Sari la continut

Iisus Hristos
Stihul acesta l-am scris pentru cei mai simpli spre dreapta stiinta, pentru ca unii au avut indrazneala sa spuna cu necredinta ca ierburile si legumele ar fi insufletite. Le spun acestora: Ierburile au viata firii, suflet insa n-au. Iar omul se numeste animal rational pentru ca are minte si este capabil de stiinta. Celelalte dobitoace pamantesti si din aer au glas in ele fiindca au duh (pneuma) si suflet. Si toate cele care cresc si scad sunt vietuitoare, fiindca vietuiesc si cresc, dar pentru aceea nu au si suflet. Iar deosebirile vietuitoarelor sunt patru: Unele sunt nemuritoare si insufletite ca ingerii, altele au minte, suflet si duh, ca oamenii, altele au numai : duh si suflet ca dobitoacele, iar altele numai viata ca ierburile, in ierburi dainuieste viata fara suflet, fara duh si fara minte. Iar toate celelalte fara viata nu pot sa fie. Si tot sufletul omenesc este intr-o miscare necontenita de la un loc la altul. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Semnul crucii şi rugăciunile ortodoxe pot omorî microbii

- - - - -

1 post(ari) la acest topic

#1 | pid:360 | tid:197
Administrator

  Administrator

 • cruce Root Administrator
 • 266 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Confesiune:ortodox
Semnul crucii şi rugăciunile ortodoxe pot omorî microbii şi schimba proprietăţile optice ale apei - studiu
Moscova 17 March 2006, 14:40, Sursa Interfax-Religion

Savanţii au dovedit experimental minunile înfăptuite de semnul crucii şi de rugăciuni.
“Am demonstrat că vechea tradiţie de a însemna cu Sfânta Cruce mâncarea şi băutura înainte de masă are o însemnătate mistică profundă. Această tradiţie are consecinţe practice: mâncarea este purificată în mod real imediat. Aceasta este o mare minune, care se întâmplă zi de zi”, spune fiziciana Anghelina Malakhovska, citată de ziarul “Jizni” (Viaţa) de vineri.
Malakhovska a studiat puterea semnului Sfintei Cruci aproape zece ani, cu binecuvântarea Bisericii. Ea a efectuat un număr mare de experienţe care au fost verificate repetat înainte de a fi prezentate publicului.
Ea a descoperit în special proprietăţile bacteriologice unice ale apei după ce a fost binecuvântată cu o rugăciune ortodoxă şi cu semnul Sfintei Cruci. Ziarul informează că studiul a arătat, de asemenea, o nouă proprietate, necunoscută în trecut, a cuvântului lui Dumnezeu de a transforma structura apei, crescându-i considerabil densitatea optică în domeniul spectral al undelor scurte ultraviolete.
Oamenii de ştiinţă au verificat efectul rugăciunii Tatăl Nostru şi a semnului ortodox al Sfintei Cruci asupra bacteriilor patogene. Mostre de apă din diverse medii – fântâni, râuri, lacuri – au fost prelevate pentru cercetare. Toate mostrele conţineau stafilococul auriu, un bacil din colon. S-a dovedit că dacă rugăciunea Tatăl Nostru este rostită şi se face semnul Sfintei Cruci peste mostrele de apă, numărul bacteriilor periculoase scade de şapte, zece, sute şi chiar mii de ori.
Experienţele au fost astfel concepute încât să excludă posibilitatea impactului unor sugestii mentale. Rugăciunea a fost spusă atât de credincioşi cât şi de necredincioşi, dar numărul de bacterii patogene în medii diferite şi cu diverse bacterii totuşi a scăzut comparând cu mostrele de referinţă.
Oamenii de ştiinţă au dovedit de asemenea efectul benefic al rugăciunii şi al semnului Sfintei Cruci asupra persoanelor. Toţi participanţii la teste au avut presiunea arterială stabilizată şi indicii sângelui îmbunătăţiţi. Impresionant este faptul că indicii sângelui s-au modificat în sensul însănătoşirii, persoanele hipotensive au avut ridicări de presiune, iar cele hipertensive scăderi de presiune.
S-a observat, de asemenea, că dacă semnul Sfintei Cruci este făcut neglijent, cu cele trei degete împreunate incorect sau duse în afara locurilor potrivite – mijlocul frunţii, centrul plexului solar şi cavităţile umerilor drept şi stâng – rezultatul pozitiv a fost mult mai redus sau chiar absent total.

#2 | pid:6617 | tid:197
Luca.O

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 1578 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Confesiune:ortodox
Ne putem îmbolnăvi în spitale, nu și în biserică

Milioane de oameni sărută icoanele din biserici, fără să se teamă că ar putea contacta vreo boală • Icoanele nu se stropesc cu nicio substanţă împotriva bacteriilor • Cu toate acestea, credincioşii sunt protejaţi împotriva unor dintre cele mai temute virusuri • ZIUAnews a prelevat probe de pe icoane din bisericile bucureştene şi de la Patriarhie • Rezultatele arată că nu există niciun risc de îmbolnăvire

Anual, milioane de credincioşi calcă pragurile bisericilor, fie că vorbim despre slujbele săptămânale sau de marile sărbători. Pupatul icoanelor a devenit un adevărat sport naţional printre aceştia, iar la Sfânta Împărtăşanie oamenii împart cu bucurie aceleaşi linguriţe din care sorb "sângele" Mântuitorului. Niciunul dintre ei nu-şi pune însă problema că ar putea contacta vreo boală. Mai ales când se ştie cât de uşor se pot transmie virusurile gripale, virale, dar şi alte boli contagioase periculoase, precum TBC-ul sau hepatita A. Cu toate acestea, nu s-a auzit de vreun astfel de caz - de îmbolnăvire în Biserică - în ciuda miilor de oameni care se îmbulzesc, spre exemplu, să sărute moaştele sfinţilor. Şi totuşi cum este posibil acest lucru, când însăşi spitalele din România reprezintă adevărate focare de infecţie?

Oamenii se îmbolnăvesc în unităţile medicale, care cel puţin teoretic sunt considerate "medii sterile", dar sunt protejaţi împotriva bolilor în bisericile aflate chiar în spitale sau în curţile acestora, unde sărută icoanele alături de bolnavii de TBC şi se împărtăşesc împreună cu bolnavii de hepatită, atingând cu gura aceleaşi linguriţe. ZIUAnews a verificat acest caz, din punct de vedere ştiinţific, iar rezultatul, confirmat de medici şi de laboratoarele de specialitate întăreşte ipoteza preoţilor, conform căreia oamenii sunt feriţi de boli în Biserică. Reporterii ZIUAnews au prelevat probe de pe mai multe icoane din bisericile bucureştene şi de la Patriarhie, pentru a afla structura patogenă a secreţiilor recoltate. Rezultatul analizelor efectuate de Laboratorul de Microbiologie Clinică al spitalului de boli infecţioase "Victor Babeş" arată că în cazul "secreţiei recoltate de pe icoană", au fost descoperite "culturi bacteriene", însă flora prelevată este "fără semnificaţie patogenă".

Harul Duhului Sfânt

Tuberculoza, hepatita, virusurile gripale şi virale, precum şi alte boli pot fi transmise foarte uşor de la bolnav la o persoană sănătoasă chiar şi prin aer. Cu toate acestea, biserica pare să protejeze împotriva transmiterii virusurilor. Dacă în cazul împărtăşaniei se poate invoca faptul că linguriţele folosite de mii de oameni sunt din argint, care este bactericid (bacteriile nu supravieţuiesc în prezenţa ionilor de argint), nu la fel se poate spune şi despre sărutatul icoanelor. "Nu se foloseşte nicio substanţă specială împotriva bacteriilor. Icoanele sunt doar sfinţite, iar când sunt sfinţite se invocă harul Duhului Sfânt, de unde şi protecţia dumnezeiască, divină. Altfel, icoanele doar se curăţă de praf, dar nu se foloseşte ceva special pentru acest lucru. O altă problemă, în mintea unora, ar fi şi cu Împărtăşania la care se foloseşte o singură linguriţă. De 2000 de ani şi preotul şi credincioşii se împărtăşesc cu aceeaşi linguriţă şi nu s-a întâmplat să se transmită vreo boală vreodată", ne-a declarat părintele Costel Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

"Cel mai bun medicament pentru trup şi suflet"

În urmă cu câţiva ani, într-o perioadă în care mai multe ţări europene erau ameninţate de virusul gripei porcine, a fost lansată ipoteza potrivit căreia în biserici s-ar putea crea adevărate focare de infecţie. Acest lucru ar fi fost posibil, ca urmare a ritualului sărutării icoanelor de către milioanele de credincioşi, ceea ce ar fi favorizat transmiterea virusurilor. La vremea respectivă, Mitropolitul Nicolae din Messogia şi Lavreotiki (Grecia), a susţinut că "este imposibil ca Sângele şi Trupul Domnului nostru Iisus Hristos să ne infecteze cu virusul gripei porcine". „Se încearcă tot mai mult să se denigreze imaginea Bisericii, dar şi distrugerea credinţei. Biserica noastră, de 2000 de ani încoace, împărtăşeşte cu ajutorul tainelor într-un mod atât uman, cât şi binecuvântat, pentru tămăduirea şi vindecarea sufletului şi a trupului. De secole se împărtăşesc creştinii, bolnavi sau sănătoşi, din acelaşi pahar, cu aceeaşi linguriţă, niciodată nu se spală, niciodată nu se curăţă şi niciodată nu s-a observat nimic, nicio îmbolnăvire. Preoţii spitalelor împărtăşesc credincioşii şi bolnavii, iar acestora nu li se întâmplă nimic. Sfânta Împărtăşanie este ceea ce este mai sfânt în Biserica noastră, cel mai bun medicament pentru trup şi suflet. Asta este cea mai mare învăţătură şi experienţă a Bisericii noastre", a susţinut Mitropolitul.
Citat: "Este locul acela sfânt, unde se face liturghie, unde se face jertfă fără de sânge. E Hristos în Biserică! Este vorba de acel mediu protejat de Dumnezeu", scriitorul și teologul Dan Ciachir.

Monica Cosac,Andrei Ghiciușcă sursa

1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi