Sari la continut

Iisus Hristos
Dumnezeu este bun, fara patima si neschimbacios. Iar daca cineva gaseste ca e rational si drept ca Dumnezeu sa nu se schimbe, dar tocmai de aceea intreaba nedumerit cum se bucura, de cei buni si se intoarce de catre cei rai, sau se manie pe cei pacatosi, iar slujit fiind se milostiveste, sa i se raspunda ca Dumnezeu nici nu se bucura, nici nu se manie, caci bucuria si intristarea sunt patimi; nici nu primeste daruri, caci atunci s-ar birui de placere. Nu e ingaduit sa socotim pe Dumnezeu bun sau rau, din lucruri omenesti. El este numai bun si numai folositor si nu vatama niciodata, in felul acesta El este totdeauna la fel. Iar noi ramanand buni, pentru asemanare ne unim cu Dumnezeu si facandu-ne rai, pentru neasemanare ne despartim de Dumnezeu. Traind intru virtute suntem ai lui Dumnezeu,iar facandu-ne rai ne facem noua vrajmas pe Acela ce nu se manie in desert. Pacatele noastre sunt acelea care nu lasa pe Dumnezeu sa straluceasca in noi, ci ne leaga cu demonii ce ne chinuiesc. Iar cand, prin rugaciuni si faceri de bine, primim dezlegare de pacate, prin aceasta nici nu slujim, nici nu schimbam pe Dumnezeu,' ci prin faptele si intoarcerea noastra spre Dumnezeu, vindecand pacatul nostru, ne bucuram iarasi de bunatatea Sa. incat este totuna a zice ca Dumnezeu isi intoarce fata de la cei rai, sau ca soarele se ascunde de catra cei lipsiti de vedere. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Parintele Ambrozie Iurasov


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:3795 | tid:2148
emil

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 884 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Bucuresti
  • Preocupari:cunoasterea credintei in care m-am nascut
  • Confesiune:crestin ortodox
Mama mea nu prea aude şi din această cauză consideră că nu are nici un rost să meargă la biserică. Lămuriţi-mă, vă rog, ce este necesar pentru mântuirea celor fără auz?

La biserică trebuie să mergem cu toţii, chiar şi cei care nu aud deloc. De ce? Deoarece rugăciunea comună a Bisericii face ca harul lui Dumnezeu să se pogoare asupra tuturor celor prezenţi în biserică. Datorită rugăciunilor unora, El le oferă tuturor binecuvântarea Sa. Preotul slujeşte la altar şi rosteşte o ectenie specială ca Dumnezeu să-i pomenească pe toţi cei ce sunt în biserică, pe fiecare după numele său şi să le dăruiască harul Său. în timpul slujirii, preotul se întoarce mereu cu faţa către popor şi rosteşte cuvintele: „Binecuvântarea lui Dumnezeu peste voi toţi, cu al Său har şi cu a Sa iubire de oameni, acum şi pururea şi-n vecii vecilor. Amin". în acele momente Dumnezeu însuşi, prin preot, îşi binecuvântează fiii.

Cei care stau acasă şi nu merg la slujbă doar din cauza faptului că nu aud trebuie să ia seama că în biserică mai sunt şi alte izvoare de har, precum sărutarea sfintelor icoane, a sfintei cruci şi a sfintelor moaşte. Ne putem apropia de preot să-i cerem binecuvântarea, care, de asemenea, este un izvor al harului dumnezeiesc. Pictura bisericii, în mod similar, aduce în sufletele celor prezenţi sfinţenia Duhului lui Hristos. întreaga biserică este plină de harul lui Dumnezeu.

Astfel, chiar şi cei cu auzul slab, venind în biserică, se împărtăşesc din sfinţenia locaşului dumnezeiesc. Căci pe Sfânta Masă, pe Heruvimi şi pe Serafimi, Dumnezeu însuşi se pogoară în chip nevăzut.

Cel mai important lucru este ca noi să fim prezenţi în biserică având gândul şi inima îndreptate spre Dumnezeu. Pentru că se mai întâmplă ca omul să aibă auzul bun, dar cu gândul să fie în altă parte. Pe când altcineva poate să nu audă bine, dar să fie mereu cu Dumnezeu în gând.
(sursa Indrumar crestin pentru vremurile de azi - Pr.Ambroize Iurasov)
Suferinta ne smereste si ne învată a striga la ajutorul lui Dumnezeu.(Pr.Paisie de la Sihla)

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi