Sari la continut

Iisus Hristos
Mintea cea din sufletul curat si iubitor de Dumnezeu cu adevarat vede pe Dumnezeul cel nefacut, neprivit si negrait, pe Cel singur curat celor curati cu inima. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Parintele Ambrozie Iurasov


  • Nu puteti initia un nou topic
  • Nu puteti raspunde la acest topic
Nici un post la acest topic

#1 | pid:3795 | tid:2148
emil

    Avansat

  • cruce Membru Deplin
  • 884 Posturi:
  • Parte:Barbateasca
  • Locatie:Bucuresti
  • Preocupari:cunoasterea credintei in care m-am nascut
  • Confesiune:crestin ortodox
Mama mea nu prea aude şi din această cauză consideră că nu are nici un rost să meargă la biserică. Lămuriţi-mă, vă rog, ce este necesar pentru mântuirea celor fără auz?

La biserică trebuie să mergem cu toţii, chiar şi cei care nu aud deloc. De ce? Deoarece rugăciunea comună a Bisericii face ca harul lui Dumnezeu să se pogoare asupra tuturor celor prezenţi în biserică. Datorită rugăciunilor unora, El le oferă tuturor binecuvântarea Sa. Preotul slujeşte la altar şi rosteşte o ectenie specială ca Dumnezeu să-i pomenească pe toţi cei ce sunt în biserică, pe fiecare după numele său şi să le dăruiască harul Său. în timpul slujirii, preotul se întoarce mereu cu faţa către popor şi rosteşte cuvintele: „Binecuvântarea lui Dumnezeu peste voi toţi, cu al Său har şi cu a Sa iubire de oameni, acum şi pururea şi-n vecii vecilor. Amin". în acele momente Dumnezeu însuşi, prin preot, îşi binecuvântează fiii.

Cei care stau acasă şi nu merg la slujbă doar din cauza faptului că nu aud trebuie să ia seama că în biserică mai sunt şi alte izvoare de har, precum sărutarea sfintelor icoane, a sfintei cruci şi a sfintelor moaşte. Ne putem apropia de preot să-i cerem binecuvântarea, care, de asemenea, este un izvor al harului dumnezeiesc. Pictura bisericii, în mod similar, aduce în sufletele celor prezenţi sfinţenia Duhului lui Hristos. întreaga biserică este plină de harul lui Dumnezeu.

Astfel, chiar şi cei cu auzul slab, venind în biserică, se împărtăşesc din sfinţenia locaşului dumnezeiesc. Căci pe Sfânta Masă, pe Heruvimi şi pe Serafimi, Dumnezeu însuşi se pogoară în chip nevăzut.

Cel mai important lucru este ca noi să fim prezenţi în biserică având gândul şi inima îndreptate spre Dumnezeu. Pentru că se mai întâmplă ca omul să aibă auzul bun, dar cu gândul să fie în altă parte. Pe când altcineva poate să nu audă bine, dar să fie mereu cu Dumnezeu în gând.
(sursa Indrumar crestin pentru vremurile de azi - Pr.Ambroize Iurasov)
Suferinta ne smereste si ne învată a striga la ajutorul lui Dumnezeu.(Pr.Paisie de la Sihla)

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi