marului , in fiecare an , la 23 iunie , in ajunul praznicului Nasterii Sfantului Ioan Botezatorului, se savarseste slujba privegherii , de catre un sobor avandu-l in frunte pe Episcopul Caransebesului. Credinciosii si preotii din zona pornesc intr-o procesiune cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Biserica Satului Maru , apoi sunt intampinati , la intrarea in manastire , de ierarhul lor , spre a incepe privegherea . Icoana Maicii Domnului se afla in Biserica Parohiei Maru de aproape cinci secole . Datata din anul 1520, ea a fost pictata la Muntele Athos si apoi donata acestui sfant lacas . Credinciosii satului , dar si cei de prin alte zone , sustin ca icoana este facatoare de minuni , drept dovada stand miracolele pe care le-a savarsit. Dupa ce a salvat satul , in timp , de nenumarate primejdii , icoana a tamaduit bolnavii care s-au inchinat inaintea ei cu credinta .
Raspunde

Foto cristiboss56 25 Jun 2011

Duminica Sfintilor Romani : Maine cinstim pe toti Sfintii romani , si aceasta se face din anul 1992 , cand Sfantul Sinod al B.O.R. a hotarat aceasta
La Manastirea " Duminica Sfintilor Romani " din Arhiepiscopia Bucurestilor , se va sarbatori hramul . Amintesc ca aceasta Manastire a fost ctitorita de vrednicul de pomenire patriarhul Teoctist .
Raspunde

Foto cristiboss56 26 Jun 2011

Ziua Drapelului National : Astazi , 26 iunie 2011 , a fost Ziua Drapelului National al Romaniei . Cu aceasta ocazie la Drobeta Turnu Severin la Paraclisul Catedralei Episcopale a fost savarsita slujba de Sfintire a Drapelului National. Slujba de Sfintire a avut loc sambata inainta de inceperea vecerniei .
Raspunde

Foto cristiboss56 27 Jun 2011

Noi Duhovnici in Arhiepiscopia Bucurestilor : Cinsprezece preoti din Arhiepiscopia Bucurestilor au fost astazi , 27 iunie , hirotesiti duhovnici de catre Preafericitul Parinte Daniel , Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane " Este nevoie de Duhovnici care sa asculte cu rabdare si sa sfatuiasca cu multa intelepciune pe credinciosii care vin la Sfanta Taina a Spovedaniei sa-si marturiseasca pacatele , sa primeasca iertare si sa primeasca si indrumare pentru a-si inoi viata ", a spus printre altele Preafericitul Parinte Patriarh Daniel .
Raspunde

Foto cristiboss56 28 Jun 2011

Catedrala din Constanta si Husi isi serbeaza hramul ! Maine , 29 iulie , cu ocazia sarbatoririi Sfintilor Apostoli Petru si Pavel , doua Catedrale importante isi serbeaza Hramul , cea din Constanta si cea din Husi .
La Constanta , credinciosii vor avea bucuria sa se inchine si Icoanei Sfantului Serafim de Sarov ce contine particele din Sfintele Moaste.
La Husi , credinciosii vor avea bucuria de a se inchina Icoanei Facatoare de Minuni a Maicii Domnului , adusa special de la Manastirea Hadambu .
La multi ani sarbatoritilor de maine ! Doamne ajuta !+
Raspunde

Foto cristiboss56 30 Jun 2011

Corala " CANTATE DOMINO " : a seminarului Teologic Liceal << Nifon Mitropolitul " - Bucuresti , a castigat MARELE PREMIU INTERNATIONAL de la Albena - Bulgaria . Acest premiu permite corului bucurestean sa participe in finala competitiei mondiale corale .
Raspunde

Foto cristiboss56 02 Jul 2011

Sfantul Voievod Stefan cel Mare serbat in Biserici si Manastiri din Moldova : Astazi , 2 iulie , Biserica il pomeneste pe Sfantul Voievod Stefan Cel Mare .
Anul acesta se implinesc si 507 ani de cand slavitul voievod a plecat in lumea vesniciei . Moldova este in sarbatoare ! Mai multe Biserici si Manastiri isi serbeaza hramul . Dintre acestea amintesc : Manastirea Putna ; Manastirea " Sf. Voievod Stefan cel Mare " si " Schimbarea la Fata " de pe Muntele Ceahlau ; Manastirea Miclauseni din Judetul Iasi ; Manastirea " Sf. Voievod Stefan cel Mare " de la Slanic Moldova Judetul Bacau si Manastirea " Sf. Voievod Stefan cel Mare " din Judetul Vaslui .
Raspunde

Foto cristiboss56 04 Jul 2011

Patriarhul Maxim al Bulgariei , implineste 40 de ani de la intronizarea sa in fruntea Bisericii Ortodoxe Bulgare !
Acest post a fost editat de cristiboss56: 04 July 2011 - 04:16 PM
Raspunde

Foto cristiboss56 05 Jul 2011

O noua aparitie editoriala : La Editura Basilica a aparut volumul : "Frumusetea Sfinteniei " , scris de cunoscutul teolog grec Hrisostom Stamoulis , iar traducerea din limba neogreaca fiind realizat de Nicusor Deciu .
Tema de baza a acestei carti , este aceea legata de sensul existentei simturilor omului in teologia ortodoxa si posibilitatea acestora de a se impartasi de frumusetea dumnezeiasca si necreata .
Lucrarea profesorului Stamoulis poate constitui un important reper pentru teologia estetica romaneasca si , totodata , un necesar mijloc de dialog cu lumea culturala .
Raspunde