Sari la continut

Iisus Hristos
Cand primesti inchipuirea vreunei placeri, pazes-te-te ca sa nu fii rapit indata de ea, ci ridicandu-te o clipa mai presus de aceasta, adu-ti aminte de moarte si gandeste-te ca e mai bine sa te stii ca ai biruit aceasta amagire a placerii. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)", " Dupa cum de la nastere incepe patimirea, fiindca ceea ce a venit in viata se si strica, asa de la patima incepe pacatul. Sa nu zici, prin urmare, ca Dumnezeu n-a putut taia pacatul, caci cei ce zic asa sunt nesimtitori si nebuni. Nu era de lipsa sa taie Dumnezeu materia, pentru ca aceste patimi sunt ale materiei. Dar Dumnezeu a taiat pacatul din oameni in chip folositor, dandu-le minte, stiinta, cunostinta si putere de-a deosebi binele. Deci cunoscand ca pacatul ne vatama, putem sa fugim de el. Dar omul fara minte i se arunca in brate si se lauda cu el si cazand ca intr-o mreaja e razboit de el dupa ce e tras inauntru. Unul ca acesta niciodata nu mai poate sa-si ridice capul, sa vada si sa cunoasca pe Dumnezeu, Cel ce a facut toate pentru mantuirea si indumnezeirea omului. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Internetul fara masura - pericol duhovnicesc!


1 post(ari) la acest topic

#1 | pid:409 | tid:227
razbointrucuvant

  Incepator

 • cruce Membri
 • 2 Posturi:
http://www.razbointrucuvant.ro/2007/09/05/...a-internetului/

Citat

"Oboseala acumulata e vizibila in nepasarea cu care, la capatul zilei, privesti foaia nescrisa, raftul bibliotecii, coltul cu icoane sau coroana inverzita a unui copac. Sufletul se chirceste, tonusul scade, iar mintea navigheaza prin labirintul locurilor comune. Sint acestea boli specifice modernitatii?

Nu tocmai, daca ne gindim la scrierile unui Evagrie Ponticul (345-399). El vorbeste despre duhul ratacitor al imaginatiei care, debordind de plictis, „poarta mintea din cetate in cetate, din sat in sat si din casa in casa” sugerind drept pretext pentru trancaneala „iubirea de aproapele” sau dragostea de intelepciune.

In realitate, lumea acestor aparente produce nu doar ratarea afectiva ori somajul intelectual, ci instrainarea de taina persoanei si de misterul gratuit al vietii".
(Mihail Neamtu)

#2 | pid:4230 | tid:227
cristiboss56

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 3003 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti-sectorul 3 - langa Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie
 • Preocupari:Familie ,religie , lectura , muzica , natura-drumetii , iubitor de animale.
 • Confesiune:ORTODOX
Dreapta socoteala ! Asa ne indeamna Sfintii Parinti . Cumpatare , echilibru , luciditate , sunt calitati , virtuti la indemana oricui , dar numai sa vrem sa le folosim in directia cea buna . Dependenta de net , ne indeparteaza mult de la rugaciune , de la bucuria de a cunoaste natura , miscarea , meditatia , frumosul , si tot ce poate fi folositor sufletului .
"Ortodoxia este taina a Iconomiei divine de a se implini in lume viata si invatatura Mantuitorului Hristos Celui intrupat " ( Sfantul Ioan Damaschin ) http://cristiboss56.blogratuit.ro

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi