Sari la continut

Iisus Hristos
Nu cele ce se fac dupa fire sunt pacate, ci cele rele dupa alegerea cu voia. Nu e pacat a manca, ci a manca nemultumind, fara cuviinta si fara infranare. Caci esti dator sa tii trupul in viata, insa fara nici un gand rau. Nu e pacat a privi curat, ci a privi cu pizma, cu mandrie. Nu e pacat neinfranarea limbii la multumire si rugaciune, dar e pacat la vorbirea de rau. E pacat sa nu lucreze mainile milostenie, ci ucideri si rapiri. Si asa fiecare din madularele noastre pacatuieste, cand din sloboda alegere lucreaza cele rele in loc de cele bune, impotriva voii lui Dumnezeu. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:
INFO
Daca sunteti interesat de o resursa anume(de exemplu: actualizare ei) puteti apasa pe butonul "Urmareste aceasta resursa";aceasta va permite site-ului sa va anunte automat printr-un mesaj cand resursa a fost modificata/actualizata, astfel putand fi usor de monitorizat resursele interesate.De asemenea, daca adresa de descarcare a resursei nu mai este valida/functionala puteti comunica acest lucru comunitatii folosind butonul "Raporteaza resursa" situat in partea de jos a descrierii resursei.NU postati astfel de cereri la comentariile(recenzia) resursei

Autor

SUPPORT TOPIC Informatie Resursa

 • Publicat: Aug 17 2011 08:28 PM
 • Ultima Actualizare: Nov 11 2016 11:55 AM
 • Dimensiune Resursa: Necunoscut
 • Vizionari: 2863
 • Descarcari: 330
 • Format Document: pdf
 • Document Scanat Imagine sau Text?: Scanat Imagine
 • Dimensiunea: 263.68 MiB
 • Editura: Egumenita, Cartea Ortodoxa
 • Anul Editiei: 2009
 • ISBN: 978-606-529-027-3;978-973-8926-83-7
 • Rezolutie scanare document: 300 dpi

Descarca Filocalia de la Optina vol.1

* * * * - 4 VoturiCaptura Imagine
Cuvioşii stareţi de la Optina au ajuns să fie pentru Rusia adevăraţi luminători ai credinţei vii. Puterea harului dumnezeiesc, care a umplut de bucurie şi dragoste inimile stareţilor, i-a făcut tămăduitori ai sufletelor omeneşti. Lucrul de căpătâi pentru ei era mântuirea acelui suflet care li se încredinţa spre povăţuire.

De ce anume în zilele noastre sunt atât de necesare sfaturile cuvioşilor stareţi de la Optina? Pentru că învăţătura lor duhovnicească poate fi numită pe scurt „învăţătura smereniei". Domnul nostru Iisus Hristos nu-şi învăţa ucenicii diferite nevoinţe ascetice sau speculaţii teologice, ci spunea: învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi afla odihnă sufletelor voastre (Matei 11: 29). „Dacă avem smerenie, avem totul, iar dacă nu avem smerenie, nu avem nimic" învăţau prin cuvânt şi mai ales prin toată viaţa şi nevoinţa lor marii bătrâni de la Optina, pentru că Dumnezeu celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriţi le dă har (Iac. 4:6).
Aşadar, să cădem şi noi la cuvioşii noştri stareţi cu credinţă şi cu dragoste şi să învăţăm de la ei lucrarea poruncilor Domnului, lupta cu patimile şi să năzuim spre o viaţă sfântă, dreaptă şi bineplăcută lui Dumnezeu.
va rog descarcati aceasta resursa si stati online mai mult

Alte resurse care v-ar putea interesa

utilizator(i) activi in ultimile 3 minute

0 memberi, 2 vizitatori, 0 useri anonimi


Google