Sari la continut

Iisus Hristos
Stihul acesta l-am scris pentru cei mai simpli spre dreapta stiinta, pentru ca unii au avut indrazneala sa spuna cu necredinta ca ierburile si legumele ar fi insufletite. Le spun acestora: Ierburile au viata firii, suflet insa n-au. Iar omul se numeste animal rational pentru ca are minte si este capabil de stiinta. Celelalte dobitoace pamantesti si din aer au glas in ele fiindca au duh (pneuma) si suflet. Si toate cele care cresc si scad sunt vietuitoare, fiindca vietuiesc si cresc, dar pentru aceea nu au si suflet. Iar deosebirile vietuitoarelor sunt patru: Unele sunt nemuritoare si insufletite ca ingerii, altele au minte, suflet si duh, ca oamenii, altele au numai : duh si suflet ca dobitoacele, iar altele numai viata ca ierburile, in ierburi dainuieste viata fara suflet, fara duh si fara minte. Iar toate celelalte fara viata nu pot sa fie. Si tot sufletul omenesc este intr-o miscare necontenita de la un loc la altul. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:
INFO
Daca sunteti interesat de o resursa anume(de exemplu: actualizare ei) puteti apasa pe butonul "Urmareste aceasta resursa";aceasta va permite site-ului sa va anunte automat printr-un mesaj cand resursa a fost modificata/actualizata, astfel putand fi usor de monitorizat resursele interesate.De asemenea, daca adresa de descarcare a resursei nu mai este valida/functionala puteti comunica acest lucru comunitatii folosind butonul "Raporteaza resursa" situat in partea de jos a descrierii resursei.NU postati astfel de cereri la comentariile(recenzia) resursei

Autor

SUPPORT TOPIC Informatie Resursa

 • Publicat: Aug 17 2011 08:28 PM
 • Ultima Actualizare: Nov 11 2016 11:55 AM
 • Dimensiune Resursa: Necunoscut
 • Vizionari: 3003
 • Descarcari: 365
 • Format Document: pdf
 • Document Scanat Imagine sau Text?: Scanat Imagine
 • Dimensiunea: 263.68 MiB
 • Editura: Egumenita, Cartea Ortodoxa
 • Anul Editiei: 2009
 • ISBN: 978-606-529-027-3;978-973-8926-83-7
 • Rezolutie scanare document: 300 dpi

Descarca Filocalia de la Optina vol.1

* * * * - 4 VoturiCaptura Imagine
Cuvioşii stareţi de la Optina au ajuns să fie pentru Rusia adevăraţi luminători ai credinţei vii. Puterea harului dumnezeiesc, care a umplut de bucurie şi dragoste inimile stareţilor, i-a făcut tămăduitori ai sufletelor omeneşti. Lucrul de căpătâi pentru ei era mântuirea acelui suflet care li se încredinţa spre povăţuire.

De ce anume în zilele noastre sunt atât de necesare sfaturile cuvioşilor stareţi de la Optina? Pentru că învăţătura lor duhovnicească poate fi numită pe scurt „învăţătura smereniei". Domnul nostru Iisus Hristos nu-şi învăţa ucenicii diferite nevoinţe ascetice sau speculaţii teologice, ci spunea: învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi afla odihnă sufletelor voastre (Matei 11: 29). „Dacă avem smerenie, avem totul, iar dacă nu avem smerenie, nu avem nimic" învăţau prin cuvânt şi mai ales prin toată viaţa şi nevoinţa lor marii bătrâni de la Optina, pentru că Dumnezeu celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriţi le dă har (Iac. 4:6).
Aşadar, să cădem şi noi la cuvioşii noştri stareţi cu credinţă şi cu dragoste şi să învăţăm de la ei lucrarea poruncilor Domnului, lupta cu patimile şi să năzuim spre o viaţă sfântă, dreaptă şi bineplăcută lui Dumnezeu.
va rog descarcati aceasta resursa si stati online mai mult

Alte resurse care v-ar putea interesa

utilizator(i) activi in ultimile 4 minute

0 memberi, 2 vizitatori, 0 useri anonimi


Google