Sari la continut

Iisus Hristos
Dumnezeu este bun, fara patima si neschimbacios. Iar daca cineva gaseste ca e rational si drept ca Dumnezeu sa nu se schimbe, dar tocmai de aceea intreaba nedumerit cum se bucura, de cei buni si se intoarce de catre cei rai, sau se manie pe cei pacatosi, iar slujit fiind se milostiveste, sa i se raspunda ca Dumnezeu nici nu se bucura, nici nu se manie, caci bucuria si intristarea sunt patimi; nici nu primeste daruri, caci atunci s-ar birui de placere. Nu e ingaduit sa socotim pe Dumnezeu bun sau rau, din lucruri omenesti. El este numai bun si numai folositor si nu vatama niciodata, in felul acesta El este totdeauna la fel. Iar noi ramanand buni, pentru asemanare ne unim cu Dumnezeu si facandu-ne rai, pentru neasemanare ne despartim de Dumnezeu. Traind intru virtute suntem ai lui Dumnezeu,iar facandu-ne rai ne facem noua vrajmas pe Acela ce nu se manie in desert. Pacatele noastre sunt acelea care nu lasa pe Dumnezeu sa straluceasca in noi, ci ne leaga cu demonii ce ne chinuiesc. Iar cand, prin rugaciuni si faceri de bine, primim dezlegare de pacate, prin aceasta nici nu slujim, nici nu schimbam pe Dumnezeu,' ci prin faptele si intoarcerea noastra spre Dumnezeu, vindecand pacatul nostru, ne bucuram iarasi de bunatatea Sa. incat este totuna a zice ca Dumnezeu isi intoarce fata de la cei rai, sau ca soarele se ascunde de catra cei lipsiti de vedere. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:
INFO
Daca sunteti interesat de o resursa anume(de exemplu: actualizare ei) puteti apasa pe butonul "Urmareste aceasta resursa";aceasta va permite site-ului sa va anunte automat printr-un mesaj cand resursa a fost modificata/actualizata, astfel putand fi usor de monitorizat resursele interesate.De asemenea, daca adresa de descarcare a resursei nu mai este valida/functionala puteti comunica acest lucru comunitatii folosind butonul "Raporteaza resursa" situat in partea de jos a descrierii resursei.NU postati astfel de cereri la comentariile(recenzia) resursei

Autor

SUPPORT TOPIC Informatie Resursa

 • Publicat: Nov 22 2008 11:49 AM
 • Ultima Actualizare: Jun 28 2009 09:35 PM
 • Dimensiune Resursa: 2.22K
 • Vizionari: 1682
 • Descarcari: 131
 • Format Video: avi, H264
 • Calitate Imagine: 704 x 400
 • Durata: 00:51:43
 • Calitate Sunet: 48000Hz 192 kb/s total (2 chnls)
 • Dimensiunea: 459 MB
 • Limba vorbita: engleza
 • Traducere: subtitrat romana

Descarca Iarna Demografica - declinul familiei umane - [documentar]

- - - - -Captura Imagine
Descriere
“Iarna Demografica” - un film despre declinul populatiei mondiale si al familiei
IARNA DEMOGRAFICA: DECLINUL FAMILIEI UMANE
(Titlu original: “Demographic Winter: Decline of the Human Family”)
Film documentar, SUA, 2007
Regia: Rick Stout | Producator: Barry McLerran, Acuity Productions

Filmul a fost prezentat in premiera in Romania - Vineri, 21 noiembrie 2008, ora 19.00 la Cinemateca Romana - sala Eforie/Jean Georgescu, strada Eforie nr. 2

Un important grup de oameni de stiinta si economisti propun o teorie surprinzatoare si socanta pentru majoritatea oamenilor, care "au auzit la televizor" ca Pamantul este suprapopulat. Specialistii ne avertizeaza ca, de fapt, ne indreptam spre o "iarna demografica" ce ameninta sa aiba consecinte sociale si economice catastrofale si care deja au inceput sa se faca simtite.

"Iarna Demografica - Declinul Familiei Umane" este primul dintr-o serie de documentare care exploreaza fiecare aspect al declinului demografic, solicitand opinia unor specialisti si cercetatori in demografie, economisti, politicieni si oficiali guvernamentali, lideri civici si religiosi din 33 de tari.

"Iarna Demografica - Declinul Familiei Umane" dezvaluie unul din cele mai grave evenimente ale istoriei moderne ce isi urmeaza, in tacere, cursul.

Filmul a fost prezentat dl. Vasile Ghetau, Profesor de Demografie la Facultatea de Sociologie a Universitatii Bucuresti si Directorul Centrului de Studii Demografice "Vladimir Trebici" al Academiei Romane. Domnia sa va vorbi si despre situatia demografica din Romania si masurile ce se impun a fi luate de urgenta de catre factorii de decizie, pentru a opri depopularea tarii. Conform previziunilor specialistilor in demografie, daca starea de fapt actuala nu se va schimba, pana in 2050 populatia Romaniei va scadea la 14-16 milioane, in timp ce, in anul 2100, Romania va mai avea doar 8-9 milioane de locuitori.

Resursa a fost actualizata si cu subtitrare in limba romana

Alte resurse care v-ar putea interesa

utilizator(i) activi in ultimile 3 minute

0 memberi, 3 vizitatori, 0 useri anonimi