Sari la continut

Iisus Hristos
Dumnezeu fiind pururea bun si darnic a dat omului puterea de-a face binele si raul, dupa ce i-a daruit si cunostinta, ca privind lumea si cele din ea sa cunoasca pe Cel ce a facut-o. Iar cel necuvios poate sa vrea si sa nu 'inteleaga, caci poate si sa nu creada si sa fie nefericit; ba poate sa cugete si impotriva adevarului. Atat de mare putere are omul de-a face binele sau raul. (Sf.Antonie Cel Mare -- Filocalia vol.1)

Traficul site-ului nostru este monitorizat si promovat de:
INFO
Daca sunteti interesat de o resursa anume(de exemplu: actualizare ei) puteti apasa pe butonul "Urmareste aceasta resursa";aceasta va permite site-ului sa va anunte automat printr-un mesaj cand resursa a fost modificata/actualizata, astfel putand fi usor de monitorizat resursele interesate.De asemenea, daca adresa de descarcare a resursei nu mai este valida/functionala puteti comunica acest lucru comunitatii folosind butonul "Raporteaza resursa" situat in partea de jos a descrierii resursei.NU postati astfel de cereri la comentariile(recenzia) resursei

Autor

SUPPORT TOPIC Informatie Resursa

 • Publicat: Aug 24 2013 07:11 AM
 • Ultima Actualizare: Aug 24 2013 07:11 AM
 • Dimensiune Resursa: 4.9MB
 • Vizionari: 781
 • Descarcari: 134
 • Format Document: pdf
 • Document Scanat Imagine sau Text?: Scanat Imagine
 • Dimensiunea: 6.59 MiB
 • Editura: Manastirea Paraklitu,Evanghelismos
 • Anul Editiei: 2006
 • ISBN: 973-7812-22-0

Acest fisier a fost raportat ca fiind corupt pentru ca: Al doilea http nu mai e valabil


Descarca Pocăinţa - Sf.Mănăstire Paraklitu

- - - - -
pocaintaCaptura Imagine
Pentru viaţa duhovnicească pocăinţa este piatra din capul unghiului. Recunoaşterea păcătoşeniei noastre, durerea pentru că L-am întristat pe Dumnezeu: hotărârea pentru schimbarea vieţii şi spovedania constituie temelia mântuirii noastre.

Cinstitul înaintemergător şi însuşi Domnul şi-au început propovăduirea prin chemarea la pocăinţă, nimeni nu se poate mântui dacă nu se pocăieşte. Doar prin pocăinţă acel mare tâlhar a „furat" Raiul.

Aşadar este o mare înşelăciune diavolească faptul că creştinii neglijează pocăinţa şi spovedania. Desigur, nu ne referim la cei care susţin cu îndărătnicie că nu au săvârşit nici un păcat sau la cei care inventează moduri de a se spovedi, fiindcă nu vor să se smerească şi să se plece sub epitrahilul duhovnicului, aşa cum cere rănduiala bisericească cea insuflată de Dumnezeu. Ne referim mai ales la cazul multor creştini care se limitează la îndeplinirea altor „îndatoriri religioase" sau la participarea la o lucrare misionară sau la discuţii cu părinţi duhovniceşti', fără a lua hotărârea de „a păzi căi aspre". în felul acesta socotesc că fac isprăvi mari, dar în realitate se află în mormântul lipsei de pocăinţă, al nesimţirii şi iubirii de sine.

Faptul că ne ocupăm de viaţa şi greşelile celorlalţi dovedeşte foarte limpede că suntem nepăsători şi departe de adevărata pocăinţă.

Fie ca multele pilde de pocăinţă pe care ni le dă Sfântul Chirii al Ierusalimului să ne trezească râvna pentru adevărata pocăinţă şi să ne ajute să fim cu luare aminte şi să ne mărturisim fără reţinere, fără a tăinui ceva şi fără îndreptăţire de sine, toate bolile cele ascunse, toate rănile şi patimile care ne strică sufletul, pentru curăţia căruia Domnul Şi-a vărsat Sângele. în sfârşit, fie ca mica ruşine pe care o încercăm înaintea duhovnicului să ne izbăvească de nemăsurata ruşine dinaintea oamenilor şi a îngerilor din ceasul Judecăţii.

Alte resurse care v-ar putea interesa

utilizator(i) activi in ultimile 4 minute

0 memberi, 2 vizitatori, 0 useri anonimi


Google