Sari la continut

Iisus Hristos
Stihul acesta l-am scris pentru cei mai simpli spre dreapta stiinta, pentru ca unii au avut indrazneala sa spuna cu necredinta ca ierburile si legumele ar fi insufletite. Le spun acestora: Ierburile au viata firii, suflet insa n-au. Iar omul se numeste animal rational pentru ca are minte si este capabil de stiinta. Celelalte dobitoace pamantesti si din aer au glas in ele fiindca au duh (pneuma) si suflet. Si toate cele care cresc si scad sunt vietuitoare, fiindca vietuiesc si cresc, dar pentru aceea nu au si suflet. Iar deosebirile vietuitoarelor sunt patru: Unele sunt nemuritoare si insufletite ca ingerii, altele au minte, suflet si duh, ca oamenii, altele au numai : duh si suflet ca dobitoacele, iar altele numai viata ca ierburile, in ierburi dainuieste viata fara suflet, fara duh si fara minte. Iar toate celelalte fara viata nu pot sa fie. Si tot sufletul omenesc este intr-o miscare necontenita de la un loc la altul. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Parintele Ambrozie Iurasov


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:3795 | tid:2148
emil

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 884 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Bucuresti
  • Preocupari:cunoasterea credintei in care m-am nascut
  • Confesiune:crestin ortodox
Mama mea nu prea aude şi din această cauză consideră că nu are nici un rost să meargă la biserică. Lămuriţi-mă, vă rog, ce este necesar pentru mântuirea celor fără auz?

La biserică trebuie să mergem cu toţii, chiar şi cei care nu aud deloc. De ce? Deoarece rugăciunea comună a Bisericii face ca harul lui Dumnezeu să se pogoare asupra tuturor celor prezenţi în biserică. Datorită rugăciunilor unora, El le oferă tuturor binecuvântarea Sa. Preotul slujeşte la altar şi rosteşte o ectenie specială ca Dumnezeu să-i pomenească pe toţi cei ce sunt în biserică, pe fiecare după numele său şi să le dăruiască harul Său. în timpul slujirii, preotul se întoarce mereu cu faţa către popor şi rosteşte cuvintele: „Binecuvântarea lui Dumnezeu peste voi toţi, cu al Său har şi cu a Sa iubire de oameni, acum şi pururea şi-n vecii vecilor. Amin". în acele momente Dumnezeu însuşi, prin preot, îşi binecuvântează fiii.

Cei care stau acasă şi nu merg la slujbă doar din cauza faptului că nu aud trebuie să ia seama că în biserică mai sunt şi alte izvoare de har, precum sărutarea sfintelor icoane, a sfintei cruci şi a sfintelor moaşte. Ne putem apropia de preot să-i cerem binecuvântarea, care, de asemenea, este un izvor al harului dumnezeiesc. Pictura bisericii, în mod similar, aduce în sufletele celor prezenţi sfinţenia Duhului lui Hristos. întreaga biserică este plină de harul lui Dumnezeu.

Astfel, chiar şi cei cu auzul slab, venind în biserică, se împărtăşesc din sfinţenia locaşului dumnezeiesc. Căci pe Sfânta Masă, pe Heruvimi şi pe Serafimi, Dumnezeu însuşi se pogoară în chip nevăzut.

Cel mai important lucru este ca noi să fim prezenţi în biserică având gândul şi inima îndreptate spre Dumnezeu. Pentru că se mai întâmplă ca omul să aibă auzul bun, dar cu gândul să fie în altă parte. Pe când altcineva poate să nu audă bine, dar să fie mereu cu Dumnezeu în gând.
(sursa Indrumar crestin pentru vremurile de azi - Pr.Ambroize Iurasov)
Suferinta ne smereste si ne învată a striga la ajutorul lui Dumnezeu.(Pr.Paisie de la Sihla)

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi