Sari la continut

Iisus Hristos
Nu se cuvine ca sufletul rational si luptator sa se sperie si sa se infricoseze indata de patimile care vin asupra lui, ca nu cumva sa fie batjocorit de draci, ca fricos. Caci tulburat de nalucirile lumesti sufletul iese din ogasa lui. Sa stim ca virtutile noastre sufletesti ni se fac inaintemergatoare ale bunurilor vesnice, iar pacatele de buna voie pricini ale muncilor (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:
INFO
Daca sunteti interesat de o resursa anume(de exemplu: actualizare ei) puteti apasa pe butonul "Urmareste aceasta resursa";aceasta va permite site-ului sa va anunte automat printr-un mesaj cand resursa a fost modificata/actualizata, astfel putand fi usor de monitorizat resursele interesate.De asemenea, daca adresa de descarcare a resursei nu mai este valida/functionala puteti comunica acest lucru comunitatii folosind butonul "Raporteaza resursa" situat in partea de jos a descrierii resursei.NU postati astfel de cereri la comentariile(recenzia) resursei

Autor

SUPPORT TOPIC Informatie Resursa

 • Publicat: Feb 16 2016 05:14 PM
 • Ultima Actualizare: Feb 16 2016 05:14 PM
 • Dimensiune Resursa: 18.75K
 • Vizionari: 495
 • Descarcari: 10
 • Format Document: docx
 • Document Scanat Imagine sau Text?: Scanat Text
 • Dimensiunea: -
 • Editura: -
 • Anul Editiei: -
 • ISBN: -

Descarca Ecumenism

- - - - -Creștinul ortodox nu trebuie să participe la ecumenism, fiindcă:


- Ecumenismul substituie noțiunea corectă de Biserică Universală, în sensul Bisericii care apără adevărul lui Dumnezeu, prin definiția greșită pentru Biserică, de ”biserică mondială" în sens geografic‐universal.

- Preferă cantitatea, şi nu calitatea mărturisirii Adevărului.

- Impune învățături false, chipurile "universale", în afara Adevărului.

- Întărește pe ne‐ortodocşi în convingerea că şi ei ar aparține Bisericii.

- Ecumenismul împiedică pe sincerii căutători ai Adevărului să‐l găsească în comuniunea cu Biserica Ortodoxă a lui Hristos.

- Ecumenismul nu crede în existenta Bisericii Unice, Sfinte, Sobornicești și Apostolești.

- Subminează în chip eretic ecleziologia ortodoxă.

- Manifestă neîncredere în puterea cuvintelor Iui Hristos, neschimbate până la sfârșitul lumii despre invincibilitatea Bisericii (Mt. 28, 20).

- Propovăduiește o învățătură cu totul nouă despre biserică, protivnică credinţei Ortodoxe.

- Noi nu putem să renunțăm la dogmele, canoanele şi tradițiile Sfintei Biserici Ortodoxe, care ne întăresc în dreapta credință, conducându‐ne către mântuirea veșnică, pentru a prefera ecumenismul, ce ne îndepărtează de Ortodoxie și ne învață să neglijăm hotărârile dogmatice şi canonice ale Bisericii.

- Ecumenismul contestă canoanele apostolice 10 şi 45 îndreptate împotriva comuniunii în rugăciune cu ereticii.

- Creștinul ortodox nu poate să ia parte la o mișcare ce‐şi propune, prin spiritul său inclusivist, să apropie pe ortodocşi de eretici, contestând Sinoadele Ortodoxe Ecumenice şi locale, pe temelia cărora s‐a afirmat învăţătura ortodoxă.

- Ecumenismul fragmentează în mod eretic textele din Cuvântul lui Dumnezeu.

- Ecumenismul pregătește Ortodoxia pentru abateri dogmatice în scopul unității ecumenice.

- Ecumenismul nu admite misionarismul ortodox în mijlocul heterodocșilor, el confirmă comunitățile protestante în calitate de "biserici"; începe a‐şi impune voinţa şi în Biserica Ortodoxă, contaminând‐o de spiritul principial străin al laicizării.

- Ecumenismul poartă un evident caracter de apostazie. Așa‐zisele mici abateri de la adevăr duc la abateri mult mai strașnice. Impunând Bisericii Ortodoxe să se pocăiască, împreună cu comunitățile heterodoxe, pentru păcatul "schismei bisericilor", C.E.B. o acuză de păcatul rătăcirii pe care ea nu‐1 are, negând astfel calitatea ei de "stâlp şi temelie a adevărului".

- Creștinul ortodox nu poate colabora cu mișcarea ecumenică, pentru că ea este inspirată şi dirijată de franc‐ masonerie şi duce Ia instaurarea antihristului pentru că ne cere, în numele realizării unei unități mecanice cu heterodocșii, să renunțăm Ia Simbolul ortodox al credinţei și la respectarea canoanelor.

- Scopul ecumenismului e acela de a uni toate religiile într‐o singură religie antihristică. Propovăduind chipurile "dragostea", el greșește şi împotriva adevărului, şi împotriva dragostei, iar prin traducerile ecumenice ale Bibliei distruge credinţa în Hristos.

- Ecumenismul impune tinerilor ecumenişti stiluri "liturgice" profanatoare cu jazz, dansuri şi rugăciuni blasfemiatoare.

- Ecumenismul, influenţând păgubitor învăţătura şi disciplina bisericească, duce la așa‐numita "teologie a dumnezeului mort"

"Tu însă rămâi în cele ce ai învățat şi de care ești
încredințat, deoarece știi de la cine le-ai învățat" (II Tim.3,14)


(C.E.B.) Consiliul Ecumenic al "Bisericilor" (C.E.B.), fondat în 1948 la Adunarea din Amsterdam, cu centrul la Geneva.


Termenul modem de „ecumenism” a fost inventat şi introdus în uz de John Mott (1865-1955), cunoscut lider franc-mason şi președinte al I.M.K.A.. Acest lucru s-a întâmplat la congresul I.M.K.A., care şi-a desfășurat lucrările în 1910 la Edinburg (Scoţia), sub președinția lui

Mott. Atunci a şi fost pus începutul mișcării ecumenice


Alte resurse care v-ar putea interesa

 • 1221 Total Resurse
 • 76 Total Categorii
 • 11 Total Autori
 • 190149 Total Descarcari
 • Noul Idiomelar Ultima Resursa
 • Mihaitza77 Ultimul Autor

utilizator(i) activi in ultimile 2 minute

0 memberi, 0 vizitatori, 0 useri anonimi


Facebook