Sari la continut

Iisus Hristos
Cel ce urmareste vietuirea virtuoasa si placuta lui Dumnezeu grijeste de virtutile sufletului, caci acestea sunt bogatia si hrana sa vesnica. De cele vremelnice se impartaseste numai pe cat se poate, dupa cum da si voieste Dumnezeu, folosindu-se cu multumire si bucurie de ele, oricat de smerite ar fi. Mancarea si apa hraneste numai trupul; cunostinta de Dumnezeu insa,. infranarea, bunatatea, facerea de bine, buna cinstire si blandetea, acestea indumnezeiesc sufletul (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:

Ratacirea stilista a teologului Danion Vasile


2 postari la acest topic

#1 | pid:3013 | tid:1872
emil

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 884 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti
 • Preocupari:cunoasterea credintei in care m-am nascut
 • Confesiune:crestin ortodox
Pozitia Pr.Eftimie Mitra de la Schitul Huta (Bihor) despre sminteala creata la Oradea de teologul Danion Vasile precum si pozitia Parintelui Iustin Parvu cu privire la acest lucru.
mai jos aveti extrase ideile principale dintr-un articol de pe site-ul

[..]parintele Justin ne indemna sa urmam exemplul Sfintilor Parinti, ca al Sfantului Ioan Gura de Aur, si multi altii care au luptat cu ereziile din interiorul Bisericii, nu s-au rupt de Biserica.

I-am spus parintelui Justin de propunerea lui Danion de a trece la biserica din catacombe(biserica stilista-schismatica). Parintele Justin mahnit s-a uitat in ochii mei, si dupa aceia mi-a spus:

“Nu am nici o partasie cu satana si cu oamenii satanei care vor sa dezbine Biserica”.

“Uitati parinte, cartile lui Danion poarta pe spate, pe coperta, un text al Sfintiei voastre, un text prin care il elogiati pe Danion, un text prin care Danion isi da o fata de marturisitor al dreptei credinte, un luptator pentru adevar si un luptator al nu stiu cui…”.

Parintele Justin mi-a spus asa:

“Una am vorbit eu cu ei, alta au facut ei”.

“Parinte, dupa Pasti am sa va recaut. Dati-mi binecuvantare sa le spun oamenilor ceea ce am discutat aici in chilia sfintiei voastre”,

Iata, iesind din chilia parintelui, ne-a binecuvantat, ne-a miruit cum are obiceiul si mi-a spus:

“Parinte, daca afli ca am murit, roaga-te si pentru mine”.

Este foarte interesant cum unii se folosesc de numele parintelui Justin si amesteca subiecte sensibile: cipuri, ecumenism, mucenici din inchisori si, printre ele, mai baga si problema calendarului.Vezi, Doamne, a izvorat mir din moastele pe care le tineam in mana. Da, dar acele moaste erau ale unor sfinti care aveau calendarul pe care il pastreaza Biserica Ortodoxa Romana. Acesti sfinti din inchisori au fost pe acest calendar nou. Moastele parintelui Ilie Lacatusu, pe care, am fost si le-am vazut cu ochii mei, sunt o dovada ca in Biserica Ortodoxa Romana exista sfinti, adica lucreaza harul.

Da se vor folosi altii de imaginea parintelui Justin, de pozitia lui, ca sa faca dezbinare in biserica, sa nu-i credeti, chiar daca smulg o binecuvantare fortata. Ganditi-va la invatatura parintelui Justin, care intotdeauna a fost impreuna cu Sfintii Parinti. Parintele Justin a spus asa:

Sfintii Parinti au luptat in Biserica, nu in afara Bisericii. Atat cu ereziile care erau in Biserica pe vremea arianismului, dar si cu ereziile care erau in afara Bisericii”.
[..]
Parintele Justin a spus asa: “Daca toata Biserica va trece la calendarul vechi, voi trece si eu, dar daca nu, nu voi trece“.

Acest post a fost editat de emil: 22 April 2010 - 10:48 AM

Suferinta ne smereste si ne īnvată a striga la ajutorul lui Dumnezeu.(Pr.Paisie de la Sihla)

#2 | pid:3103 | tid:1872
Mihaitza77

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 593 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Locatie:Bucuresti
 • Preocupari:literatura duhovniceasca a sfintilor parinti
 • Confesiune:ortodox
[..]mi-am luat curajul si l-am intrebat pe PARINTELE IUSTIN de la Manastirea Petru Voda ce sa cred despre ceea ce se intampla acum in tara noastra. Pentru ca nu am avut posibilitatea de a vorbi personal cu sfintia sa, am facut-o printr-un preot care a mers la Petru Voda si a vorbit cu PARINTELE IUSTIN joi noapte si vineri, inainte de pranz.

Intrebarea mea a fost clara,ca sa nu fie loc de interpretari, si am rugat sa mi se transmita un raspuns din partea cuviosiei sale asemeni, scurt, din acelasi motiv. Am mentionat catre PARINTELE IUSTIN ca raspunsul nu il voi pastra numai pentru mine.

INTREBARE: Preacuvioase, ce ne puteti spune despre Danion in legatura cu discutiile care au fost inainte de internarea Sfintiei Voastre la Cluj? Dar despre K.Kenneth, care conferentiaza acum prin tara dupa parerea unora intr-un duh cam protestant si ecumenist?

RASPUNSUL PARINTELUI IUSTIN:
Nimeni sa nu mearga dupa ei. Ramaneti in Biserica noastra Ortodoxa. In spatele lor sunt duhurile necurate. Ca daca nu i-ar ajuta aceste duhuri si slujitorii satanei, nu ar putea tine mai mult de doua-trei conferinte, ca oamenii nu i-ar asculta.
(fragment preluat de pe blogul un roman ortodox in Franta, citeste aici tot articolul)
Oricat am invata, e cu neputinta sa cunoastem pe Domnul daca nu vom vietui dupa poruncile Lui, pentru ca nu prin stiinta, ci prin Duhul Sfant se face cunoscut Dumnezeu.A crede ca Dumnezeu exista e un lucru si a-L cunoaste e altceva(Sf.Siluan Athonitu

#3 | pid:8086 | tid:1872
Luca.O

  Avansat

 • cruce Membru Deplin
 • 1578 Posturi:
 • Parte:Barbateasca
 • Confesiune:ortodox
Anunt oficial al teologului Danion Vasile, a trecut la stilisti:

Citat


Cu ajutorul lui Dumnezeu, începând de azi, am decis să intru în Biserica Ortodoxă din România, cunoscută ca Biserica de stil vechi (http://www.mitropoli...clesiologia.php). Am considerat necesar să fac acest anunț după ce, cu ani în urmă, eram acuzat că sunt „stilist”, fără să fiu. Fac acest pas nu din cauza schimbării calendarului, ci din cauza ereziei ecumeniste, pentru care schimbarea calendarului – care s-a făcut pentru prăznuirea comună cu celelalte confesiuni, cum arată Enciclica patriarhiei ecumenice din anul 1920, iar nu din motive astronomice, cum vă spun cei de stil nou – a fost doar o etapă.
Danion Vasile
Duminica Floriilor, 2015,


1 User(i) citesc acest topic

0 memberi, 1 vizitatori, 0 useri anonimi